Furcsa hajtogatható mobilt szabadalmaztatott a HTC

Eléggé megosztó formát sikerült a cégnek alkotnia, de a lényeg talán a zsanérban rejlik.

Furcsa hajtogatható mobilt szabadalmaztatott a HTC

A HTC az utóbbi időben meglehetősen kemény lejtmenetben van. Egyre kevesebb okostelefont ad ki, és időnként az elkészült termékeken is eléggé érződik, hogy szűkös büdzséből születtek meg. Ennek ellenére a vállalat most egy olyan szabadalmat jegyeztetett be, ami egy hajtogatható készüléket vázol fel.

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének adatbázisában jelent meg a HTC nevéhez fűződően egy olyan szabadalom, ami meglehetősen érdekesnek tűnik. Az eddigi összes megvalósított hajtogatható megoldástól eltérő a felépítése a papírra vetett szerkezetnek. Kifelé hajtogatható, mint például a Huawei Mate X/Xs, viszont olyan alak mellett, mint a Motorola Razr, szóval egy kifordítható kagylós megoldás ez.

Egy teljesen átlagos méretű okostelefont kell elképzelni a szabadalom alapján, amit viszont félbe lehet úgy hajtani, hogy akár egy kisebb zsebbe is be lehessen csúsztatni. És összehajtva is minden gond nélkül használható marad, csak kisebb képernyőfelületekkel. Hogy ez a valóságban mennyire lenne életképes felépítés, és elnyerné a felhasználók tetszését? Nos, ez egy nagyon jó kérdés, az eddigi vélekedések alapján ugyanis eléggé megosztó a konstrukció.

Galéria megnyitása

A WIPO által jegyzett szabadalom kapcsán kiemelendő, hogy különösen ügyel arra, hogy a zsanért is bemutassa belülről. Lehet látni azt is, hogy pontosan miként mozdulhatnak el a belső komponensek egymáson a forgatás során. Persze ez a része a szabadalomnak a mérnököknek már valószínűleg egy fokkal többet mond, mint az egyszerű olvasóknak. A zsanér kiemelése minden bizonnyal nem a véletlen műve.

Galéria megnyitása

Azt már sokan elmondták, hogy a hajtogatható okostelefonok esetében a zsanér megtervezése mindig az egyik legnagyobb kihívást jelenti. Ennek a résznek bírnia kell, hogy éveken keresztül rendszeresen mozgásban van, és hihetetlenül pontosan kell illeszkednie.

Az anyaghasználat kérdése is fontos, hogy ne legyen vele semmilyen probléma, ne lazuljon, ne kopjon a legkisebb mértékben sem. Hiszen a zsanér engedése azonnal a felhasználói élmény rovására menne, és a készülék tulajdonosa valószínűleg küldhetné javításra a méregdrága terméket.

Galéria megnyitása

Minden bizonnyal a HTC tervezői is sokat gondolkodtak azon, hogy megfelelő zsanért alkossanak, ami sokáig bírja a gyűrődést, miközben kiválóan teszi a dolgát. Ezért is emelhette ezt ki a szabadalmában a vállalat.

A HTC egyelőre még nem adta fel a mobilpiacot, azonban az utóbbi időben nem sok babér termett már nekik. Talán több a bevételük a márkanevük értékesítéséből Indiában, mint amennyit a saját okostelefonjainak az eladásból hoz össze. Nagy szükség lenne egy olyan termékre, ami nagyobb sikert ér el, és szép bevételforrásként szolgál, de jelenleg nincs ilyen kilátásban, és ha ez a szabadalom esetleg meg is valósulna, borítékolhatóan ebből sem válna tömegtermék, mert minden bizonnyal drágább lenne az összes hasonló kaliberű mobilnál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap