indiePon - A mainstreamen túl 35. rész

A mai epizódban többek között egy magyarok által is készített zenés játékról, co-op tinihorrorról, az óceánon épülő szemétvárosokról, ötezer dolláros pénzdíjról és a videójátékok jó oldaláról is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 35. rész

Magyarok is dolgoznak a Vectronomon

A Vectronom egy zenei platformjáték, melyben a muzsika, a geometria és a platformelemek ötvöződnek. A pályák a zenékkel együtt változnak, a játékosoknak pedig különböző mintákat kell megjegyezniük, hogy átjuthassanak az akadályokon. A többi ritmusalapú játékhoz képest itt nagyobb szabadságot kap a felhasználó.

A hivatalos oldal szerint a fejlesztő Ludopium stúdió székhelye Köln, a négyfős csapatból pedig ketten magyarok: Márk Bálint és Droste György egyaránt a dizájnért felel.

Megjött a PC-s Planet of the Apes: Last Frontier

A játék gyakorlatilag a legutóbbi filmtrilógia negyedik része, mely konzolokon már tavaly elérhetővé vált.

Egy interaktív, teljesen moziszerű, történetalapú kalandról van szó, és itt a hangsúly a mozin van: a Telltale alkotásaihoz képest például sokkal passzívabb az élmény. Néha ugyan döntéseket kell hoznunk, több játékos esetén pedig szavazhatunk, vagy akár meg is vétózhatjuk ennek eredményét, de ha ezt lezavartuk, akkor csak nézzük tovább, mi történik.

Állítólag 19 befejezésre futhatnak ki az események, tehát valamilyen hatása biztosan van azoknak a döntéseknek. Minden fejezet végén kapunk egy összefoglalót ezekről, illetve a karakterek egymásról megfogalmazott véleményéről, valamint bizonyos sztoriszálakkal achievementek is járnak.

Az animáció különösen a majmok esetében sikerült kiválóan, az emberek kicsit kevésbé élethűek. Ez persze ne tántorítson el titeket a történet megismerésétől, különösen, ha a filmek rajongói vagytok.

A Planet of the Apes: Last Frontier a Steamen érhető el.

Belenézhetünk a The Blackout Clubba

Hét percet kaptunk a co-op városi tinihorror-játékból, a videót a fejlesztő Question társalapítója, Jordan Thomas narrálja.

A kaland, melyben egy csapatnyi tinédzser próbálja megoldani a szülővárosukat gyötrő, okkult összeesküvés rejtélyét, jelenleg a korai zárt bétafázisban van. A stúdió úgy döntött, hogy mivel a nagyszámú túljelentkezés alapján sokan érdeklődnek a játék iránt, ideje valamit mutatni belőle a nagyközönségnek.

A felvételen bizonyítékokat gyűjtenek, bizarr dolgokat fotóznak, filmeznek mobiltelefonjukkal, és kiderül az is, hogy senkiben sem lehet bízni, sem a tanárokban, sem anyuban-apuban, hiszen bárki „alvajáró” lehet közülük. Egy tesztelő is feltűnik a szekta egyik tagjának szerepében, az ő feladata megtalálni a klub tagjait, és riasztani a többieket. Van üldözéses jelenet is, mely egy különös, földalatti labirintusban játszódik, teljesen más helyszínen, mint a városi események.

A játékmenet talán egy lopakodós Left4Deadre emlékeztet, harcokkal és üldözésekkel tarkítva. Még a szekta rádióját is feltörhetjük, így értesülve arról, mit terveznek.

A The Blackout Club jövőre jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A hivatalos oldalon feliratkozhattok a hírlevélre, vagy bejelölhetitek a Steamen.

Nyerj 5000 dollárt a 99Floors alkotójától!

A londoni Luke Powell a világ legnehezebb játékának hívja projektjét, mely egy hardcore labirintusfelfedezősdi-platformjáték. 99 emeletet kell túlélnünk benne, mindegyik procedurálisan generált, és mindegyik nehezebb, mint az előző volt.

Az emeletek további tíz pályára bomlanak, ezekben is egyedi kihívásokkal és jutalmakkal találkozunk. Az biztos, hogy nem egyszerű átjutni rajtuk, hiszen a cirka három hónappal ezelőtti megjelenés óta még senki sem jutott a végére, annak ellenére, hogy több, mint ezer példány fogyott belőle. Powell úgy döntött, díjat alapít, melyet az kap meg, aki először eljut a befejezésig. A pénzalap egyre gyarapszik, ahogy nőnek az eladások, jelenleg ötezer dollárnál járunk.

A 99Floors az itch.io-ról zsákolható be, sok szerencsét a próbálkozásokhoz!

Megjelent a Flotilla 2

A körökre osztott, űrhajós taktikai lövölde első része 2010-ben látott napvilágot, a folytatást pedig már VR-ben élvezhetjük, kell hozzá valamilyen VR headset.

Egy 3D-s űrben manőverezünk és csapunk le az ellenfelekre a száz, kézzel készült, aknákkal, gravitációs kutakkal, kozmikus rémségekkel teli pályát tartalmazó kampányban. A pályaszerkesztő segítségével saját kihívásokat készíthetünk, de támogatják a hajókat, fegyvereket és egyéb apróságokat tartalmazó modokat is.

A Flotilla 2 a Steamen vásárolható meg.

Itt az éles verziós Polygod

A játék egy véletlenszerűen generált, roguelike FPS, melynek főhőse az Arctalan, egy legendás orgyilkos, akinek csak egy karja van. Hét isten előtt kell bebizonyítania képességeit az arénáikban vívott kőkemény csatákkal, legyőzve szent bajnokaikat, hogy végül maga is istenné válhasson.

Csak egy fegyverünk lesz, de ez, és maga a karakter is fejleszthető különböző áldásokkal. Több, mint száz upgrade áll rendelkezésünkre. A látványvilágot minimalista, ugyanakkor színes stílus jellemzi.

A Polygod PC-s verzióját a Steamen keressétek, de megjelent Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is.

Építs szemétvárost az óceánon!

A Flotsam helyszíne a végtelen óceán, ahol mindenféle uszadékfából és egyéb lebegő szemétből kell úszó várost építenünk. Ha megfelelő méretűre nőtt a település, még vitorlákat is ráaggathatunk, hogy aztán körbeutazzuk a világot új erőforrások és kifosztható vízalatti romok után kutatva.

Oda kell majd figyelnünk a lakosok jólétére is: vízzel és étellel kell szolgálnunk, illetve munkát kell adni nekik. Gyűjthetnek esővizet, halászhatnak, vagy építési anyagot szedegethetnek a vízből.

A Flotsam jövőre jelenik meg, a steames oldal már él.

Hódítsd meg az eget!

Ha nem tetszik a vízi élet, az Airships: Conquer the Skies a magasba visz minket: hatalmas, repülő steampunk géphajókat építünk, aztán csatába indulunk velük.

A hajók és a pályák is teljesen szétrombolhatóak: tűzbe borulhatnak, felrobbanhatnak, darabokra eshetnek, vagy lepottyanhatnak, tehát jól oda kell figyelnünk arra, hogy milyen taktikát választunk. Különböző jutalmakért hatalmas légi krakeneket, pókokat, gépdarazsakat és más lényeket is levadászhatunk.

Az Airships: Conquer the Skies a Steamen, a GOG-on, a Humble Store-ban és az itch.io-n is elérhető.

A videójátékok jó oldala

Mindig sokat hallunk arról, hogy a videójátékok erőszakossá tesznek, elvágnak a külvilágtól, satöbbi, épp ezért igazán üdítő megnézni az alábbi kis filmet, melyen ennek a sokat szidott hobbinak a pozitív hatásai domborodnak ki.

Zoka Zorana Ivanic egy szerb lány, akinek betegségét sajnos nem sikerült kiderítenem, de az biztos, hogy nem egy kisujjficamról van szó. Nagyon sokat játszott az Aionnal, fel szerette volna keresni a játék készítésének helyszínét, és ezt lehetővé tették is neki.

Ha látjátok az arcán a boldogságot, rögtön egyértelmű, hogy nemcsak a kirándulás, de maga a játék is hatalmas hatással van rá, hiszen állapotától függetlenül lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen másokkal, együtt kalandozzon velük, kicsit kilépjen mindennapos problémái közül (ami jelen esetben valószínűleg még többet jelent, mint egy egészséges játékosnak), és ez nagyszerű dolog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap