Gorogoa: Zseniális, kézzel rajzolt logikai játék (UPDATED)

Az idén nagyon sokat írtunk független fejlesztők munkáiról, akik rengeteg fantáziadús alkotást tettek le az asztalra. 

Gorogoa: Zseniális, kézzel rajzolt logikai játék (UPDATED)

[bold]UPDATE

[/bold]

Jason Roberts felfedett még néhány információt 2013-ra várható puzzle játékáról. Többek között azt, hogy a PC-re és Mac-re készülő Gorogoának lesz iOS és Android verziója is, melyek a jövő év végére készülnek el, ha minden jól megy.

Az Eurogamer kérdezte őt a játék különös címéről is: "A cím egy szó, amit én találtam ki kölyökkoromban egy képzeletbeli lény nevének. Mivel a játék semmilyen nyelvet nem tartalmaz, szerettem volna, hogy ha a szó nem bír jelentéssel egy nyelvben sem."

A történettel kapcsolatban nem igazán szeretett volna többet elárulni, így maradtunk annál, hogy egy fiúról szól, aki szeretne találkozni egy égi szörnyeteggel. Az egésznek az ötlete még régről jött, Roberts egy interaktív képregényt akart csinálni, aminek képkockáit kedvünk szerint mozgathatjuk, így hatást gyakorolva a történetre. Ezen ötletből elhagyott néhány bonyolult elemet, és egy kicsit szabadabbra fogta a koncepciót, hogy ne kelljen olyan szigorúan követni a narratívát. Egy kicsit absztrakt irányba terelte a játékot, ami lehetővé tette, hogy a világ különböző elemei könnyebben egybemosódjanak. A dizájnt egy kissé nyakatekert módon a kártyajátékok inspirálták, főleg az olyan kártyajátékok, amelyek egyben varázstrükkök is...

[italic][bold]Eredeti hír:

[/bold][/italic]

Az idén nagyon sokat írtunk független fejlesztők munkáiról, akik rengeteg fantáziadús alkotást tettek le az asztalra. Az Indicade 2012 finalista Gorogoa talán még köztük is kiemelkedik egyediségével és csodálatos illusztrációival.

Számos egymástól merőben különböző pályán vághatjátok át magatokat, melyek ennek ellenére is egy koherens egésszé formálják a játékot, elmesélve egy félreérthető történetet. Sokszor a címek közt is átfedés van, nem csak a képek és formák közt. Ebben a játékban kicsit más szemmel kell néznetek az előttetek kibontakozó univerzumra. Lehet, hogy két teljesen különböző világot a legapróbb, legjelentéktelenebbnek tűnő apróság köt össze ugyanis. Nektek pedig ezeket a dolgokat kell megragadnotok.

Az alkotó Jason Roberts kiadott egy megfelelően hosszú demót is, ajánljuk figyelmetekbe a letöltését, innen. Az alanti gameplay videónak sajnos nincs hangja, de a lényeget megmutatja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward