Shop menü

FELVÁZOLTA AZ LG, HOGY SZERINTE MIKÉNT FEST MAJD A JÖVŐ AUTÓJA

Az emberek szeretnek magányosan kikapcsolódni vezetés közben, és egyebek mellett ezt is figyelembe veszik a fejlesztések során.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Felvázolta az LG, hogy szerinte miként fest majd a jövő autója

Az elmúlt években a járműipar úgy alakult, hogy a technológiai cégek pozíciója megerősödtt a beszállítói láncban, néhány vállalat meg egészen kivételes szerepbe lépett elő. Ilyen az LG Electronics is, aki szinte magában képes lenne egy modern villanyautót megépíteni. A vállalat a hajtáslánc és az infotainment rendszer számos elemét szállítja napjainkban a nagy márkáknak.

Szinte minden autógyártóval kapcsolatban áll már az LG, és a jövőben szeretne a mostaninál is jelentősebb szerepet betölteni a beszállítói láncban, és ezen dolgozik folyamatosan. Ennek köszönhető az is, hogy történetes során idén először részt vett az IAA Mobility kiállításon is, ami nem más, mint a Müncheni Autószalon. Kiemelte a vállalat, hogy azzal, hogy a járműipar villámgyorsan halad az elektromos autók, valamint az önvezetés felé, az LG-nek egyedülálló lehetőségei adódnak.

Galéria megnyitása

A vállalat elsősorban arról beszélt, hogy milyen szórakoztató elektronikai lehetőségek jöhetnek majd a jövőben a mobilitásban. A cég szerint minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap majd a közlekedésben az „élmény” szó – a cég által kiadott közlemény nem különösebben hosszú, de 23-szor szerepel ez benne. Az LG úgy véli, hogy fokozatosan egyre nagyobb teret kap már az önvezetés, ezzel párhuzamosan pedig az emberek több szabadságot kapnak az autóban ülve. A cél pedig az lesz az LG-nél, hogy erre a lehető legtöbb módon felkészüljenek.

Egy friss felmérés szerint az emberek az autonóm közlekedést arra szeretnék kihasználni, hogy menet közben ki tudjanak kapcsolni. 72% nyilatkozta, hogy az autózásra úgy tekint, mint az egyedül töltött pihenési időre, és jelentős arányban egy személyes térként viszonyulnak az emberek az autójukhoz. Éppen ezért az LG úgy fogalmazott, hogy „személyre szabott digitális barlangként” szeretnék a járműveket átalakítani a jövőben. Korábban már egy speciális, autókba szánt hangszórót is villantott a cég, de erről most éppen nem beszélt külön, de így is bőven volt miről mesélnie. 

Galéria megnyitása

Nagyon izgalmasan hangzik az, hogy a cég szerint az autók beltere a jövőben egészen máshogy alakítható majd, mint jelenleg. A jövőben olyan nagy szabadságot adhatnak ezek, hogy akár kényelmes ebédelési lehetőséghez vagy munkakörnyezethez is át lehet majd alakítani a belteret. Jöhetnek a még nagyobb kijelzők, akár a teljes szélvédő is kijelzővé változhat, és mozizás, valamint játékélményt is nyújthatnak majd a járművek. A tervek szerint az LG hatékonyan tudja majd az autók belsejét felszerelni a különböző formálható, áttetsző, hajlékony és feltekeredő megoldásokkal, amik többnyire az OLED technológiára épülnek.

Galéria megnyitása

Arra is kitért az LG, hogy olyan intelligens infotainment megoldásokat kell kínálni a jövőben, amik megértik az emberek utasításait, és azokat ráadásul a kontextusukban tudják kezelni. Fontos, hogy az ember és a gép közötti kommunikáció gördülékeny, természetes legyen, máskülönben oda az élmény. A mesterséges intelligencia is jelen lesz majd a fedélzeti rendszereken, az MI mellett pedig egy másik kétbetűs rövidítést is említett az LG, ez pedig az XR. A kiterjesztett valóságnak is helye lesz az autókban a cég szerint, és dolgoznak azon, hogy ehhez megfelelő hátteret biztosítsanak. Az XR a dél-koreaiak szerint egyebek mellett a szélvédő és az áttetsző OLED képernyőjük ötvözésével is elérhető lesz.

Galéria megnyitása

A személyautókban az LG és partnerei által fejlesztett hajtásláncok is fontos szerephez juthatnak majd a jövőben, a Magna Internationallel dolgozik együtt ezen a fronton a vállalat, és már most is számos autógyártónak szállít különböző hajtással kapcsolatos termékeket. Egyebek mellett még azt is megemlítette az LG, hogy a világítástechnika sem áll tőle távol, a ZKW Group az egyik leányvállalata, és ezen keresztül járművilágítási rendszereket szállít és fejleszt.

Galéria megnyitása

Azt is tudni kell az LG-ről, hogy a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártójaként van jelen a piacon, és igazából a BYD sem sokkal előzi meg, tehát elég szoros a verseny azért a második helyért a toronymagasan vezető CATL mögött. A vállalat leszögezte, hogy óriási növekedési potenciált látnak az akkus üzletágban, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a gyártási kapacitásaikat növeljék.

Galéria megnyitása

A cég friss közleményéből kiderült még az is, hogy az LG nem régen jelentősen erősített a töltési technológiák fejlesztésében is. Olyan vállalatot vásárolt fel, ami alapvető töltési megoldásokat fejlesztett. A HiEV Charger tavalyi akvizíciójának a jövőben még óriási jelentősége lesz. Ha minden jól megy, ilyen formában már a járműveken kívül is segíteni tudja majd az optimális mobilitás élményét. Az első új generációs töltőket már be is mutatta a cég, és ezeket is folyamatosan fejleszteni fogják.

Az LG technológiai a jövőben egyre több személyautóban jelennek majd meg. Sok techcég maga is próbál autógyártóvá alakulni, de az LG esetében erről egyelőre nem esett szó, de ki tudja még, hogy mit hoz a jövő.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére