indiePon - A mainstreamen túl 47. rész

Az űr felfedezése, egy kislány megmentése, androidok megfigyelése, és némi nosztalgia is került a mai csokorba, kellemes olvasgatást!

indiePon - A mainstreamen túl 47. rész

A SpaceBourne kicsit olyan, mint a Star Citizen

Egy RPG-elemeket is tartalmazó, nyílt világú űrfelfedezős játékról van szó, melyben egy hatalmas galaxis csillagútjait járjuk, kereskedünk, manőverezünk a különböző fajok és frakciók között, és eldöntjük, miért, vagy kiért harcolunk.

Teljes szabadságot kapunk a fő sztorivonal és a mellékküldetések során. Lehetünk kalózok, fejvadászok, zsoldosok, a békésebb utat választva utazók, esetleg kereskedők is, vagy kutathatunk fekete lyukakat és űranomáliákat. A történet 2029 júliusában kezdődik, mikor UFO-k jelennek meg a Földön, és az emberiség először találkozik idegenekkel.

Több, mint száz naprendszer négyszáz bolygója, illetve negyven űrállomás vár ránk, karakterünket pedig több tucatnyi aktív képességgel fejleszthetjük.

A SpaceBourne korai hozzáférése október 5-én indul a Steamen.

Január 31-én jön az éles verziós Sunless Skies

Eredetileg idén májusban érkezett volna, de a fejlesztő Failbetter Games kénytelen volt elbocsájtani néhány munkatársát, így megcsúsztak a játékkal. A plusz időt arra használták fel, hogy további, rémisztő régiókat adjanak a kalandhoz, tele csápos szörnyekkel, hatalmas, pókszerű lényekkel, illetve átdolgozzák a harcrendszert.

Egy gőzmozdonyt vezetünk a csillagok között, kikötünk itt-ott, különböző karakterekkel találkozunk, készleteket gyűjtünk, és megfejtjük a titokzatos világ rejtélyeit. Felülnézetes harc, túlélőelemek, az erőforrások hiánya, és rengeteg történet színesíti a kalandot.

A Sunless Skies-t a Steamen és a GOG-on találjátok meg.

Indul a Battlerite Royale korai hozzáférése

A Battlerite című MOBA különálló battle royale spinoffja szeptember 26-án kezd, a fejlesztő Stunlock Studios pedig új trailerrel jelentkezett az alkalomra, melyben bemutatnak egy átlagos meccset.

A szokásos módon az égből érkezünk, aztán vagy egyedül, vagy csapatokba állva folytatjuk. A kis lila gömbökből jutalmakat szerezhetünk, a nagyobb pirosakban pedig több zsákmányt találhatunk.

A korai hozzáféréses szakaszt fél évesre tervezik, ez a változat nagyjából húsz euróba fog kerülni. Az éles verzió ingyenes lesz, de vásárolhatunk hozzá extra hősöket, illetve több fegyver és térkép is várható.

A Battlerite Royale-t a Steamen keressétek.

Vezesd haza Nyah-t!

A Buddy System stúdió bemutatkozó platformjátéka, a Little Bug egy nyolcéves kislányról, Nyah-ról szól. Nyah egy nap éppen hazafelé tart az iskolából, mikor egy szurdokokkal, jeges barlangokkal, sivatagokkal, és veszélyes, kódorgó lelkekkel teli világba kerül. Szerencsére van saját szellembarátja, akit az egérrel irányíthatunk, míg a kislányt a billentyűzettel. A szellem segítségével Nyah magas helyekre is feljuthat, vagy átlendülhet a levegőn, mint egy mini-Pókember.

A szellem titkos helyeket is felfedezhet, ahol különböző összegyűjthető cuccok, például gombák, vagy macskáknak való nyakörvek várnak arra, hogy a tízórais dobozába tömködje őket. Ha felajánlunk párat a Roadkill nevű szellemmacskának, rejtett pályákra juthatunk el.

A Little Bug szeptember 25-én jelenik meg. A steames oldalon még nincs ár, de a Game Joltról letölthető hozzá egy demó.

A Gép ügynöke lehetsz a Subserial Networkben

Az emberek eltűntek, az emberként viselkedő androidokkal benépesített világot pedig a Gép uralja. Az androidok azon vannak, hogy saját identitást hozzanak létre, egyrészt azért, mert szeretnék, másrészt pedig azért, mert ha nem teszik, a Gép kitörli őket.

Mi a Gép egyik ügynökét alakítjuk, akinek az a feladata, hogy kiszűrje a rendellenesen működő androidokat, akik nem azt csinálják, amit elvárnak tőlük, soros portokat aggatnak magukra, és új interfészeket fejlesztenek. Munkánkat a weboldalaik olvasgatása segíti.

A lehető leginkább emberivé válásra törekedés közben az androidok újra létrehozták azon kevés dolgok egyikét, melyek alkotóik után maradtak – az internet egy olyan verzióját, mint amilyen a kilencvenes években volt. Olvasmányaink különböző tévéműsorok epizódjainak taglalásától az online naplókon, és rajongói írásokon át a titkos chatszobákig terjednek, miközben egy Winamp-szerű mp3-lejátszóból szól a zene.

A Subserial Network tíz dollárba kerül az itch.io-n.

Két móddal indul a World War 3 korai hozzáférése

Az egyik a Warzone, melyben a gyalogság, páncélos járművek és drónok harcolnak különböző megerősített pontokért. A kisebb győzelmekkel erőforrásokhoz jutunk, melyek a nagy háborúban segítenek. A másik mód a Recon, ez gyakorlatilag egy csapatalapú battle royale elfoglalható célpontokkal.

A korai hozzáférést 12-15 hónaposra tervezi a fejlesztő The Farm 51, ezalatt új játékmódokon, fegyvereken, térképeken és egységeken dolgoznak majd. A DLC-k ingyenesek lesznek.

Az október 19-én érkező World War 3 steames oldala itt található.

DOS-os űrkalandokat idéz a Hyperspace Delivery Service

A Zotnip stúdió játéka érdekes műfajmix: részben kereskedelmi űrszimulátor, részben lövölde, menedzselnünk kell a legénységünket is, sőt, még Wolfenstein-szerű FPS-elemei is vannak, na és persze egy jó adag nosztalgia társul mindehhez.

A korai hozzáférés során a játékosok visszajelzéseire hagyatkoznak majd, a tervek között hajófejlesztési lehetőségek, reputációs rendszer, online ranglisták és sok más egyéb is szerepel. A végleges verzió 6-12 hónap múlva várható.

A Hyperspace Delivery Service a Steamre és az itch.io-ra is felkerült.

Polgármesterré kell válnunk a Streets of Rogue-ban

Elsődleges feladatunk a korrupt polgármester elűzése lesz Matt Dabrowski roguelike szerepjátékában. Fokozatosan küzdjük felfelé magunkat a helyszínül szolgáló, procedurálisan generált felhőkarcoló-városban, míg eljutunk a tetejére, ahol szembenézünk magával a jelenlegi vezetővel.

Dabrowski 600 órányi szórakozást, szuperfejlett MI-t, több, mint húsz játszható karaktert, négyfős online, és helyi co-op lehetőséget kínál, csupán 15 euróért a Steamen.

Alakul az RPCS3

A PS3 emulátort készítő csapat rendszeresen jelentkezik különböző hírekkel és videókkal az egyes játékok kapcsán. A legfrissebb felvételen például az Uncharted 3 és a The Last of Us látható, és már az is nagy szó, hogy egyáltalán elindultak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap