Három taggal rajtol el a második generációs FX CPU család

Az új FX sorozatú processzorok valószínűleg a Trinity APU egységekkel karöltve érkeznek.

Három taggal rajtol el a második generációs FX CPU család

Az AMD a jelek szerint ugyanazt a gyakorlatot alkalmazza a második generációs FX sorozatú processzorok esetében is, mint az első generációs modelleknél: a termékekből a megjelenés napján egyféle nyolcmagos, egyféle hatmagos és egyféle négymagos példányt bocsát a felhasználók rendelkezésére. Az idei év harmadik negyedévének végén megjelenő második generációs, Vishera kódnévre keresztelt központi egységek az AMD Piledriver mikro-architektúrájára alapoznak, amely a Bulldozer utódjának minősül. A Llano APU-k utódjául szánt Trinity APU egységek szintén Piledriver alapokon nyugszanak majd, de a korábbi pletykák alapján ez már aligha új információ.

A második generációs FX sorozatú processzorok között első körben a nyolcmagos FX-8350-es modell, a hatmagos FX-6300-as modell és a négymagos FX-4320-as processzor lesz jelen. Az FX-8350 esetében 4 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es Turbo Core órajel áll majd rendelkezésre, míg a hatmagos FX-6300 3,5 GHz-es alap- és 4,1 GHz-es Turbo Core órajellel gazdálkodik. A család legkisebb tagja, az FX-4320-as processzor ugyanazokat az órajeleket használja, mint az FX-8350: az alap órajel 4 GHz-es, a Turbo Core órajel pedig 4,2 GHz-es értéket képvisel. Az FX-8350-es processzor 125W-os, az FX-6300-as és FX-4320-as modellek pedig 95W-os TDP-vel érkeznek.

Hab a tortán, hogy a kiszivárgott dokumentum, amit az AMD eredetileg partnerei és viszonteladói számára szánt, megerősíti a korábbi pletykákban emlegetett processzor órajeleket az egyes Tirnity APU egységek esetében.  Az azért mindenképpen érdekes, hogy az FX sorozatú processzorok esetében több olyan szolgáltatás oszlopába is pipa került, amelyek kiaknázásához integrált videó vezérlővel ellátott APU egységre vagy AMD GPU-val ellátott videokártyára van szükség.

A jelenlegi információk szerint a Trinity APU egységek október elsején rajtolnak el - valószínűleg ezen a napon indulhatnak majd hódító útjukra a második generációs FX sorozatú processzorok is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward