Facebook: Indul globálisan a Messenger Rooms, a Zoom közvetlen riválisa

A Rooms szolgáltatást több tucat felhasználó alkalmazhatja egyidejűleg a beszélgetésekhez, tárgyalásokhoz.

Facebook: Indul globálisan a Messenger Rooms, a Zoom közvetlen riválisa

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt néhány hétben, hónapban ugrásszerűen megnövekedett a különböző videocsevegő szolgáltatások iránti igény. A szomorú helyzet legnagyobb nyertese a Zoom lett, aminek a tábora hirtelen a többszörösére emelkedett, pedig a vállalat kapcsán több biztonsági kockázatot is felfedeztek.

A Zoom sikerét nem meglepő módon a Facebook is megirigyelte, és mivel a vállalat évek óta azon van, hogy minden nagyobb népszerűségnek örvendő szolgáltatásnak megpróbál egy nagyon hasonló riválist állítani – ami néha sikert hoz, néha pedig kudarcot eredményez –, így az sem váratlan, hogy a Zoomtól is megpróbálja ellopni a rivaldafényt. A legújabb fejlesztése a cégnek a Messengerhez kapcsolódik, a Rooms névre hallgat, és már globálisan elérhető lesz.

A Messenger Rooms beszélgetőszobák létrehozására alkalmas, amiken belül akár egészen nagy családok is összejöhetnek csoportos társalgások keretében. Összesen 50 ember számára nyújt belépési lehetőséget egy-egy virtuális szoba. És bár a Facebook önmagában brutálisan nagy közönséget képes elérni, itt a vállalat még azt is megoldotta, hogy nem csak Facebook felhasználók alkalmazhatják, hanem lényegében bárki, akinek az eszközei megvannak ehhez. A meghívás linken keresztül történik.

Fontos, hogy a Rooms esetében elegendő egy személyi számítógép is, nem kell hozzá okostelefon, bár manapság már a legtöbb embernél igazából inkább ez utóbbi a biztosított, és nem a PC. Mindenképpen kiemelendő még az is, hogy egyszerűen megy böngészőn keresztül az újdonság, nem kell hozzá semmit telepíteni, azonban lesznek előnyei annak, aki használja a Messenger alkalmazást. Ez utóbbi esetben az embereknek lehetősége lesz majd használni a beépített szűrőket és különleges virtuális háttereket egyaránt. A grafikai megoldásokkal a résztvevők feldobhatják a beszélgetések hangulatát.

Galéria megnyitása

A Facebook a Zoom hibájából tanulva már úgy indítja el a Messenger Rooms szolgáltatást globálisan, hogy nagyon jó szabályozhatóságot biztosít a szobák szintjén, és bőséges jogkörökkel látja el a csevegések indítóit, az adminisztrátorokat. Létrehozhatóak teljesen nyílt szobák is, amelyeket gond nélkül meg lehet osztani a Facebookon, és így léphetnek be az érdeklődők. Azok pedig, akik vétenek az előírások ellen, pillanatok alatt gond nélkül kitilthatóak a résztvevők táborából.

A Rooms rendkívül egyszerűen használható, letisztult grafikus felületet kapott. A szobákat a beszélgetések indításához a Facebookon vagy a Messengerben lehet majd létrehozni. A meghívásra kerülő embereknek a neve beírható egyesével, de a virtuális szobához tartozó hivatkozást is szét lehet küldeni, ezt használva mások is hívhatnak be további résztvevőket. A Facebookon eseményektől indítva, de akár csoportokon belül is lehet Rooms beszélgetéseket nyitni. Az indításhoz mindig kell a Facebook vagy a Messenger, csak a becsatlakozás oldható meg ezek nélkül.

A Messenger Rooms révén a Facebook már olyan megoldással is szolgál a felhasználói számára, ami magabiztosan veszi fel a harcot a Microsoft Teams és a Zoom szolgáltatásokkal. Azt nehéz megmondani, hogy Rooms mekkora sikernek örvendhet majd, de az mindenképpen a Facebook megoldása mellett szól a lehetőségektől eltekintve, hogy a 2,5 milliárdos azonnal elérhető felhasználói táborral a háta mögött bizony érdemes nagyon komolyan venni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap