Huawei: Nem fogtuk vissza a gyártást

Reagált a cég a médiában terjengő, alaptalan pletykákra.

Huawei: Nem fogtuk vissza a gyártást

Az elmúlt napokban több olyan híresztelés is szárnyra kapott, miszerint a Huawei elkezdte csökkenteni a gyártását a Foxconnál, ezeket az információkat viszont semmilyen hivatalos bejelentés nem erősítette meg. Sőt mi több, most reagált a vállalat a pletykákra, és éppen ennek az ellenkezőjét jelentette ki.

A Huawei elmondta, hogy továbbra is a teljes kapacitással gyárt, és szó nincs arról, hogy az Egyesült Államok szigorú lépései miatt kevesebb eszköznek az előállítását rendelte volna el. Tehát, ha lesz is visszaesés a keresletben, akkor a Huawei szerint ez nem drámai mértékben fog történni, illetve a cég nem érzi úgy, hogy olyan méretű változás lenne a közeljövőben, ami miatt indokolt lenne visszább venni a rendeléseken. A vállalat mostani álláspontja szerint a média esetenként túloz, mikor arról lehet híreket hallani, hogy drámaian fog zuhanni a kereslet. A Huawei meglátása szerint jelenleg nincs szükség arra, hogy csökkentse a termelést bármilyen formán.

„A Huawei visszautasítja azokat az állításokat, hogy csökkentette volna a rendeléseit, a globális termelési szintjeink normálisak, és egyik irányban sem változtak jelentősen.” – mondta el a Huawei Technologies illetékes szóvivője.

Galéria megnyitása

Zhao Ming, a cég egyik felelős vezetője pedig arról beszélt, hogy nagyon korai lenne még abba belemenni, hogy mit hoz a jövő. A vállalatnak továbbra is a korábban kijelölt célja lebeg a szeme előtt, tehát szeretne piacvezető szerepbe lépni 2021-re. Persze ahogy most áll a helyzete a Huawei-nek, akár az is benne lehet a pakliban, hogy 2021-ben már nem is fog okostelefonokat gyártani. Hiszen amennyiben a vállalat nem férhet hozzá az ARM fejlesztéseihez, vagy más amerikai érdekeltségekkel rendelkező, potenciális vállalatok megoldásaihoz, akkor elképesztően nehéz helyzetbe fog kerülni. Az Android még csak-csak helyettesíthető valamilyen alternatív operációs rendszerrel, de a meghajtásért felelős rendszerchipet már nem lesz egyszerű beszerezni vagy tervezni.

Kíváncsian várjuk, hogy a második negyedéves értékesítési adatok mit mutatnak majd, hiszen abban már benne lesz a mostani botránynak a kezdete is. Nehéz megmondani, hogy világviszonylatban milyen mértékű változáson mehet most át a Huawei és a Honor okostelefonok forgalma. Az pedig még teljesen a jövő zenéje, hogy a harmadik negyedév mit fog hozni. Bármennyire is pozitívnak mutatkozik a Huawei, érdemes akár a legrosszabbra is készülnie, hogy augusztus 19-én ténylegesen életbe lépnek az USA által megfogalmazott tiltások, és onnantól csak a korábban elkészült fejlesztésekre tud támaszkodni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap