Shop menü

HIVATALOSAN IS BEMUTATKOZOTT KIRIKO, AZ OVERWATCH 2 ÚJ HŐSE

Az új hősök viszont Battle Pass mögé lesznek elrejtve.
Török Roland
Török Roland
Hivatalosan is bemutatkozott Kiriko, az Overwatch 2 új hőse

Megkezdődött a Tokyo Game Show és a Microsoft igyekezett az ázsiai közönség kedvére járni. Mivel a Sony eléggé magára hagyta a piacot, ezért tényleg jobb esélyük van a helyi felemelkedésre, mint korábban, egy kunai használó japán lány pedig jó kezdőpont lehet ehhez. 

Még ha sokan tényleg nem tudják Japánban, hogy mi az az Xbox, az Overwatch maga kifejezetten népszerű játék volt egy időben ott is. Az új támogató hős, Kiriko pedig felidézheti bennünk a Blizzard jobb napjait is, amikor még menő és stílusos dolgokat csináltak, nem a pénzünket csalták ki játéknak álcázva. Annak ellenére is izgalmasnak tűnik az új gyógyító, hogy a prezentáció, és úgy az egész karakter eléggé Valorantosra sikerült. 

A Blizzard fénykorában viszont nem tudunk sokáig fürödni, mivel az ördög a részletekben rejlik. Ha belenézünk az új játék mögötti üzleti modellbe, akkor azonnal emlékezhetünk arra, hogy az Activision egyik részlegéről van szó: a Free 2 Play modellre váltó Overwatch 2-ben ugyanis Kiriko Battle Pass karakter lesz, vagyis muszáj lesz „grindelni” vagy fizetni azért, hogy megszerezhessük.  

Minden új hős a Battle Pass rendszerben az 55. szinten lesz elérhető, annak is az ingyenes ágában, egy szezon pedig 9 hétig fog tartani. Ez megoldás viszont sokak szerint azt jelenti, hogy konkrétan felboríthatja a játék egyensúlyát, ha valaki kihagyja a hőst, esetleg nem rendelkezik vele rangsorolt meccs közben. 

A legtöbb játék Battle Pass rendszere ugyanis nem nyúl bele abba, hogy milyen karakterekkel játszhatunk. A Fortnite-ban népszerűvé vált üzleti modell arra alapul, hogy csak és kizárólag látványelemeket szerezhetünk meg magunknak, véletlenül sem játékegyensúlyt befolyásoló tényezőket. Ráadásul az Overwatch nem olyan, mint más hős alapú lövöldék, hogy a játék elején kiválasztjuk kivel megyünk és a játék végéig így maradnak a dolgok, hanem menet közben bármikor lecserélhető a karakter az adott szituációra való reagálás érdekében. Kiriko, illetve a többi hős hiánya ezt a rugalmas stratégiai lehetőséget veszélyezteti. 

Galéria megnyitása

A Blizzard szerint viszont szó sincs arról, hogy befolyásolná a játékot a karakterek hiánya, a készítők szerint ezért is találták ki azt, hogy két hétig nem lehet majd rangsorolt meccset játszani az új hősökkel, hogy legyen idő megszerezni vagy megszokni őket. Mivel a Battle Pass rendszer közepén lesznek elhelyezve és ingyen, ezért így próbálják ösztönözni a közösséget, hogy mindenképpen játszanak ja játékkal. A Blizzard szerint ha kihagyunk egy szezont és nincs meg a Battle Passunk, akkor ingyenes kihívásokkal a következő szezonban pótolhatjuk a beszerzését, vagy meg is vásárolhatjuk. 

Lesz majd viszont egy kezdeti időszak, ami az OW 1 tulajdonosoknak fog kedvezni, hiszen az első hónapban automatikusan jár majd a Battle Pass, így a régi játékosok az első perctől kezdve hozzáférhetnek majd Kirikóhoz is, amennyiben az első szezonban belépnek a játékba. Egy idő után viszont muszáj lesz Battle Pass Premiumot venni, ha indítás után rögtön szeretnénk irányítani az adott karaktert. 

Jó hír viszont, hogy a loot boxok kikerülnek a játékból, ám sajnos érkezik az Overwatch Credits, ami kutatók szerint szintén csapdahelyzetet teremt a szerencsejáték függőknek, és sokakból könnyedén kicsalhatja a pénzt, hiszen sosem látszik, mennyit költöttünk valamire valójában. 

További részletek a hivatalos blogbejegyzésben olvashatóak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére