Hivatalosnak tűnő Intel dokumentumok erősítik a Comet Lake-S pletykákat

A marketinganyag jóvoltából már sejthető, pontosan hány maggal és szállal érkeznek az új processzorok, valamint maximális boost órajelek terén is kapunk némi támpontot.

Hivatalosnak tűnő Intel dokumentumok erősítik a Comet Lake-S pletykákat

Kiszivárgott egy marketingcéllal készített Intel dokumentum néhány oldala, amelyek megerősítik a korábbi pletykákat, már ami az érkező Comet Lake-S asztali processzorok legfontosabb tulajdonságait illeti. Ezek alapján már biztosnak tűnik, hogy a Core i9-es sorozat a pletykáknak megfelelően 10 maggal és 20 szállal rendelkezik majd, míg a Core i7-esek 8 maggal és 16 szállal állhatnak csatasorba. Nagy változás jön a Core i5-ös sorozatban is, ahol eddig csak hat magot és hat szálat foghattak munkára a processzorok, ugyanis a Comet Lake-S generációtól kezdve 6 mag és 12 szál válik elérhetővé ebben a családban.

Galéria megnyitása

A marketinganyag alapján úgy tűnik, hogy Core i9-es modelleknél a Thermal Velocity Boost keretén belül 5,3 GHz-ig skálázódhat a maximális boost órajel, míg a Core i7-es családnál ez az érték már csak 5,1 GHz lesz.

A Core i5-ösök, amelyek extraként végre Hyper-Threading támogatást kapnak, már csak 4,8 GHz-es maximális boost órajelet alkalmazhatnak, ami az előző generációhoz képest így is előrelépés.

Galéria megnyitása

A Core i5-ös családban helyet foglaló Core i5-10600K várhatóan érezhetően gyorsabb lesz a Core i7-8700K-hoz képest, hála a HT támogatásnak és a magasabb órajelnek, az ár/teljesítmény arány pedig nagyjából 35%-kal javulhat, amennyiben az újdonság esetében is 260 dolláros árral számolunk. Érdekes lesz a Core i7-10700K is, ami a Core i9-9900K-hoz képest 100 MHz-cel magasabb órajelet vethet be, így ha elődjéhez hasonlóan 380 dollárba kerül majd, akkor 30%-kal jobb ár/teljesítmény arányt érhet el.

A Core i9-10900K várhatóan mind egyszálas, mind pedig többszálas teljesítmény tekintetében verni fogja a Core i9-9900K-t, hála a magasabb maximális boost órajelnek, valamint a két extra magnak és a négy extra szálnak, így változatlanul 500 dolláros listaár mellett 25%-kal jobb ár/teljesítményt arányt tudhatna magáénak. És azt sem szabad elfelejteni, hogy 450 dolláros áron ott van az AMD 12 maggal és 24 szállal rendelkező RYZEN 9 3900X-e, amelynek köszönhetően eléggé beszűkül az Intel mozgástere.

Galéria megnyitása

Érdekes lesz, hogy a fenti helyzetre miként reagál majd az AMD, azaz szükség esetén csökkenti-e a már jelenleg is kapható processzorai árát, hogy azok még több borsot törhessenek az Intel megoldásainak orra alá. És azt sem szabad elfelejteni, hogy előbb-utóbb a negyedik generációs RYZEN processzorok is megérkeznek, amelyekkel még nagyobb nyomást helyezhet az AMD az Intel vállára. A versenyhelyzet persze vásárlói szemmel nézve mindenképpen jó, hiszen agresszív árharcot eredményez, ebből pedig mindenképpen profitálhatnak a felhasználók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap