Huawei: Az AppGallery a harmadik legnagyobb alkalmazásbolt

Hisz abban a Huawei, hogy az AppGallery egy ütőképes alternatívaként szolgálhat a Play Áruház mellett.

Huawei: Az AppGallery a harmadik legnagyobb alkalmazásbolt

A Huawei tavaly óta kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet egyebek mellett arra, hogy az AppGallery piacteret villámgyorsan felfejlessze a lehető legmagasabb szintre. És ezt már globálisan elérhetik, kipróbálhatják a felhasználók a készülékeiken. A Huawei egy olyan robusztus ökoszisztémát szeretne létrehozni, ami képes felvenni a lépést a Play Áruházzal.

Amióta kiderült, hogy az Egyesült Államok eltilthatja a Huawei-t az összes amerikai terméktől, fejlesztéstől, azóta a Huawei a színfalak mögött minden követ megmozgat azért, hogy valahogy létrehozzon egy „Google-mentes” szoftveres hátteret az Android alapján. (Mivel az Android szabadon felhasználható, ezért nem zárható el a Huawei elől jelen állás szerint.) Végleges döntés az USA-Huawei ügyben még most sincs, de a cég a legrosszabbra számítva fejleszt.

Az egyik legnagyobb gondot a Google Play Áruház hiánya jelenti a Huawei számára ebben az esetben, és emiatt jelenleg brutálisan sok kapacitást fordít arra, hogy az AppGalleryt segítse. És a vállalat saját elmondása szerint jól is halad ezzel. Kijelentette a cég a Mobil Világkongresszusra tervezett eseményének a keretében, hogy ez a piactér már most a harmadik legnagyobb a világon. Ennél előkelőbb szintre pedig igazából nincs is lehetősége előlépni, mivel az App Store és a Play Áruház teljesen más dimenziót képvisel.

Galéria megnyitása

A Huawei elmondása alapján az AppGallery 400 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, ami ha helytálló, rendkívül szép eredménynek számít. Ez a szolgáltatás jelenleg elsősorban Kínában örvendhet nagy népszerűségnek, ami részben annak tudható be, hogy a Google szolgáltatásaitól mentesített, Emotion UI 10 és Android 10 rendszerű mobilok egyelőre csak ott vannak nagyobb számban jelen. Viszont ezen már próbál változtatni a vállalat.

A Huawei Mate 30 széria egyre több országban van jelen, és a Honor V30, valamint a MatePad táblagép is elérhető lesz már hamarosan szélesebb körben, például Európában is. A MatePad Pro már 5G támogatással is szolgál majd a világ első vezeték nélküli töltést támogató tabletjeként. Március 26-án pedig jön a P40 széria, ami elvileg már nemzetközi rajtot fog venni.

Az AppGallery esetében a Huawei kiemelte, hogy nagyon biztonságos, és csak megbízható alkalmazások kerülhetnek fel a palettára. Négyszintes biztonsági rendszerrel védi a vállalat a piacteret. Minden esetben behatóan ellenőrzik a szakemberek a programokat adatvédelmi szempontból, felderítik ezekben a biztonsági réseket, keresik a gyanús viselkedések jeleit és ügyelnek a személyes tér kezelésére. A népszerű programok a régiókhoz igazodva jelennek majd itt meg, hogy a felhasználók a valóban, számukra releváns dolgokkal találkozzanak.

Galéria megnyitása

A vállalat elmondta, hogy van itt beépített védelem a fiatal felhasználók számára. A programoknak rendelkezniük kell minden esetben megfelelő korhatáros besorolással, és az app beállításain belül pedig megadható, hogy a piactéren milyen korosztálynak megfelelő programok legyenek láthatóak. Külön válogatások is várják majd az embereket, amiknek köszönhetően az új alkalmazások felfedezése minden eddiginél egyszerűbbé válhat. És van kívánságlista is az AppGalleryben, ahova megvásárlásra váró szoftvereket lehet összegyűjteni, amit például lehet szülőktől, ismerősöktől kérni például születésnapra, névnapra.

Nagyon egyszerűen és gyorsan át lehet majd tekinteni az AppGalleryt, és könnyen felfedezhetőek lesznek a különböző appok. A keresőben a népszerű találatok előre ki lesznek emelve, és már innen egyetlen érintéssel megoldható lesz a telepítés, nem kell az adatlapot sem megnyitni. 18 kategóriába vannak itt leválogatva a programok, ha valaki éppen böngészni szeretne, akkor mindig a szükségleteinek megfelelő dolgok között nézelődhet. És még ezeken túl is sok jó lehetőséget rejt ez a piactér – például vannak programokat, amiket telepítés nélkül is lehet futtatni.

Állítólag a továbbiakban a Huawei akár egy milliárd dollárt is fordítana arra, hogy ösztönözze a fejlesztőket arra, hogy publikálják a saját alkalmazásaikat az AppGallery kínálatában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap