indiePon - A mainstreamen túl 9. rész

Disztópiában élő árvákról, északi mitológiára épülő rejtvényjátékról, a Descent "örököséről", és egy új, retro stílusú szerepjáték-sorozatról is olvashattok a mai részben.

indiePon - A mainstreamen túl 9. rész

Disztópikus cyberpunk élmény lesz az Orphan Age

A francia Studio Black Flag játékában nem a háborúban harcoló katonákat alakítjuk majd, hanem a hátrahagyott gyerekeket. A történet hátteréül egy könyörtelen, neonfényekben fürdő, lepusztult város szolgál, ahol egyetlen feladatunk a túlélésért vívott harc lesz, miközben a világot elnyelő háború állandó életveszéllyel fenyeget.

Az árva gyerekekből álló csoportban mindenkinek meglesznek a saját egyedi képességei, érzelmei, erősségei, gyenge pontjai és félelmei. A folyamatosan változó város kőkemény körülményeket teremt, minden döntés előtt mérlegelni kell a kockázat és jutalom arányát, illetve a csapat érdekeit. Bázisépítés, roncsvadászat, craftolás és új tagok keresése is lesz a lehetőségek között, de mindig ügyelnünk kell majd arra, hogy a készleteink elegendőek legyenek mindenki számára.

A játék megálmodója, Adrien Forestier nagyon személyes projektnek tekinti a munkát, melyen már kilenc éve dolgozik, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Fontos számukra a játék üzenetértéke és gondolatébresztő mivolta is: az általában idilli hangulatú életszimulátorok, mint mondjuk a Sims-sorozat tökéletes ellentéteként olyan kérdéseket feszegetnek, mint hogy milyen jövőt hozunk létre a gyermekeink számára, és hogyan ítélnek majd meg bennünket emiatt?

Június 29-ig fut az Orphan Age kickstarteres kampánya, melyben megtaláljátok a letölthető demó linkjét is. A megjelenést az idei év végére, vagy 2019 elejére tervezik.

Megjelent a Descent örökösének tartott Overload

Az 1994-es Descent megelőzte korát: míg a többi FPS csak épp elkezdte használni az egérrel való célzást, a játék teljes 360 fokos pörgés-forgást kínált. Az eredeti fejlesztők Revival Productions néven álltak össze újra, hogy elkészítsék a most megjelent Overloadot, mely vérbeli, szabad repülést biztosító lövölde lett.

Egyszemélyes kis hajónkban hatalmas, földalatti bányásztelepeken navigálunk, rossz útra tért robotokkal harcolva, miközben számos utalást találunk majd a Descentre. A fényhatások kiválóan sikerültek, de a játék a hírek szerint jól skálázható, így gyengébb gépeken sem lesz vele gond. A zenéért a Descent 1, 2, és 3 muzsikusai feleltek.

Bár a 15 pályát jobban megtervezték, mint az eredeti játékban, egy holografikus segédet is bevethetünk a tájékozódás érdekében, aki megmutatja a következő célt. Főleg a vészkijárat keresésekor lehet fontos, mikor a reaktor kritikus állapottal fenyeget, és harminc másodpercünk van a távozásra.

A fejleszthető fegyverek, a New Game+ mód, a VR lehetőség, illetve a tucatnyi deathmatch pályát tartalmazó, Challenge Mode még teljesebbé teszi az élményt. Az Overloadot a Steamen keressétek 25 euróért, de hamarosan a GOG-on is elérhető lesz, illetve érkeznek majd a konzolos verziók. Ha ki szeretnétek próbálni, letölthető hozzá egy demó.

A kalandjáték, ami platformernek látszik

A Golem első látásra tényleg olyan, mint egy platformjáték, pedig vérbeli point-and-click kalandról van szó. A szavak nélkül elmesélt történet hőse egy fiatal lány, és kedvenc alakváltó házisziklája. A gólem lebegő gömbként kezd, de különböző testrészeket találunk majd neki, így lesznek például lábai is, sőt, később akár minket is cipelhet.

A két főszereplő közül csak az egyiknek van szája, így nem csoda, hogy nem beszélgetnek egymással. A kifejezetten részletes környezet mellett minden más minimalistának tűnik, a kezelőfelület egyszerű, mintha a fejlesztők egy kiindulási pontot szerettek volna adni gyereknek az amúgy sokszor könyörtelenül nehéz point-and-click kalandjátékok műfajába.

A Hegemony-sorozatról ismert Longbow Games ezúttal igazán messzire lépett el a történelmi RTS-ektől. A Golem megtalálható a Steamen és a GOG-on is.

Rejtvényjáték készül az északi mítoszok alapján

Az új-zélandi Wildboy Studios teljesen kézzel készült, vektoralapú grafikát használ új játéka, az Atone létrehozásához. A különleges látvány mellé kiváló zene is társul, így igazán ígéretes projektnek tűnik a dolog.

A történetalapú, 2D-s rejtvényjáték alapjait az északi mitológia adja. Estra, a fiatal harcos szerepét töltjük be, aki folytatva apja küldetését mindent megtesz azért, hogy megmentse Midguard gyorsan pusztuló világát. Utunkat változatos fejtörők szegélyezik, és számos állattal, lélekkel és bajnokkal fogunk beszélni.

Estra egyre jobban megismeri családja múltját, és a birodalmat elárasztó sötétséget. A rejtvények megfejtése és a párbeszédek mellett harcolnunk is kell majd: minden csata saját zenei kompozícióval rendelkezik, mely gombnyomásainkra reagál, egyfajta digitális harci dalként.

Az Atone megjelenését 2019-re tervezik PC-n, PS4-en és Xbox One-on.

Vadászrepülős akciójátékra gyűjtenek a Kickstarteren

A Project Wingman alapvetően egy ember munkája, de ez egyáltalán nem látszik rajta. Három küldetést tartalmazó demója jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a kickstarteres kampány célkitűzése fél nap alatt teljesült. A játék egyfajta főhajtás a Namco Xbox 360-as Ace Combat-sorozata előtt.

Modern vadászgépes csatákat vívünk majd, melyeket nem terhelnek valósághű, részletes szimulációval. Gépcsapatok suhannak egymás körül, folyamatosan tüzelve – a kontroller határozottan ajánlott, de lesz HOTAS-támogatás is.

A felállás egy alternatív Föld, ismerős repülőkkel, de fiktív nemzetekkel, és némi sci-fi beütéssel. A játékot készítő Abi „RB-D2” Rahmani további izgalmas terveket szövöget nem csupán a végleges változat, de a demó újabb kiadásai számára is. A történetre kihegyezett kampánymódon kívül a Conquest Mode egy nemlineáris, félig roguelike, dinamikus kampány lesz, ahol saját zsoldosseregünket irányítjuk, küldetéseket fogadunk el, a hasznot pedig támogató egységekre költjük.

A kampányt a Kickstarteren, a demót pedig az itch.io-n találjátok meg.

Új szerepjáték-sorozatot indít a Spiderweb Software

A cég 1994 óta készít hatalmas, folytatásos RPG-ket, mint az Avadon, az Avernum, vagy a Geneforge. Az Avadon-sorozat 2016-ban ért véget, most pedig a Kickstarteren kampányolják új projektjüket, a Queen’s Wisht.

A játékban ezúttal is ötvözik a nyolcvanas évek stílusát idéző, retro játékmenetet a modern történetmeséléssel és dizájnnal. A legfontosabb vitán felül a történet: az első rész, a Queen’s Wish: The Conqueror sztorink megalapozására szolgál majd, stratégiánktól függően bónuszokkal jutalmazva minket. A különböző lehetőségek és megoldások más-más befejezéshez vezetnek.

Sharyn királynő legfiatalabb gyermekét alakítjuk, anyánk Haven birodalmának abszolút uralkodója. Kimozdítva minket kényelmes életünkből Sacramentum háború sújtotta földjére küldenek, innen pedig nagyjából rajtunk múlik, mi lesz. Újjáépítjük a kolóniát a királynő nevében? Meghódítjuk Sacramentumot, hogy növeljük Haven területét? Vagy esetleg beállunk az ellenséghez, netán megpróbáljuk kibekkelni valahogy a dolgot?

A megjelenést jelenleg jövő májusra tervezik.

Jön az éles verziós Earthfall

A játék egy co-op multiplayer FPS, melyben négyfős csapatunk küzdi át magát az idegenek hordáin (kicsit hasonlít a Left 4 Dead és a Fortnite keresztezésére). A harcban lerakható lövegtornyok és barrikádok segítenek, de a leghatékonyabb a golyózápor lesz. Három társunkkal, akik a gép által irányított csapattagok is lehetnek, két, több pályából felépülő kampányból ismerjük meg a történetet.

A végleges verzió indulását július 13-ra tűzte ki a fejlesztő Holospark PC-n, PS4-en és Xbox One-on is. A Steamen jelenleg a korai hozzáféréses változatot találjátok meg 15 euróért, ami azért érdekes, mert a megjelenéskor más kétszer ennyi lesz a játék ára.

Fillérekért elérhető az Adeptus Titanicus: Dominus

A Membraine Studios játéka egy 3D-s RTS PC-adaptáció a Games Workshop Titan Legions nevű asztali társasjátékához, melyben az emberi birodalom legnagyobb fegyvereit irányítjuk.

A Steamen most elindult korai hozzáféréses verzióban egy online multiplayer mód, és az egyjátékos, MI-ellenfeleket felvonultató Skirmish érhető el, de a végleges változatban kampánymód is lesz. Különböző Titánok közül választhatunk: a lojalista Astorum, Gryphonicus, Crucius és Osedax légió, vagy a Mortisból, Vulcanumból, Damnosusból és Fureansból álló Káosz Légió is a paletta része.

Az asztali szabályokon alapuló, kőkemény taktikai és stratégiai döntéseket igénylő összecsapásokra számíthatunk, melyet ugyanakkor pörgős harc jellemez. A játék június 4-ig akciósan, kevesebb, mint hat euróért zsákolható be a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward