Huawei: Szépen növekedik hazánkban az AppGallery forgalma

Európában és Magyarországon is egyre többen veszik igénybe az AppGallery piacteret, melynek kínálatában már nagyon sok magyar app is jelen van.

Huawei: Szépen növekedik hazánkban az AppGallery forgalma

Kényszer szülte helyzetben kellett a Huawei-nek az AppGalleryt felfuttatni, és nagyon gyorsan kellett cselekednie, de a vállalat most arról számolt be, hogy a döntései jónak bizonyultak. Már Magyarországon is annyira nagy népszerűségnek örvend a piactér, mint soha korábban.

Mint az ismeretes, az Egyesült Államok tavaly úgy döntött, hogy eltiltja a Huawei-t az összes amerikai érdekeltségű technológiától, fejlesztéstől. Az USA véleménye szerint a kínaiak működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és ezzel a döntéssel szeretné megelőzni a problémákat. Bár az ügy igazából a mai napig nem zárult le, nem lépett életbe a végleges korlátozás, csak húzza az ügyet az amerikai fél, a Huawei már arra készül, hogy le kell mondani a Google szolgáltatásairól, és az Android 10 bevezetése óta a HMS-t (Huawei Mobile Services) használja a GMS (Google Mobile Services) helyett. És a HMS keretében az AppGallery piactér lépett az előtérbe.

Most a Huawei örömmel számolt be arról, hogy a rendkívül nehéz helyzete mellett is úgy fest, hogy képes a felhasználókhoz eljuttatni az AppGallery-t. Az egyedileg létrehozott és az utóbbi időben rohamtempóval fejlesztett alkalmazásbolt forgalma a háromszorosára emelkedett Magyarországon.

Galéria megnyitása

Az elmúlt kilenc hónap vizsgálatai azt mutatják, hogy az AppGallery Európában képes lehet gyökeret ereszteni. A legfrissebb számok már azt mutatják, hogy Kínán kívül a felhasználók száma megközelíti a 100 milliót. Az öreg kontinensen a szolgáltatást alkalmazó felhasználóknak a száma ötszörösére emelkedett, miközben a hazai számok megháromszorozódtak. Tehát vannak olyan EU-n belüli területek, ahol még nagyobb növekedést ért el a vállalat.

Az AppGallery sikeréért a Huawei mindent megtesz, nagyon sok energiát és pénzt fektet a fejlesztésbe, támogatásba, hogy az alkalmazások kínálata dinamikusan bővüljön. A vállalat készülékeiről ezen a felületen már 60 ezer különböző appot lehet elérni minden gond nélkül, és a hazai vonatkozású programok is szépen gyarapodnak. Több mint 150 népszerű magyar szolgáltatást biztosít a Magyaroknak az AppGallery.

Van Mol Limo, Sender!, Budapesti Menetrendek, Netpincér és E-kárbejelentő, valamint Magyar Posta Zrt. app is. Ha valaki navigálni szeretne, a Here We Go használatával gond nélküli megteheti, de akad Wolt is. Aki pedig szórakozásra vágyik, pillanatok alatt telepítheti például a Game of Thrones vagy a World of Tanks játékot. Külön kiemelte még a Huawei az AppGallery kapcsán a TIDAL, a TikTok és a Viber jelenlétét is.

A MoreApps is biztosított a felhasználóknak, ez pedig arra való, hogy megmutatja felhasználóknak, hogy az AppGalleryben nem található programokat honnan lehet adott esetben beszerezni. Bár azt azért hozzátesszük, hogy a külső forrásokból való alkalmazástelepítésnél mindig érdemes körültekintően eljárni.

Galéria megnyitása

„Már több mint 55 ezer nemzetközi és mintegy 150 hazai fejlesztésű, népszerű mobilalkalmazás található az AppGallery kínálatában, ami valójában több ennél, hiszen számos nemzetközi applikáció magyar verziója – pl. Lidl, Media Markt, Bonprix – is elérhető az áruházból” – emelte ki Trubek Zsuzsa, a Huawei hazai Pr menedzsere.

A Huawei az AppGalleryt elérhetővé tette számos termékére, és nemcsak azokra telepíti már, amiken nincs fent a GMS, hanem a korábbi mobilok, tabletekre is, melyek még a Google Play Áruházat is magukban foglalják. Már több mint 1,3 millió fejlesztő állt be az AppGallery mögé világszerte, és ennek köszönhetően folyamatosan bővül a kínálat. Arányaiban nézve ez a legdinamikusabban fejlődő piactér jelenleg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap