Igazán fürge a Plextor új generációs PCIe SSD-je

A M10Pe már a legújabb fejlesztések bevetése mellett született meg, és így minden helyzetben remekelni fog.

Igazán fürge a Plextor új generációs PCIe SSD-je

A Plextor az elmúlt években több díjnyertes SSD-t is letett az asztalra, és a vállalat a Consumer Electronics Show keretében olyan megoldással rukkolt elő, ami magán viseli a vállalat kézjegyét, és egészen kiemelkedő teljesítmény elérésére képes. Emellett pedig érkezett egy egyszerűbb irodai SSD is.

Először nézzük, hogy a vállalat PCI Express sínbe csatlakozó SSD modelljeinek a sorát gyarapító termék milyen képességekkel szolgál. Az M10Pe a Plextor elmondása szerint egy teljesen új szintre emeli a sebességet az eddigi fejlesztéseihez képest, ennél ugyanis teljesen új memóriamodul és vezérlő bukkant fel. Az újdonság a vállalat szerint széles közönség számára lehet ideális, az előnye ugyanis nemcsak a játékok futtatásakor mutatkozik majd meg, hanem olyankor is, amikor egy hardverigényesebb programot kell betölteni.

Az M10Pe már a rendkívül fejlett, 96 réteges BiCS4 3D NAND Flash memóriamodulra épül, és ha ez nem volna elegendő, kapott egy élvonalbeli technológiákat alkalmazó kontrollert is. Ezekkel a vállalat elmondása szerint sikerült elérni, hogy a PCI Express csatlakozón keresztül 3200 MB/s-os folyamatos olvasási sebességet mutasson fel a termék, és még az írási műveletek esetén egy 2500 MB-nyi adatot legyen képes megmozgatni másodpercenként. A rendkívüli sávszélesség mellett a műveletek végrehajtásában is jeleskedni fog a belső adattároló, ugyanis a véletlenszerű olvasásnál 410 ezer, a véletlenszerű írásnál pedig 320 ezer IOPS-os produkciót lesz képes felmutatni. Arról most még nem szólt a fáma, hogy milyen kapacitásokkal lesz elérhető az M10Pe.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy az SSD kompromisszummentes teljesítményt legyen képes biztosítani akár nagyobb terhelés esetén is, a Plextor felvértezte a saját tervezésű hűtőbordájával. Ez a komponens gondoskodni fog arról, hogy a keletkező hőt tökéletesen elvezesse, és az sem utolsó szempont, hogy kellemes megjelenést ad az eszköznek. Azt is megjegyezzük, hogy még a LED-es világítás sem maradt le róla. Bár erről igazából a hivatalos közleményben nem esik szó, de jól látható az SSD élén az a COB LED csík, ami már a Plextor M9Pe peremét is díszítette korábban.

A Plextor több szoftveres technológiával is készül, melyek azt a célt szolgálják majd, hogy jobban az M10Pe SSD jobban bírja a gyűrődést, megbízhatóbb legyen és mindig remek teljesítményt nyújtson. A PlexNitro II egy friss algoritmussal gondoskodik arról, hogy a véletlenszerű IOPS teljesítmény adott esetben akár 20 százalékkal is jobb legyen, miközben az írási és az olvasási sebesség is növekedik. A TrueProtect II képes folyamatosan ellenőrizni az adatforgalmat és a tárolt tartalmakat is, ehhez pedig gépi tanulást használ, hogy megfelelő tempóval és megbízhatósággal tudjon dolgozni. A Plextor egy olyan fejlesztést is biztosít az M10Pe SSD mellé, amire „Modern Standby” néven hivatkozik, és ez lehetővé teszi, hogy készenléti módban nagyon alacsony legyen az eszköz fogyasztása. És, még ami fontos, hogy biztosított a PLN támogatás, melynek köszönhetően nem fognak az áramkimaradások adatvesztéssel járni, mert az adattároló még a tápellátás megszűnését követően is képes lesz kimenekíteni az éppen még a bufferben hordozott tartalmakat.Galéria megnyitása

A vállalat a CES-en egy másik SSD-jéről is beszámolt, ami ugyanazt a 96 réteges BiCS4 3D NAND Flash memóriamodult használja, mint a fenti készülék, csak ez már SATA-s kivitelű, és az M9V néven fut. Ennél a megoldásnál már nem a lehető legnagyobb tempó elérése a cél, hanem irodai gépekben való érvényesülés. A szekvenciális írási és az olvasási 520 és 560 MB/s, ami 85 000 és 84 000 IOPS véletlenszerű olvasási és írási teljesítménnyel párosul. Az M9V az első olyan irodai SSD-je lesz a Plextornak, amit már akár 1 TB-os kapacitással is meg lehet majd vásárolni.

A Plextor új SDD-szériái előre láthatólag csak a harmadik negyedében fognak a boltokba kerülni. Így nem meglepő módon azt sem lehet tudni, hogy milyen árazása lesz ezeknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap