Így néz ki a következő generációs Intel processzorok kínálata?

Kiszivárgott néhány alacsony felbontású fotó, amelyeken az új processzorok legfontosabb paraméterei láthatóak.

Így néz ki a következő generációs Intel processzorok kínálata?

Az Intel következő generációs asztali központi egységei, amelyek a Comet Lake sorozatot erősítik, formálisan már akár a rövidesen kezdődő CES 2020 alkalmával bemutatkozhatnak, ténylegesen azonban majd csak a következő év második negyedévében rajtolhatnak el – valamikor április környékén, ha hihetünk a pletykáknak. Az új modellekkel kapcsolatban már sok-sok információ szivárgott ki, az Informatica Cero jóvoltából viszont az összes lényeges adatra fény derült, ugyanis elérhetővé tettek két diát, amelyeken a teljes Comet Lake-S kínálat szerepel. Azt viszont érdemes kiemelni, hogy mint minden ehhez hasonló szivárgás esetében, úgy most is érdemes távolságtartóan fogadni a lenti értesüléseket, hiszen teljesen biztos információt majd csak a formális rajt alkalmával kaphatunk.

Ezek alapján úgy látszik, pontosak voltak a pletykák, ugyanis a Core i9-es sorozatban valóban 10 maggal és 20 szállal, valamint 20 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral ellátott modellek lapulnak. Egy szinttel lejjebb 8 maggal és 16 szállal gazdálkodó Core i7-es processzorokat találunk, amelyeknél 16 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótár áll rendelkezésre. A Core i5-ösök hat processzormaggal és 12 szállal gazdálkodhatnak, hála a Hyper-Threading támogatásnak, a magosztott harmadszintű gyorsítótár mérete pedig 12 MB lesz. A lista végén a Core i3-asok kullognak, amelyek 4 maggal és 8 szállal érkeznek, L3 Cache terén azonban kétféle változat készül belőlük: az egyiknél 8 MB-nyi, a másiknál viszont csak 6 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótár lapul a fedélzeten.

Galéria megnyitása

Az új processzorok a Skylake architektúrát viszik tovább, így PCI Express 3.0-s támogatásra számíthatunk. A Core i9-es és Core i7-es modellek extraként DDR4-2933 MHz-es kétcsatornás memória-támogatást kapnak, míg a Core i5-ös és Core i3-as modelleknél marad a DDR4-2667 MHz-es memória-támogatás, ám megfelelő lapkakészlet mellett lehetőség lesz memória-tuningra is, ahogy azt már megszokhattuk.

Az új modelleknél fontos változás, hogy a HEDT platform esetében használt Turbo Boost 3.0-s támogatás ide is leszivárog, órajel-emelés terén pedig maximum 300 MHz-es előrelépésre lehet számítani az előző generációhoz képest az egyes modellek esetében. Új funkció a Thermal Velocity Boost, amely egyedi órajel-emelést tesz lehetővé attól függően, mekkora terhelés éri éppen a processzort – ennek pontos működésével kapcsolatban majd a hivatalos bejelentés alkalmával kaphatunk bővebb tájékoztatást. TDP keret terén a processzorok többsége 65 W-os értékkel érkezik, 95 W-os példányokat viszont egyáltalán nem találunk a sorban, helyüket a 125 W-osok veszik át, ahogy azt a korábbi pletykák jósolták. Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy ez a TDP keret nem csak a Core i9-es, hanem a Core i7-es modellek esetében is érvénybe lép.

A kínálatban „K” jelölésű, azaz szorzózár-mentes processzorok is szerepelnek, amelyekhez a gyártó új memória- és CPU-tuning opciókat biztosít. Árazásról egyelőre nem esett szó, de ha tényleg a CES 2020 alkalmával kerül sor a formális rajtra, akkor az árakról is hamarosan lehull a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap