Google: "vérdíj" hackereknek a Chromium hibákért

A Google illetékesei egy meglehetősen érdekes lépésre szánták el magukat. A szoftveróriás egy új programot hirdetett, amelynek keretein belül arra kéri fel a képzett programozókat és külsős biztonságtechnikai szakembereket,  hogy segítsenek a Chrome OS, vagyis a Chromium projekt tökéletesítésében. A Google ezt természetesen nem ingyen kéri: a feltárt hiba súlyosságától függően 500, illetve 1337 dollár közötti összeget fizetnek majd a hibák felderítőinek. Hogy miért pont 1337 dollár a maximum? Nos, programozói és játékos körökben az 1337 a leet szót takarja, ami az „elite” kifejezést takarja.

Google: "vérdíj" hackereknek a Chromium hibákért

A Google illetékesei egy meglehetősen érdekes lépésre szánták el magukat. A szoftveróriás egy új programot hirdetett, amelynek keretein belül arra kéri fel a képzett programozókat és külsős biztonságtechnikai szakembereket,  hogy segítsenek a Chrome OS, vagyis a Chromium projekt tökéletesítésében. A Google ezt természetesen nem ingyen kéri: a feltárt hiba súlyosságától függően 500, illetve 1337 dollár közötti összeget fizetnek majd a hibák felderítőinek. Hogy miért pont 1337 dollár a maximum? Nos, programozói és játékos körökben az 1337 a leet szót takarja, amit az „elite”-ből származtattak.

Galéria megnyitása

A "bugvadászat" a Chromium projekt forráskódját érinti, de olyan komponensekben is kereshetnek hibákat a résztvevők, mint például a Google Gears. A Chrome biztonságtechnikai csapatának egyik tagja, Chris Evans szerint a Google a későbbiekben külsős biztonságtechnikai kutatók és fejlesztők bevonását is tervezi a Chromium projektbe, hogy a szoftver a lehető legbiztonságosabb legyen.

A stratégia meglehetősen érdekes és ötletes is egyben, de hasonló módszerekkel már találkozhattunk a piacon: a különböző biztonságtechnikai cégek előszeretettel alkalmaznak profi hackereket.  Ezzel a lépéssel két legyet ütnek egy csapásra: egyrészt a felajánlott összeg segítségével maguk mellé állítják a hackereket, másrészt pedig segítségükkel befoltozzák az olyan réseket, amelyek rengeteg rosszindulatú támadás alapjául szolgálhatnának.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap