indiePon - A mainstreamen túl 29. rész

A mai részben olvashattok többek között az emberről, aki miatt csúszott a világvége, a méhecskék életéről, némi konyhai őrületről, és Doctor Who-fejtörőkről is.

indiePon - A mainstreamen túl 29. rész

Az ember, aki miatt csúszott a világvége

Titus_Furius egy Twitchen streamelő srác, aki valószínűleg a Runescape Classic utolsó és talán legnagyobb legendájaként marad meg az utókor emlékezetében.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a játékot fejlesztő Jagex úgy döntött, hogy augusztus 6-án bezárja a boltot, 17 évvel a Runescape Classic indulása után. Titus 2003-ban csatlakozott, és bár olykor nagy szüneteket tartott, mikor meghallotta a hírt, tudta, hogy vissza kell térnie. Régi fiókja segítségével hozzáfért a veteránoknak fenntartott szerverekhez, és elhatározta, hogy befejezi a Legends’s Questet, a játék legnehezebb kihívását, és az egészet streamelni is fogja.

A küldetés tovább tartott, mint tervezte, 12 óra után még kellett volna 15-20 perc, hogy készen legyen vele. Ekkor azonban feltűnt a három perces végítélet-visszaszámlálás, a Runescape Classic lezárására készülődött mindenki. Titus elpityeregte magát, az óra a nullához ért… és nem történt semmi.

Hamarosan a Jagex egyik moderátora, Atlas üzent Titusnak a Twitch-en, és közölte vele, hogy csak az ő kedvéért törölte a visszaszámlálást. Hősünk nagyon hálás volt, a többség szintén nem bánta a dolgot, mások viszont nem örültek annyira, azt hangoztatva, hogy a srác különleges bánásmódban részesül. Titus végül több, mint ezer néző előtt, akik között a cég alkalmazottai is voltak, legyőzte Nezikchenedet, a démont és teljesítette a küldetést. Keserédes ünneplés kezdődött, mikor ismét megjelent a visszaszámlálás, és ezúttal már nem állíthatta meg semmi.

Titus később a Redditen köszönte meg a gesztust és a támogatást.

Folytatódik a konyhai őrület

Az Overcooked! 2 összesen 47 pályát, 16 séfet, kilenc alapreceptet (számos variációval) és egy új sztoriszálat tartalmaz. Az első részhez hasonlóan vidám, erőszakmentes kalandban lesz részünk, melyben a család minden tagja részt vehet.

A folytatásban friss, eddig nem látott alapanyagokat is felhasználhatunk, de a játékmenet nagyjából ugyanaz maradt, remekül átadja egy forgalmas étterem konyhájának izgalmait.

Az Overcooked! 2 PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re érkezett, ez utóbbit a Steamen vásárolhatjátok meg 23 euróért.

Ugorj be a Halál helyett!

A Flipping Death főhőse, Penny Doewood egy szerencsétlen esés után a holtak földjén találja magát, arra ítéltetve, hogy a Halál ideiglenes helyettesítője legyen, ezért ide-oda ugrál majd a valódi és a másvilág között, hogy biztosítsa a lelkek békében nyugvását.

Ehhez meg kell oldani a gondjaikat, ez viszont csak úgy lehetséges, ha Penny megszállja az élőket, kiszedi belőlük az információkat, átrángatja őket a fél világon a feladatok elvégzésének érdekében, mielőtt megint visszavált a túlvilágba. Bár rengeteg szaladgálásban lesz részünk, a játék alapjaiban egy morbid humortól sem mentes point-and-click kaland, ahol az emberek töltik be az inventory szerepét.

A Flipping Death PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en érhető el.

Egy méhecske élete

A Bee Simulatorban mézelő méh leszünk, és a dolog fantasztikusan néz ki. A világot egy méhecske szemén át látjuk, versenyzünk a többiekkel, virágport gyűjtögetünk, táncolunk és felfedezzük a New York Central Parkja által ihletett vidéket.

A sztorimódban a méhcsalád dolgozó tagjaként a kaptár megvédése is a feladatunk a darazsakkal és a rosszat akaró emberekkel szemben. Emellett szabad felfedezős mód is van, az osztott képernyős lehetőséggel pedig versenyezhetünk barátainkkal, vagy közösen indulhatunk kirándulásainkra. Mindehhez az aláfestést annak a Mikołaj Stroińskinek muzsikája szolgáltatja, aki a Witcher 3 zeneszerzője is volt.

A Bee Simulator a tervek szerint ősszel jelenik meg, a steames oldal már él, de a játék konzolokon is elérhető lesz.

Bosszút állunk a Bloodrootsban

Mr. Wolfot elárulták a társai és magára hagyták, hogy meghaljon. Mr. Wolf azonban nem halt meg, viszont bosszút fogadott, egyedül, hatalmas túlerő ellenében.

A játék világában minden fontos karakter állatbőröket visel a fején, de a lényeg azon van, hogy ütünk, vágunk, rúgunk, széttörünk, eltépünk, felaprítunk mindent és mindenkit a kezünk ügyébe kerülő számos egyedi eszközzel, melyek mindegyike változtat harcmodorunkon.

Amint látjátok, erőszakból nem lesz hiány, de a játék ranglistákat, kézzel készített pályákat és egyfajta western-hangulatot is kínál majd. A megjelenést a jövő évre tervezi a fejlesztő Paper Cult, a steames oldal már él.

Egy nyolcéves fiú álma

A Jimmy and the Pulsating Mass egy JRPG a texasi Kasey Ozymy-től, helyszíne pedig egy nyolcéves fiú egyik álma. Családját és az álomvilág stabilitását egy földönkívüli idegen fenyegeti, ezért Jimmy elindul, hogy legyőzze a pulzáló trutymót. Útközben együtt dolgozik családtagjaival, szembenéz saját hibáival és a tudatalattijában tanyázó rémálmokkal.

A játék vicces részeket, illetve horrorelemeket is tartalmaz, a csaták körökre osztottak, és fontos szerepe van a felfedezésnek.

A Jimmy and the Pulsating Mass a Steamen és az itch.io-n érhető el.

Törd a fejed Doctor Who-val!

A Doctor Who Infinity egy sorozatnyi új Doctor Who-történetet takar, melyekben az akciórészeket rejtvények formájában játszhatjuk le.

A fejlesztők (a Tiny Rebel és a Seed Studio) az epizodikus formát választották: a játék három különálló sztorival indul, melyben a Doktor Peter Capaldi-, David Tennant-, és Jon Pertwee-féle verziója is megjelenik.

A Doctor Who Infinity a Steamen és a Humble Store-ban vásárolható meg.

Szeptemberben jön a 60 Parsecs!

A 60 Seconds! egy sötét humorral fűszerezett túlélő-kalandjáték volt, melyben egy atomkatasztrófa hatásaitól kellett megmentenünk magunkat. Folytatása, a 60 Parsecs! továbbviszi a hagyományokat: hidegháborús viszonyok között néhány űrhajósnak 60 másodperce van arra, hogy készleteket gyűjtsenek egy pusztulásra ítélt űrállomásról, hogy aztán legyen esélyük eljutni egy békésebb, új világba.

A játékmenet két részből áll: a hatvan másodperces, „kapd fel, amit csak látsz”-szakaszban erőforrásokat keresünk, aztán a szökés jön, mely egy procedurálisan generált kaland lesz, éhezéssel, ellenséges idegenekkel és más veszélyekkel. Extra készleteket az út során felfedezett világokról gyűjthetünk, de persze ezek sokszor további problémákkal járnak.

A fejlesztő Robot Gentleman szerint folyamatosan kemény döntéseket kell hoznunk arról, hogy ki kapjon enni, ki menjen gyűjtögetni, vagy kit lökjünk ki a légzsilipen. A dolgok mindenesetre gyorsan a rossz irányba fordulhatnak…

A 60 Parsecs! szeptember 18-tól érhető el a Steamen.

A zene vezet a Soundfallban

Az egykori Epic-alkalmazottakból álló Drastic Games twin stick lövöldéje ugyan csak jövőre jelenik majd meg, de nagyon jól néz ki már most is. Procedurálisan generált térképeken küzdjük benne át magunkat, miközben a zene ritmusára irtjuk a szörnyeket és térünk ki a nekünk szánt golyók elől.

A játék Unreal-motorral készül, tehát a külcsínre nem lesz panasz, látványos effektekre számíthatunk. A Drastic Games online és helyi co-op multiplayert is tervez, több játszható karakterrel.

A következő hónapokban valószínűleg további infók látnak majd napvilágot, például a PAX Westen, de a hivatalos oldalt is érdemes figyelemmel követni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap