Heti játékmegjelenések – 2016. 34. hét

Feltámad a Master of Orion, végre itt a Deus Ex: Mankind Divided, támadnak a titánok, a kukacok megint háborúznak és az is kiderül, hogy ki a harcosok királya!

Heti játékmegjelenések – 2016. 34. hét

Bár az augusztus hagyományosan nem igazán tartozik az erős hónapok közé, ezen a héten jóformán valamennyi műfaj rajongói találhatnak valamit, amivel remekül szórakoznak majd. Lássuk hát a kínálatot!

Nemsokára ki fog derülni, hogy megérte-e ennyit várni a Deus Ex-széria legújabb részére, hiszen augusztus 23-án végre ki fogjuk tudni próbálni a legújabb, Mankind Divided alcímet viselő részt. Az új, kereken fél évet késő felvonás két esztendővel a Human Revolution eseményei után játszódik majd és újfent Adam Jensen bőrébe fogunk belebújni. Bár nem telt el sok idő, egy alapjaiban megváltozott világban leszünk kénytelenek boldogulni, mert a kiberimplantátumokkal ellátott személyek tömeges megőrülése után a beültetésekkel nem rendelkezők másodrendű állampolgárként kezdték el kezelni azokat, akik a modern technológia segítségével igyekeztek javítani a képességeiken. Mindez persze nem kevés ellenállást szült az érintettek körében, így mindennaposak az egyenlőséget követelő radikális szervezetek által végrehajtott terrormerényletek. Jensen feladata kettős lesz a játékban. Egyfelől el kell majd kapnia az egyik békét fenyegető csoport mindenre elszánt vezetőit, másfelől az eseményeket a háttérből irányító illuminátusok tagjaival is meg fog gyűlni a baja. Az ígéretek szerint, ahogy azt már megszokhattuk, a történetben egymást érik majd a fordulatok és a későbbi történéseket meghatározó döntési helyzetek, a játékmenet pedig szabad és kötetlen lesz. Így mind a direkt, kemény csapásmérést, mind pedig a körmönfontabb, kevésbé látványos megoldásokat kedvelők számára is teremhet majd babér.

Meglehet, hogy az akció-RPG-k helyett inkább stratégiai címekkel szeretünk játszani. Ebben az esetben is örülhetünk, mivel a már jó ideje korai hozzáférésben lévő Master of Orion hamarosan teljes pompájában kísérli majd meghódítani a 4X-rajongók szívét. A játékban mind a tíz, a korábbi epizódokból jól ismert fajjal belevethetjük magunkat a galaxisok feletti végső uralomért vívott versengésbe és a hagyományoknak megfelelően nem csak nyers erővel törhetünk az élre, hanem akkor is miénk lehet a diadal, ha a technológiai fejlődésre, vagy a diplomáciára fókuszálunk.

Ha hosszas tervezgetés helyett a gyors és brutális küzdelmekre vágyunk, akkor a Japánban már az év elején megjelent Attack on Titan: Wings of Freedom lesz a nekünk való csemege. A népszerű anime első évadát feldolgozó, nyitott világú alkotásban a címszereplő emberevő titánokat kell pokolra küldenünk a franchise-ra jellemző, véres harcok során. A pusztításra vágyók garantáltan kielégíthetik a vágyaikat, mert nem csak a szörnyetegeket tudjuk megcsonkítani, hanem a környezet is lerombolható. Közben persze a nemes cél az emberiség maradékának megvédelmezése. ;)

Amennyiben a hagyományos verekedős játékok állnak közelebb az ízlésünkhöz, akkor a patinás The King of Fighters sorozat fősodrának tizennegyedik része komoly eséllyel el fogja elnyerni a tetszésünket, hiszen annak munkálatait a Street Fighter IV sikerében oroszlánrészt vállaló Yasuyuki Oda dirigálta. Az immár háromdimenziós karaktermodelleket, de változatlanul kétdimenziós pályákat felvonultató programban összesen tizenhat, egyenként három főből álló csapat eshet majd egymásnak, hogy megvívja az utolsó emberig tartó párviadalokat.

A száguldás konzolokon játszó szerelmesei az Assetto Corsa-val üthetik majd el a szabadidejüket. A PC-n még 2013-ban debütált szimulátort nem csak azok élvezhetik, akik azt szeretik, ha minden a lehető legvalósághűbb. Hanem, tekintve, hogy számtalan beállítási lehetőséggel szabhatjuk benne testre az élményt, jóformán bárki tehet vele egy próbát, akit érdekel, hogy milyen érzés lehet egy több millió euróba kerülő sportkocsi volánja mögött ülni.

A Myst rajongói is remek szórakozás elé néznek, mivel a héten végre a kezeik közé kaparinthatják majd Rand Miller legújabb kalandjátékát, az Obductiont. A kalandjátékok műfajának egyik mérföldkövének számító klasszikus szellemi örökösének szánt programban egy szerencsétlen sorsú átlagembert fogunk alakítani, akit egy nála hatalmasabb, ismeretlen erő az akarata ellenére elhurcolt egy Hunrathnak nevezett helyre. Egyéb lehetőség híján a feladatunk adott: alaposan át kell majd kutatnunk a titokzatos szellemvárost, bízva abban, hogy előbb vagy utóbb találni fogunk majd valamit, amit felhasználva visszajuthatunk oda, ahonnét jöttünk.

A némileg elvontabb témákat kedvelők számára a Valley lesz a tökéletes kikapcsolódás. Itt ugyanis egy L.E.A.F.-nek keresztelt, viselőjét különleges erőkkel felruházó mesterséges külső váznak hála, valóságos istenséggé lehetünk, hiszen rajtunk fog múlni, hogy mi is lesz a játék helyszínéül szolgáló völgy flórájának és faunájának a sorsa. Képességeink ellenére ajánlott lesz nyitott szemmel járnunk, mert bár fel fogunk tudni támadni a halálból, a környezet minden egyes újjászületésünk után kopárabbá válik majd.

Felsorolásunkat a Worms W.M.D zárja. A Team 17 több, mint húsz éves múltra visszatekintő sorozatának legújabb részében ismét az egymást robbanó nyugdíjasokkal, repülő birkákkal és hasonló, elborultabbnál elborultabb fegyverekkel ritkító kukacoké lesz a főszerep. Újítás, hogy a militáns giliszták ezúttal különféle járművekbe pattanva is meg fogják tudni keseríteni ellenségeik ugyancsak rövid életét, valamint az égből aláhulló barkácsládákat felhasználva képesek lesznek fejleszteni és átalakítani arzenáljuk darabjait.

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Augusztus 22.

Watching Grass Grow In VR - The Game (PC)

Happy Pong (PC)

Kingdom Wars - All Access (PC) (DLC)

Drive Megapolis (PC)

Legend of Miro (PC)

Stay Close (PC)

Crawlers and Brawlers (PC)

Hooligan Vasja (PC)

Augusztus 23.

Abatron (Demó.) (PC)

Deus Ex: Mankind Divided (PC, PS4, Xbox One)

Worms W.M.D (PC, PS4, Xbox One)

Duelyst (PC)

Warriors of Vilvatikta (PC)

Veilia (PC)

Cat President ~A More Purrfect Union~ (PC)

SkyBoats (PC)

Alone With You (PS4, PS Vita)

Inside (PS4)

Madden NFL 17 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Metrico+ (PC, PS4, Xbox One)

Nioh béta demó (PS4) ( Augusztus 23. és szeptember 6. között próbálhatják ki az érdeklődők.)

The Huntsman: Winter’s Curse Adventures ( PS4)

Armikrog (PS4)

Augusztus 24.

Tribe Of Pok (PC)

FIVE: Champions of Canaan (PC)

Dungeon Punks (PC)

Obduction (PC)

The VR Museum of Fine Art (PC)

Metris Soccer (PC)

Valley (PC, PS4, Xbox One) (A játékhoz egy digitális zenei gyűjtemény is elérhető.)

Sally's Law (PC)

Augusztus 25.

Click Space Miner (PC)

Tavernier (PC)

Pan-Pan (PC)

Power of Love - Charpter 3 Solution (PC) (DLC)

Mugen Souls Z (PC)

Assault Squad 2: Men of War Origins (PC)

N++ (NPLUSPLUS) (PC)

Maraiyum: Rise of the Setting Sun (PC)

Master of Orion (PC)

Augusztus 26.

Neon Shadow (PC)

Beeftacular (PC)

Space Ranger ASK (PC)

Optika (PC)

Rogue Contracts: Syndicate (PC)

The Housewife (PC)

Mitch: Berry Challenge (PC)

Evil Robot Traffic Jam HD (PC)

The King of Fighters XIV (PS4)

Assetto Corsa (PS4, Xbox One)

Attack on Titan: Wings of Freedom (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox One)

Obliteracers (Xbox One)

Solar Shifter EX (Xbox One)

Rogue Contracts: Syndicate (PC)

SHINRAI - Broken Beyond Despair (PC)

Evil Robot Traffic Jam HD (PC)

The Lords of the Earth Flame (PC)

Puzzling Rooms VR (PC)

Augusztus 27.

Super Destronaut (PC)

Parvaneh: Legacy of the Light's Guardian (PC)

SizeBlock (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward