Garmin Forerunner 745 – A sportolás az áramköreiben van

Futóknak szól elsősorban az újdonság, de számos sporttevékenység mellett tudja majd segíteni a felhasználót.

Garmin Forerunner 745 – A sportolás az áramköreiben van

Ezúttal egy vérbeli sportolóknak szánt okosórával ismerkedhetünk meg közelebbről, ami a Forerunner széria tagjaként érkezett a Garmintól. Az elsősorban futók számára tervezett eszköz igazából sok mozgásforma mellett lesz képes jó szolgálatot tenni, és a fejlesztők nagy tapasztalattal a hátuk mögött alkották ezt meg.

A Forerunner 745 egy 1,2 hüvelykes, kör alakú digitális számlapot kapott, ami MIP technológiás és transzflektív, ezáltal napsütésben is tökéletesen leolvasható, folyamatosan aktív tud lenni, és nem is fogyaszt sokat. A panel 240 x 240 pixeles felbontású, ami nem kiemelkedő, de megfelelő lesz a képminősége. A Garmin saját szoftveres környezetét kapta meg az újdonság, ami képes az értesítések átadására, és egyebek mellett a zenestreaming szolgáltatásokat (pl. Spotify, Amazon Music) is támogatja.

Galéria megnyitása

Sok különböző szenzor található a Forerunner 745-ben, de ez a Garmin termékeinél már elvárás a felhasználók részéről. Ez a modell ráadásul tényleg kiemelkedően koncentrál a sportolók igényeinek a kielégítésére, szóval itt csak még inkább igaz ez. Egy rendkívül pontos pulzusmérővel lett ellátva a viselhető kiegészítő, és képes a VO2 max érték meghatározására is. A korábbi adatok alapján meg tudja mondani, hogyan kellene legközelebb edzeni, és még regenerálódási tanácsokat is ad, hogy még jobb teljesítményt tudjon később nyújtani a viselője.

Vannak előre telepített sportmódok, amiket nagyon hatékonyan tud követni és elemezni a Garmin Forerunner 745, és ezeken felül pedig 100-nál is több olyan aktivitási mód van még, amit képes jegyezni az alkalmazása. Elmondta a vállalat, hogy ez a legkisebb olyan órája, ami teljes körű funkcionalitással rendelkezik. Ebben benne van már a zenelejátszás támogatása is. Arról nem esett szó, hogy a beépített adattároló mekkora kapacitással szolgál, de elvileg 500 dal is elférhet rajta.

Galéria megnyitása

Az okosórában van Bluetooth modul, ANT+ a sporteszközökhöz, és Wi-Fi kapcsolódási lehetőség is, mobil hálózati modem viszont opcionálisan sem jöhet szóba. Fontos, hogy a szerkezet rendelkezik GarminPay támogatással is, ami azt jelenti, hogy van benne NFC és lehet fizetni a készülékkel. Ennek köszönhetően érintés nélkül rendezhetőek a számlák, ami mostanában különösen jól tud jönni.

Gorilla Glass DX üveget kapott, hogy a balesetek alkalmával ne karcolódjon könnyen a felülete. A tok szálerősített polimer anyagból készül, így ez is bírja majd a gyűrődést, viszont itt a prémiumérzésről le kell mondani. A Garmin úgy tervezte a készüléket, hogy ne jöjjön zavarba víz láttán. 5 ATM nyomást tud elviselni, szóval akár még úszni is bátran lehet majd az eszközzel a csuklón, képes lesz ilyenkor is követni a felhasználó teljesítményét.

Galéria megnyitása

43,8 milliméteres a tok és 13,3 milliméterre emelkedik ki a síkból a szerkezet. Bár azért így sem az a tipikus női méret, de már akár hölgyek is hordhatják majd. Feketében, fehérben, pirosban és zöldben is megvásárolható a Forerunner 745. A tok és a szíj színe gyárilag összhangban lesz, de igazából a felhasználó a szíjat bármikor lecserélheti, amilyenre csak szeretné. Megfelelő szélesség mellett mindenféle szíjat lehet használni, hála a szabványos rögzítési felületnek a tokfüleken.

Az eszköz normál használat mellett egy hétig fog menni egy feltöltést követően, viszont amikor valamilyen energiaigényesebb funkcióját igénybe veszik, akkor bizony sokkal gyorsabban képes lemerülni. Folyamatos GPS-es nyomkövetést 16 órán keresztül képes biztosítani sportolás közben, és ha emellett még zenét is hallgat róla az ember, akkor már csak 6 órát bír.

A Garmin Forerunner 745 nem várat magára, már rendelhető hazánkban is. És a viselhető kiegészítő ajánlott fogyasztói ára 180 ezer forintban lett meghatározva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap