Fázisváltókkal jelentkezik a Samsung is

Úgy látszik, beindult az áradat: az Intel-STM Numonyx BV után most a Samsung is beharangozta a saját - és rögtön többchipes - fázisváltó memóriája (PRAM) érkezését. Ezt kifejezetten mobil eszközökhöz tervezték, és úgy tűnik, még ebben a negyedévben fel is bukkanhatnak a piacon (ideje is volt, miután a prototípusát már 2006-ban bemutatták, és eredetileg 2008-ra ígérték az érkezését).

Fázisváltókkal jelentkezik a Samsung is

Úgy látszik, beindult az áradat: az Intel-STM Numonyx BV után most a Samsung is beharangozta a saját - és rögtön többchipes - fázisváltó memóriájának (PRAM) érkezését. Ezt kifejezetten mobil eszközökhöz tervezték, és úgy tűnik, még ebben a negyedévben fel is bukkanhatnak a piacon (ideje is volt, miután a prototípusát már 2006-ban bemutatták, és eredetileg 2008-ra ígérték az érkezését).

Galéria megnyitása

Kapacitásukat tekintve négyszer többet bírnak, mint a Numonyx-féle 16 MB-os Omneók (tehát 64 MB-ot), és míg azok 90 nm-es gyártási eljárással készültek, addig ezek már 65 nm-essel, és visszafelé kompatibilisek a 40 nm-es, hagyományos NOR flash memóriákkal, amelyeknek a leváltására szánják őket. A sorozatgyártást még tavaly szeptemberben kezdték meg.

A PRAM-ot nem véletlenül hirdetik a NOR flash memóriák utódjaként; azoknál ugyanis mintegy tízszer több újraírási ciklust bír el, és sokkal gyorsabb is, bár a gyorsaság mértéke egyelőre pontosan még nem ismert, mivel 3x-os, 30x-os és 300x-os eltérésről is esett már szó különböző forrásokban, így ezt csak a tényleges gyakorlat igazolhatja majd, amint megérkeznek. Árszintről sajnos továbbra sincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap