Huawei MateBook D15 R7 – Jó ajánlatnak tűnik

A Huawei egy ütőképes masinát tett le az asztalra a MateBook D15 R7 formájában, ami jó felszereltséggel érkezik, a hardver sem tűnik rossznak, a kérdés csak az: ez az ajánlat megér 283 000 forintot? Tesztünkben erre (is) keressük a választ. A címbéli hasonlóság nem a véletlen műve – a MagicBookhoz hasonlóan ezzel a modellel is érdemes számolni új notebook vásárlása esetén.

Huawei MateBook D15 R7 – Jó ajánlatnak tűnik

85 %
{{ average }} %
  • Megnéztük, mire számíthatunk a Huawei MateBook D15 R7 esetében a legfontosabb területeken, ha letesszük érte az asztalra a 283 000 forintos vételárat.
Szerzői értékelés
Szerző
85
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Előszó

A Huawei hazai képviseletének köszönhetően egy igen érdekes, AMD RYZEN APU egységgel szerelt noteszgépet próbálhatunk ki, amely dizájnja és formavilága terén szinte megszólalásig hasonlít a nemrégiben tesztelt Honor MagicBook 15-re. Ez a két notebook nagyon közeli rokonságot ápol egymással, ami nem is olyan nagyon meglepő, hiszen a Honor a Huawei égisze alá tartozik. Természetesen a Huawei MateBook D15-ből is készült olyan kiadás, amely az általunk tesztelt MagicBook 15 hardverével azonos alapokon nyugszik, ám most nem azt, hanem az erősebb változatot próbáljuk ki, ami az AMD RYZEN 5 3500U helyett egy AMD RYZEN 7 3700U típusú APU egységet foghat munkára.

Galéria megnyitásaEz az APU lényegében szintén 4 maggal és 8 szállal rendelkezik, valamint ugyancsak VEGA sorozatú iGPU-t tartalmaz, ám azért van különbség a két termék között, amelyek egyébként mindketten 15 W-os TDP kerettel rendelkeznek. Míg a RYZEN 5 3500U esetében 2,1 GHz-es alap- és 3,7 GHz-es maximális boost órajel van érvényben, addig a RYZEN 7 3700U már 2,3 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális boost órajelet vethet be.

Ezzel együtt iGPU terén is van némi különbség, hiszen míg a RYZEN 5 3500U egy 8 CU tömbbel ellátott megoldást kapott, addig a RYZEN 7 3700U esetében már 10 CU tömb áll rendelkezésre, valamint az iGPU boost órajelét is megemelték – 1200 MHz-ről 1400 MHz-re. Ezek a változtatások együttesen már érezhető teljesítménynövekedést eredményezhetnek, plusz egy nagyobb adattároló kapacitású, gyorsabb SSD-t is tartalmaz a csomag, ami szintén előny lehet.

A gyorsabb RYZEN APU-val és az 512 GB-os SSD-vel szerelt Huawei MateBook D15 R7 egyébként 277 490 forintba kerül, vagyis lényegesen drágább, mint a 219 990 forintos Honor MagicBoook D15. Hogy megéri-e kifizetni az árkülönbözetet? Rövidesen a végére járunk!

A doboz és a tartozékok

Galéria megnyitása

A Huawei MateBook D15 R7 egy minimalista kartondobozban érkezett, a noteszgépet a szállítás viszontagságainak ellenálló csillapítóanyagba csomagolták, valamint tettek mellé egy 65 W-os tápadaptert is, ami USB-C porttal és lecsatolható USB-C kábellel rendelkezik. Némi dokumentáció is került még a dobozba, extrák viszont nincsenek, de igazából nem is nagyon lenne szükség semmi egyébre.

A külső

A MateBook D15 R7 alapját gyakorlatilag ugyanaz a ház adja, amit a Honor MagicBook D15 R5 esetében már láthattunk. A mindössze 16,9 milliméter vastag ház ugyanazt az elrendezést alkalmazza, ugyanúgy van rajta ujjlenyomat-olvasóval ellátott bekapcsoló gomb, valamint a webkamerát is a billentyűzetbe rejtették. Utóbbit egyes fórumokon orrszőr-kamerának csúfolják, ugyanis nem szemből, hanem alulról nézi a felhasználó arcát, ami nem minden esetben lehet előnyös, ám együtt lehet vele élni.

A kamera képminősége miatt orrszőr-számolásra nem lesz alkalmas, de aki gyakran használ ilyesmit, többnyire úgyis jobb minőségű külső kamerában gondolkodik, akkor pedig igényeinknek megfelelően állíthatjuk be a kamera pozícióját. Esetünkben most sem okozott problémát ez az elhelyezés, ám megértjük a vele kapcsolatos negatív véleményeket is. Amennyiben a többség életképtelennek minősíti a kamerát, az úgyis hamar el fog tűnni a süllyesztőben – erre van is némi esély – ugyanakkor értjük a dizájn mögötti logikát és az innovációt sem tartjuk rossznak. A kamerával nem készültek tesztképek, ugyanis a termék még azelőtt visszakerült, hogy a MagicBook D15 cikk alatt megígértük, legközelebb készítünk vele szelfit. Ez hiányosság, amit lehetőség szerint igyekszünk pótolni.

 

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A MateBook D15 R7 most is a szokásos csatlakozó-kiosztással érkezik, ami a MagicBook D15 háza tájáról már ismerős lehet: kapunk egy akkumulátortöltésre is használható USB-C portot, egy USB 3.1 Gen1 Type-A portot, két darab USB 2.0 Type-A csatlakozót, egy HDMI videó kimenetet, valamint egy TRRS audió csatlakozót, ami mikrofonos fejhallgató és fejhallgató mellé egyaránt jól jöhet. A ház aljára nagyméretű szellőző került, a hangszórólat pedig a ház aljára, hátulra pozicionálták, ami nem túl nyerő a hangzás és a színpadkép szempontjából.

Nem hiányzik a sorból a nagyméretű érintőpad sem, a billentyűzet azonban végre magyar kiosztással érkezik – ezt hiányoltuk a Honor MagicBook D15 R5 esetében is, ám a hivatalos információk alapján a hiányérzet meg marad, az a modell ugyanis nem készül magyar kiosztású billentyűzettel, sajnos. A kijelzőt tartó zsanér egyébként kellően stabil és megbízható, pontosan tartja a panelt, igaz, ha lehajtjuk a kijelzőt, könnyen átbillen csukott állapotba a zsanér.

A belső

A MateBook D15 R7 egy Picasso APU alapú notesz, ami a RYZEN 7 3700U köré épül, vagyis ennek a sorozatnak a zászlóshajóját használhatja. Ahogy a bevezetőben említettük, magórajel és boost órajel terén felülmúlja ez a központi egység a RYZEN 5 3500U-t, de az iGPU is combosabb, hiszen 8 helyett 10 CU tömböt foghat munkára, valamint 1200 helyett 1400 MHz-es maximális órajelen ketyeghet. Az erősebb APU hozhat némi extra teljesítményt a konyhára, de hogy így van-e, arról majd később teszünk említést.

Az APU mellé természetesen 2 x 4 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es rendszermemóriát társítottak, ami ezúttal is CL17-17-17-39 1T időzítéssel üzemel. A memória sajnos alaplapra forrasztva érkezik, nem áll rendelkezésre So-DIMM slot a memória-bővítéshez – ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Az adattároló szerepét most egy M.2-2280-as WDC PC SN730-as SSD kártyára osztották, ami a gyártói specifikáció alapján gyorsabb, mint a MagicBook D15 R5 fedélzetén található WDC PC SN720-as megoldás, extraként pedig nem 256 GB-nyi, hanem 512 GB-nyi tárhelyet kínál, ami mindenképpen jól hangzik.

Galéria megnyitása

A MateBook D15 R7 szintén csak vezeték nélküli kommunikációra képes, ugyanis egy Realtek 8822CE típusú kártyával szerelték fel, ami 867 Mbps-os 802.11ac WiFi, valamint Bluetooth 5.0-s támogatást biztosít. Gigabites Ethernet vezérlőt sajnos nem kapunk, de ha szükség van ilyesmire, USB-s formában könnyedén be lehet szerezni.

Az összkép a fentiek alapján egyáltalán nem rossz, ugyanis egy jól felszerelt, ütőképesnek tűnő noteszgép képe rajzolódik ki, igaz, a RYZEN 3000-es sorozatú APU egység manapság már nem mutat olyan jól, mint például 1 éve, hiszen most már a Renoir APU egységeket várja a többség, amelyek a RYZEN 4000-es családot erősítik. Ennek ellenére a RYZEN 3000-es APU egységek is lehetnek jók, ha általános használathoz passzoló központi egységre vadászunk – ez majd a tesztekből ki is derül.

Kijelző

A 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt ezúttal az AUO, vagyis az Au Optronics szállította, típusa B156JAM02.8, és ugyanúgy IPS alapokra támaszkodik, mint a MagicBook megoldása. A matt felületű panel maximum 250 nit fényerősséget nyújt, maximális képfrissítési rátája 60 Hz, betekintési szögei pedig természetesen kellően szélesek – nem kell olyan kellemetlenségektől tartani, mint amit az olcsóbb TN+Film alapú paneleknél láthattunk, nevezetesen attól, hogy a nézőpont változtatásával a színek kifakulnak, a kontraszt jelentősen csökken, stb...

Persze ez a panel is messze van a tökéletestől, de ebben az árkategóriában összességében nem igazán lehet rá panaszunk. Nyilván, pontos színmegjelenítést igénylő grafikai feladatokra a gyári kijelző kevés lesz, de mivel rendelkezésre áll videó kimenet, így szükség esetén egy ütőképesebb monitorral megoldható a kérdés, ha nagyon muszáj. A grafikai alkalmazások egy része mellé persze jobb lenne 8 GB helyett 16 GB-nyi memória is, de az már más kérdés.

Galéria megnyitása

Az IPS panel színhűsége nem teljesen tökéletes, de egy TN+Film alapú megoldásnál még mindig jobb. Színhűség terén ezúttal 65%-os sRGB, 48%-os AdobeRGB, illetve 48%-os DCI-P3 lefedettséggel van dolgunk, ami színhű megjelenítést igénylő feladatokhoz kevés, a mindennapokban azonban nem lesz baj vele, akár kikapcsolódásra, akár munkára, akár alkalmi játékra fogjuk be a noteszgépet.

Galéria megnyitása

Érdekességképpen elvégeztünk egy kalibrációt is a panelen, amihez a szokásos beállításokat használtuk (Gamma 2.2, 6500K, maximális fényerősség), ám az eredmény nem sokat javult a gyárihoz képest. Egy picivel kisebb lett a minimális és az átlagos Delta E értéke, jelentős változást azonban nem sikerült elérni. Vagyis lényegében már gyárilag kihozták a panelből a maximumot.

Teljesítménytesztek

A MateBook D15 R7 esetében sem maradhatnak el a szokásos tesztek, amelyekből kiderül, nagyjából milyen teljesítményre számíthatunk a különböző alkalmazások, illetve játékok alatt. A teszt idején egy Windows 10 Home operációs rendszer teljesített szolgálatot a rendszeren, plusz a lehető legfrissebb drivereket is beszereztük annak érdekében, hogy a lehető legjobb formáját mutathassa a noteszgép. A tesztek során a maximális teljesítményt biztosító energiagazdálkodási profilt használtuk, ahogy azt eddig is tettük, a tesztprogramokból pedig az éppen elérhető legfrissebb kiadás teljesített szolgálatot a notebookon.

Galéria megnyitása

Az előző cikk eredményei alapján a RYZEN 7 3700U típusú APU egységgel szerelt Huawei MateBook D15 R7 nem sokkal gyorsabb a RYZEN 5 3500U alapú Honor MagicBook D15 R5-höz képest: a különbség annyira elenyésző, hogy néhol mérési hibahatáron belül vannak az eredmények egymáshoz képest. Hogy mi a helyzet a játékok esetében? Az alábbi diagram erre ad választ, íme:

Galéria megnyitása

A VEGA 10-es iGPU egy picivel gyorsabb, mint VEGA 8-as társa, ám annyival sajnos nem jobb, hogy érezhetően jobban fussanak rajta ugyanazok a címek, a különbség ugyanis egyáltalán nem drámai: néhol itt is csak hibahatáron belüli, ugyanis minden tekintetben (min., max. avg.) csak 1-2 FPS előnyt kínál a VEGA 10 a VEGA 8-hoz képest ezzel a hűtéssel, ebben a kiépítésben, ami nem sok. A gyorsabb APU egység a fentiek alapján ebben az esetben tehát nem igazán éri meg a felár kifizetését, hiszen nem kapunk akkora előnyt, amivel indokolható lenne a gyorsabb APU-ban gondolkodni.

Adattároló teszt

A MateBook D15 R7 fedélzetén már egy jobb SSD kártyát üdvözölhetünk, ami gyorsabb, mint a Honor MagicBook D15-ben található WDC PC SN720-as modell. Ezúttal az említett SSD sorozat utódját, a WDC PC SN730-as családot választották a tervezők, és szerencsére nem elégedtek meg 256 GB-nyi tárhellyel: ebben a noteszgépben egy 512 GB-os SSD dolgozik. Az SSD NVM Express 1.3-as protokollt használ és PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, ezt a csatolót pedig alaposan csúcsra is járatja, ahogy a lenti ábráról is kiderül. Ez az SSD biztosan nem bizonyul szűk keresztmetszetnek a mindennapok során, legalábbis sebesség terén.

Galéria megnyitása

Akkumulátoros tapasztalatok

Ez a modell szintén egy 42 wattórás energiaforrást kapott, ám ezúttal nagyobb kapacitású SSD-t, illetve egy nagyobb teljesítményű APU egységet kell kiszolgálnia. A töltési idő most néhány perccel alacsonyabb volt, mint a MateBook D15 esetében, így 121 perc alatt sikerült 0%-ról 100%-ra feltölteni az akkumulátort – a MateBook D15 esetében ez 126 perc volt, azaz a különbség nem számottevő.

Szokás szerint most is elvégeztük a szokásos tesztet, ami egy 1080p-s H.264-es videó lejátszásával zajlott, méghozzá maximális fényerősség mellett, aktív WiFi-vel, a háttérben 120 másodpercenként frissülő iPon weblapokkal, szám szerint kettővel.

Galéria megnyitása

A teszt folyamán 405 perces üzemidőt mértünk, ami egyáltalán nem rossz – a MagicBook D15-nél ez 389 perc volt, vagyis az erősebb hardver ellenére tovább bírta az aksi. Pedig mindkét noteszgépben egy Sunwoda-H gyártmányú, HB4692J5ECW-31 típusú lítium-ion energiaforrás található, amely ugyanúgy 42 Wh kapacitással bír.

Zajszint, melegedés

A hűtés ezúttal is remekül vizsgázott, ugyanis ennél a modellnél is rendkívül csendes működést tapasztaltunk normál használat mellett, de komolyabb terhelés alkalmával is csak a szélzaj árulta el, aktív hűtés van a notebookban, zavaró motorzaj szerencsére nem jelentkezett. A hűtés hatásfokát alighanem itt is javította a fémből készített ház, valamint a jól elhelyezett szellőzők is sokat segítettek a forró levegő eltávolításában, illetve a hideg levegő beengedésében.

A hűtés hatásfokát ezúttal is háromféle állapotban vizsgáltuk: megnéztük a hőfokokat üresjáratban, majd Prime95 terhelés alkalmával, végül pedig a Prime95 és a FurMark együttes használatával is elvégeztünk egy mérést. Az eredményeket az alábbi diagram formájában tálaljuk, íme:

Galéria megnyitása

Az APU egység hőfoka nagyon hasonló volt, mint amit a MagicBook D15 R5 esetében mértünk, az SSD viszont már másképp viselkedett, ugyanis a rendszer terhelésével egy időben elkezdett emelkedni a hőfoka, pedig nem kapott semmiféle extra terhelést. A CrystalDiskMark teszt alkalmával az SSD hőmérséklete egészen 60 Celsius fokig szökött fel, ami a folyamatos terhelés ellenére nem vészesen sok, ám huzamosabb idejű maximális terhelés esetén ez a hőfok még feljebb is tud szaladni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Annak érdekében, hogy a hőeloszlást is meg tudjuk mutatni, most is készítettünk néhány műszeres mérést, amelyek a ház különböző részeinek hőmérsékletéről rántják le a leplet, természetesen a fent említett háromféle üzemmód alkalmával. Ahogy az a fenti galériából is kiderül, nem melegszik vészesen a ház még maximális terhelés alkalmával sem, normál használatkor pedig inkább az üresjárati értékeket produkálja majd a rendszer, amelyekkel biztosan nem lesz probléma.

Billentyűzet, érintőpad, audió rendszer, WiFi

A billentyűzet ennél a modellnél végre már nem amerikai angol kiosztással érkezett, hanem rendes magyar lokalizációval, ahogy az elvárható – ebben a tekintetben biztosan jobb a MateBook D15 R7 a MagicBook D15 R5-nél. Hogy a Honor terméke miért nem kaphatott magyar kiosztást, rejtély – alighanem csak és kizárólag az anyavállalat termékének akarták biztosítani ezt a kiváltságot. A billentyűzet kezelése ebben az esetben is kényelmes, nem tudunk rá semmi rosszat mondani: hibátlanul helytáll a mindennapokban, eme cikk egy része is rajta született.

Galéria megnyitásaAz érintőpad kellően nagy és kellően pontos, működése során semmilyen rendellenességet nem fedeztünk fel, valamint az összeszerelési minőséget sem érheti kritika. A többujjas gesztusokkal jól megbirkózott a rendszer, akinek azonban nem jönnek be az érintőpadok, még mindig használhat külön egeret.

Az audió rendszer pozíciója, hangminősége, dinamikája, illetve erőteljes hangzása ugyanazokkal a szavakkal jellemezhető, mint a Honor MagicBook D15 R5 esetében. Az audió rendszer ezúttal is két hangszóróból áll, amelyek sztereó hangzást kínálnak, viszont ezek most lefelé néznek és a ház közepe felé helyezkednek el, ami kissé tompítja a hangzást, illetve a sztereó élményen is ront egy kicsit.

A hangszórók egyébként kellően erőteljes hangzást kínálnak, a maximumhoz közeli hangerőn még a csuklótámaszon is érezni a rezgésüket, mégsem torzítanak – a hangzás tiszta, a kategóriához mérten jó minőségű, de egész szobát betöltő erőteljes hangra ne számítsunk, velőtrázó mélyektől pedig szintén nem kell tartanunk, ugyanis a mély hangokat patikamérleggel méri a rendszer. Filmnézéshez és háttérben szóló zenére jó lehet a gyári audió rendszer, de már egy fülhallgatóval is lényegesen sokat lehet emelni az audió élményen.

A WiFi alrendszer terén megint a Realtek gyártmányú 8822CE kártyát kapjuk, ami 867 Mbps-os 802.11ac WiFi, illetve Bluetooth 5.0-s támogatással rendelkezik. A letöltések során ebben az esetben is sikerült 25 MB/s feletti tempót elérni, amire nem igazán lehet panasz, a kapcsolat kellően stabil volt, nem akadozott és jelerősség terén sem tapasztaltunk semmi kivetnivalót a szobán belüli használat során.

Verdikt

A RYZEN 7 3700U típusú APU egységgel szerelt Huawei MateBook D15 R7 összességében jól teljesített a tesztek során, ám a RYZEN 5 3500U alapú Honor MagicBook D15 R5-höz képest nem igazán nyújtott plusz teljesítményt iGPU és CPU fronton, legalábbis annyit nem, ami indokolhatná azt, hogy az az erősebb APU mellett érdemes dönteni. Igazából minden téren nagyon hasonló volt a Huawei megoldása, mint az anyavállalathoz tartozó Honoré, ám azért van két terület, ami miatt egyáltalán nem tűnik rossz vételnek a MateBook D15 R7: az egyik a magyar lokalizációjú billentyűzet, ami a MagicBooknál hiánycikk és az is marad; a másik pedig a + 256 GB-nyi tárhely, hála az 512 GB-os SSD-nek. A többi lényegében szinte ugyanaz, mint amit a MagicBook esetében megismerhettünk.

A MagicBook D15 R5 promócióban jelenleg 219 990 forintért vásárolható meg, nálunk egyelőre nem kapható, de ez az ár igen jó ajánlat a fentiekhez képest. A MateBook D15 R7 ehhez képest már 283 000 forintba kerül, vagyis lényegében 60 000 forintos felárért cserébe kapunk kétszer akkora tárhelyet, valamint egy magyar lokalizációjú billentyűzetet, plusz hozzátették a csomaghoz a RYZEN 7 3700U APU egységet is, ami a mobil RYZEN 3000-es sorozat leggyorsabbja. Utóbbi vásárlói szemszögből nézve nem igazán árképző tényező, hiszen nem sokkal gyorsabb a valóságban, mint az R5 3500U, de a másik két extra mindenképpen jól jöhet, így ha ezekre szükség van, a Huawei MateBook D15 R7 mindenképpen jó választás.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

Ha viszont meg tudunk barátkozni az amerikai angol kiosztású billentyűzettel, 219 990 forintért még mindig a Honor MagicBook D15 R5 tűnik a jobb választásnak, amennyiben az ár/érték arányt szem előtt tartjuk. Kár, hogy nincs belőle magyar billentyűzettel ellátott változat, azzal ugyanis hazánkban igazi best buy lehetne a termék. Ezt a kis hiányosságot leszámítva így is annak tekinthető.

Ha mindenképpen szükséges a magyar billentyűzet, de nem akarunk 283 000 forintot elkölteni, 252 000 forintért magyar billentyűzettel vásárolhatjuk meg a Honor MagicBook D15 R5 Huawei-gyártmányú megfelelőjét. A 32 000 forintos felár elsőre kicsit soknak tűnik, meg másodikra is – ha nem felel meg, még mindig érdemes körbenézni a piacon, van-e hasonló felszereltségű noteszgép ennél jobb áron, akár a notebook-keresőnk segítségével is. Azt persze érdemes hozzátenni, hogy ezzel a felszereltséggel így sem nevezhető rossz ajánlatnak a Huawei terméke, ugyanis az olcsóbb modellekkel ellentétben legalább nem TN+Film, hanem IPS panel lapul benne, ami már alapjában véve előny.

Gyors körbetekintésünk alapján egy lehetséges alternatívára sikerült rábukkanni, amit a későbbiekben közelebbről is szemügyre szeretnénk venni, hogy kiderüljön, versenyképes-e a Huawei MateBook D15 R7-tel szemben.

A tesztben szereplő Huawei MateBook D15 R7 notebook a vállalat hazai képviseletétől érkezett tesztre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Összefoglalás

Huawei MateBook D15 R7 – Jó ajánlatnak tűnik

Huawei MateBook D15 R7 – Jó ajánlatnak tűnik

Huawei MateBook D15 R7 – Jó ajánlatnak tűnik
Szerzői értékelés
85
%
A Huawei MateBook D15 R7 egy jó ajánlatnak tűnik, már ami a hardvert illeti. A kínálatba nehéz belekötni, ám az ár már nem fest olyan jól annak fényében, milyen ajánlattal állt elő korábban a Honor.
Megkapjuk a legerősebb RYZEN 3000U sorozatú APU-t, gyors és kétszer nagyobb kapacitású az SSD, mint a MagicBook esetében, a kijelző IPS alapú, valamint jár még 8 GB-nyi rendszermemória is a csomaghoz.
A RYZEN 7 3700U nem sokkal gyorsabb a RYZEN 5 3500U-nál, így ebben a formában nem hoz sokat a konyhára, de a notebookot drágítja. Nincs Gigabites Ethernet port. A rendszermemória alaplapra forrasztva érkezik, ahogy az manapság elég sok modellnél szokás, így nincs mód későbbi bővítésre. A kamera pozíciója nem mindenkinek nyeri el a tetszését (nekünk még mindig nincs bajunk vele). Egy memóriakártya-olvasó elfért volna még a ház oldalán.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap