indiePon - A mainstreamen túl 58. rész

A mai részben többek között a RimWorld 1.0 megjelenéséről, elementális mágiával vívott battle royale-ról, Dragon Age-szerű kickstarteres szerepjátékról, vagy az Atomic Heart újabb különös traileréről is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 58. rész

Öt és fél év után itt a RimWorld 1.0

A Ludeon Studios sci-fi űrkolónia-szimulátora a távoli jövőben játszódik, és egy csillaghajó lezuhanásának három túlélőjével kezdődik. Az összetett, mély játékot a Dwarf Fortress című 2006-os alkotás ihlette. Van benne például ökológia, lövöldözés, közelharc, klíma, diplomácia, különböző területek, művészet, orvoslás, kereskedelem, de figyelnünk kell kolonistáink egymáshoz való viszonyára, illetve mentális állapotukra is.

Nagy szerepe van a részleteknek: a karakterek háttere hatással van arra, hogyan viselkednek, a sérülések és fertőzések különböző testrészekre hathatnak, így másképp befolyásolják az érintett személy lehetőségeit. A Ludeon Studios sztorigenerátornak nevezi, melyben az sem mindegy, milyen vidéken érünk földet (sivatagban, dzsungelben, erdőben, havas tundrán).

A steames értékelések rendkívül pozitívak, harminc euróért ki is próbálhatjátok a kalandot. A Steam Workshopban több ezer mod közül válogathattok hozzá.

Kickstarteren a Dragon Age-szerű The Waylanders

A spanyol Gato Savaje stúdiónak és a Dragon Age egykori kreatív igazgatójának, Mike Laidlawnak közös projektje egy csapatalapú szerepjáték, mely klasszikus alapokkal és innovatív lehetőségekkel, köztük időutazással vár minket.

A történet szerint karaktereink a kelta idők és a középkor között utaznak a Spanyolország északi része és Írország alapján megalkotott helyszíneken, mindegyikben újjászületve. A harcok során egyenként irányítjuk a csapattagokat, de különböző, összesen tucatnyi típusú formációba is rendezhetjük őket (mint mondjuk a falanx, vagy a nyílhegy), ezek más-más előnyt adnak.

Hat fő karakterosztály, négy faj, harmincféle alosztály, és több, mint 800 képesség segítségével alkothatjuk meg hősünket. A sztori cirka 40-60 órás lesz, nyolc társat hívhatunk meg az ötfős csapatba utunk során. A kamera a hagyományos izometrikus, vagy külső nézetű is lehet. Nem hiányzik majd a csatákból a megszokott szünetlehetőség sem, ezalatt megtervezhetjük lépéseinket.

A kickstarteres kampányban 150 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, ennek harmada már megvan. Az extra célok 200 ezer dolláros szintjénél csatlakozik a csapathoz Emily Grace Buck, a Telltale egykori történetkészítője is.

A The Waylanders kampánya november 16-ig tart.

Megint bizarr trailer jött az Atomic Hearthoz

A Mundfish alternatív Szovjetunióban játszódó, belső nézetes kaland-lövöldéjének legfrissebb videója a „Zina nagyi polimerbe zárva a 3826-os létesítményben” címen fut. A már ismert Facility 3826-ban játszódik, egy folyékony, a Donnie Darko című filmre emlékeztető cucc nyeli el éppen szegény öregasszonyt, akinek személyes dolgai a földön hevernek, így minden bizonnyal meglepetésként érték az események. Ja, és néhány hal is ott úszkál.

Az egyre különösebb és rejtélyesebb Atomic Heart jövőre jelenik meg, a Steamen már megtalálható.

Varázslós battle royale lesz a Spellbreak

A játék kellemes, fantasy stílusú látványvilága elementális mágiát használó karakterekkel, egymásra hatással lévő varázslatokkal, hatalmas robbanásokkal áll össze kerek egésszé.

Avatárunk két bűvös kesztyűt visel, a képességek típusa ezektől függ. Összesen 11 karakterosztály lesz a támadástípus alapján, melyek például jég, tűz, villám, szél, méreg, vagy kő is lehetnek. A méregfelhő tűzzel való kombinálása pusztító eredménnyel jár, de számos más párosítást is használhatunk majd.

A Spellbreak jelenleg pre-alfa állapotban van, megjelenési dátuma még nincs, de a tesztre jelentkezhettek a hivatalos oldalon.

Villámgyors parkourjáték a Sky Tracers

A Coilworks külső nézetes játéka kellemesen színes látványvilággal rendelkezik, és úgy tűnik, az online versengés áll majd a középpontjában.

Háztetőkön és felhőkarcolókon ugrálunk, robotokkal harcolunk, miközben a rakéta-parkour mestereivé válunk. A verseny során saját útvonalakat találhatunk a kihívásokkal teli pályákon, időre mérhetjük össze tudásunkat a többi játékossal, de egyéb játékmódok is várhatóak. Karakterünk külsejét testreszabhatjuk, és közösségi területeken villoghatunk vele.

A Sky Tracers megjelenési dátuma még nem ismert, de a steames oldal már él. Ezúttal is a hivatalos oldalon lehet jelentkezni az alfatesztre.

Csont nélküli emberek és fura fizika a Mosh Pit Simulatorban

A nagyon rossz videójátékok specialistájának is nevezett Sos Sosowski projektje egy VR sandbox alkotás. Helyszíne egy interaktív város, melynek egy négyzetkilométeres területét csont nélküli humanoid figurákkal töltötték meg.

Rakétákat, robbanó eszközöket és motorokat építhetünk, hogy kárt tegyünk a különös lényekben, akik annak ellenére, hogy se agyuk, se csontjaik, autót vezetnek, elmennek bevásárolni, randiznak, bár ebben nem valami jók.

Lesz ugyan sztorimód is, de az egész lényege az, hogy szabadon törhessünk-zúzhassunk VR környezetben, amit más játékokban nem engednek meg.

A Mosh Pit Simulator korai hozzáférése január 15-én indul a Steamen.

2019 elejére csúszik a Wargroove

A Chucklefish körökre osztott stratégiai játéka eredetileg idén jelent volna meg, a plusz idő lehetővé teszi, hogy valóban robusztus csomaggal lepjenek meg minket, írták a bejelentésben.

A végleges verzióban a tervek szerint 30 darab kétfős PvP-térkép, több, mint tíz darab háromfős térkép, és legalább hatféle négyfős térkép lesz. Ezeket lokális, vagy online multiplayerben, illetve a gép ellen is játszhatjuk, és bármikor kiléphetünk belőlük az állás megőrzésével, hogy később térjünk vissza, így egyszerre több csatát is megvívhatunk.

A győzelemhez ki kell iktatnunk az ellenfél parancsnokát, vagy bevenni bázisát. Az összesen 12 vezető egyedi képességekkel rendelkezik. Az Arcade módban sorozatban öt ellenféllel küzdünk meg véletlenszerű térképeken, ezt jó kiindulásnak szánják a karakterek megismeréséhez.

A kampány legalább 33 küldetést tartalmaz, a Puzzle módban egy kör alatt kell győznünk, és saját pályákat is létre tudunk majd hozni.

Ősszel várható a Battle Princess Madelyn

A játékot készítő Casual Bit Games magja két főből áll: Christopher Obritsch-ből, aki a fejlesztést végzi, illetve főnökéből, a hét éves Maddie-ből (aki egyébként a lánya). A páros és munkatársaik bemutatkozó projektje egy Ghosts ’N Ghouls-ihletésű retro akció-kaland, melyhez a Kickstarteren gyűjtöttek támogatásokat.

A játékhoz még különböző teszteket és javításokat végeznek, a végső bosst például ötször dolgozták át teljesen. Mivel az összes bosst Maddie rajzolta, az átalakításokhoz apuka is betársult, hogy kicsit gyorsabban menjen a dolog.

Az Arcade mód a rövidebb kalandok kedvelőinek készül, a sztorimóddal pedig a történetet előtérbe helyező játékosoknak szeretnének kedveskedni. A tíz pálya mindegyike öt szintet tartalmaz, útközben különböző fegyvereket és páncélokat vehetünk fel, sőt, a különleges akadályokhoz speciális eszközöket is találhatunk.

A Battle Princess Madelyn pontos megjelenési dátumát hamarosan megtudjuk, a steames oldal már él.

Megjelent a Skeletal Dance Party

A Skeletal Dance Party hőse Reva, egy fiatal, rókafülű nekromanta, aki egy felejthetetlen házibulit akar rendezni összes barátja részvételével. Ezek a barátok véletlenül Reva ellenségeinek életre keltett csontvázai, de sebaj.

Alapvetően egy labirintusfelfedezős játékról van szó, melyben a lehető legtöbb csontit kell begyűjtenünk. Útközben fejtörők várnak ránk, de a harc nagy része is a mi dolgunk lesz, hiszen hadseregünk azzal van elfoglalva, hogy táncikáljon…

A Skeletal Dance Party a Steamen és az itch.io-n érhető el, az utóbbin demót is találtok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap