Shop menü

HUAWEI FREEBUDS PRO 2 – ISMERŐS KÜLSŐ, MEGKAPÓ BELSŐ

Igazi mindent tudó fülhallgató, prémium áron.
Haigli Árpád
Haigli Árpád
Huawei FreeBuds Pro 2 – Ismerős külső, megkapó belső

Szerzői értékelés

Olvasói értékelés

A vezeték nélküli fülhallgatók mára a mindennapok részét képezik, senki nem lepődik meg, ha lát egyet az utcán. Az évek során pedig igencsak sokat fejlődött ez a termékkategória, az utóbbi évek egyik legnagyobb újítása az aktív zajszűrés, ami lényegesen csökkenti a környezeti zajokat körülöttünk. A Huawei a szankciók miatt telefontéren mostanában eléggé eltűnt a térképről, azonban továbbra is adnak ki remek termékeket, amik tele vannak innovációval, akárcsak a mai tesztalanyunk, a Huawei FreeBuds Pro 2.

A doboza elegáns, és letisztult, fehér alapon arany szöveggel díszített. Elől a fülhallgatók láthatóak rajta, hátul pedig a specifikációkat sorolták fel. A termék mellé jár két pár gumiharang (kicsi és nagy méretű), egy USB-C töltőkábel, illetve a használati útmutató.

A fülhallgatót egy szóval tudnám leírni – menő. Nagyon jó érzés kézbe fogni a tokot, ami esetemben matt szürke borítást kapott, ezen felül még van kék és fehér kivitel is. Az USB-C portja alul van és egy gombot illesztettek a jobb oldalára.

Galéria megnyitása

A hátul lévő zsanér panelt szándékosan fényes, illetve elütő színűre készítették, ami remek kontrasztot ad a toknak, illetve található rajta egy „Huawei Devialet” feliratot is, amire majd később kitérek.

A két fülhallgató a tokkal ellentétben már fényes felületet kapott, ami szép, de gyűjti az ujjlenyomatokat. A megjelenése nekem okozott egy kis „déjà vu” érzést; aki látott már Apple AirPods Pro-t, az tudja, hogy miről beszélek. A Huawei nem egyszer kölcsönzött már dizájnelemeket az amerikai cégtől szoftver és hardver téren, ez pedig most sem volt másképp. Szerintem ez nem feltétlenül probléma, ilyen mértékben azonban már a kreativitás hiányára is utal, illetve kissé visszatetsző.

Az irányítás meglehetősen egyszerű, a vezérléshez csupán a fülhallgató szárát kell „megcsippentenünk”. Egy nyomásra elindíthatjuk/leállíthatjuk a zenét, kettő nyomásra előre, míg három nyomásra hátra ugorhatunk egy számot, hosszú nyomásra pedig válthatunk az aktív zajszűrés be- illetve kikapcsolása, valamint a környezeti hangok felerősítése között. Ha fel- vagy lehúzzuk az ujjunkat a fülhallgató szélén akkor állíthatjuk a hangerőt.

Ezek a gesztusok teljesen jól működnek, azonban én a szimpla érintéses gesztusokat sokkal jobban szeretem, mivel egyszerűbb és gyorsabb őket végrehajtani, ilyen opció viszont nincs a Huawei repertoárjában.

Galéria megnyitása

A fülhallgató két hangszórót használ, amiből az egyik egy 11mm-es driver, míg a másik egy síkbeli diafragma, ami a részletgazdagságért felelős, ezzel pedig a 14Hz – 48kHz-es tartományt tudja lefedni. A csomag meglepően mély és telt basszust hoz, különösen a fülhallgató méretéhez képest. A magasak és a vokálok szépen elkülönülnek, tisztán lehet azokat hallani. A FreeBuds Pro 2 támogatja az LDAC, AAC, és SBC audio formátumokat, ami tovább emeli az élményt.

Az LDAC egy magas felbontású formátum, ami mellett a füles HWA (magas felbontású vezeték-nélküli audió), és Hi-Res Audio Wirelless tanúsítványt is kapott, amiknek köszönhetően akár 990 kB/s-os adatátvitelre is képes. A FreeBuds Pro 2 emellett megfelel az IP54-es tanúsítványnak is, aminek köszönhetően ellenáll a fröccsenő víznek, így nyugodtan edzhetünk is velük.

A már említett „Devialet” név szerintem keveseknek cseng ismerősen, ami nem meglepő. A francia cég felső kategóriás audióeszközöket készít a többszázezres, illetve akár milliós árfekvésben, a Huawei-nek pedig a hangzás, illetve audió jelzések megalkotásában segítettek. A legtöbb ilyen együttműködés általában nem hordoz magával sok valódi értéket a marketingen kívül. A fülesek persze remekül szólnak, félreértés ne essék, azonban szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ennek mennyire van köze a Devialet-nek.

Galéria megnyitása

A zajszűrés sokat fejlődött az elődmodellhez képest: most már három mikrofont találunk mindkét fülhallgatón, amik remekül végzik a dolgukat. A dinamikus ANC-nek (aktív zajszűrés) köszönhetően a fülhallgató képes magától állítani a zajszűrés, illetve a külső zajok beengedésének mértékét. Ez egy remek funkció, de azért még van mit dolgozni rajta, ugyanis én meglehetősen kevésszer vettem észre a működését. Legtöbbször akkor figyeltem fel rá, amikor megállítottam a zenét, ilyenkor ugyanis a fülhallgató egyből felerősítette a külső zajokat. 

A legtöbb esetben ugyanis azért állítottam le a zenét, hogy jobban halljam a környezetemet, arra viszont nem igen figyel, hogy beszélek-e éppen valakivel, vagy beszélnek-e hozzám. Persze emellett azért is felelős ez a funkció, hogy zajosabb helyeken nagyobb erőforrást biztosítson a külső hangok kiszűrésére, kevésbé zajos környezetben pedig kevesebbet, ezzel is növelve az üzemidőt. Ezt ahogy már mondtam nem kifejezetten vettem észre, az üzemidőn azonban meglátszott, mégpedig jó értelemben. 

A Huawei ígéretei szerint az üzemidő 4 óra aktív zajszűrés mellett, ami nem éppen a legjobb – hozzá kell azért tenni, hogy én is hasonló számot kaptam, viszont úgy, hogy a legmagasabb értékre állítottam a zajszűrést, így ha kevesebbel is beérjük, akkor 4,5, vagy akár 5 órát is el tudunk érni. Aktív zajszűrés nélkül 6,5 órát kapunk, ami már egy szép szám, ezt pedig a tok akár meg is tudja háromszorozni, ami összességében egy szép eredmény. Töltésre pedig ott az USB-C, illetve a tok támogatja a vezeték nélküli töltést is, 2W-ig.

Az alkalmazás minimalista, csak az van benne, ami kell, és semmi egyéb. Letisztult, könnyen kezelhető, és még szép is. Láthatjuk a fülhallgatók töltöttségét egyenként, illetve a tokét is, állíthatjuk az aktív zajszűrést, a gesztusokat, személyre szabhatjuk a hangzást, illetve megkereshetjük a fülhallgatókat hanglejátszás segítségével. Ezen felül az app segít az optimális gumiharang kiválasztásában is, hogy biztosan a jó méretűt használjuk.

Összességében azt tudom mondani, hogy a Huawei FreeBuds Pro 2 egy remekül sikerült fülhallgató, kiemelkedő zajszűréssel és remek hangzással. Üzemidőben ugyan nem piacvezető, illetve olcsóbb alternatívát is találunk nála, viszont egy igazán dizájnos tech kiegészítő, amit bátran merek ajánlani bárkinek, aki ebben az árkategóriában gondolkodik.

Összefoglalás

Szerzői értékelés

Nem olcsó, de cserébe sokat nyújt, kívül és belül is.
Remek hangzás
Megkapó dizájn
Jó aktív zajszűrés
Közepes üzemidő
Kevésbé intuitív gesztusvezérlés
Magas árazás

Az értékeléshez kérlek jelentkezz be!

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére