Shop menü

ÉRKEZIK EURÓPÁBA AZ OPPO RENO12 SZÉRIA, MI FUNKCIÓKAT IS NYÚJTANI FOG

A Reno12 és a Reno12 Pro modellek egyaránt jó ár-érték aránnyal próbálnak szolgálni, és itt először már az új Gorilla Glass is bevetésre került.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Érkezik Európába az Oppo Reno12 széria, MI funkciókat is nyújtani fog

Az Oppo néhány hónapja sikeresen tisztázta a szabadalmi gondjait a Nokiával, és ennek köszönhetően vissza tud térni minden európai piacra, és már magabiztosan hozhatja az új termékeit az öreg kontinensre. A Reno12 és Reno12 Pro nagyon hasonló felépítéssel rendelkezik, csak néhány fontos különbség van a készülékek között.

A fejlesztők 6,7 hüvelykes AMOLED képernyőt használtak fel az újdonságoknál, és a Reno12 Pro már mind a négy oldalán enyhén ívelt panelt használ, míg a Reno12 estén az oldalai ívesek. Full HD+ felbontással és 120 Hz támogatással jöttek az eszközök, a fényerejük pedig 1200 nit lehet. A Reno12 Pro Gorilla Glass Victus 2 üveg borítást kapott, míg a Reno12 a világon elsőként Gorilla Glass 7i védelemben részesül.

Galéria megnyitása

Az Android 14 operációs rendszert használják az okostelefonok, amire az Oppo saját grafikus felhasználói felülete, a ColorOS 14.1 lett felhúzva. Olyan újításokat emelt itt ki a vállalat, mint a Holo Audio, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a készüléken több forrásból szóljon egyszerre, akár térhangzás. Lehet majd játszani telefonálás közben, vagy hangos navigációt alkalmazni zavartalan zenehallgatás mellett. Ezen kívül elérhető lesz a fájlkezelést segítő File Dock, valamint az Aqua Dynamics értesítési felület.

Galéria megnyitása

A Reno12 Pro keretében már egy 50 MPixeles előlapi kamera várja, hogy munkára fogják, kiváló minőségű szelfiket lehet majd ezzel megörökíteni a Samsung JN5 szenzor révén. A Reno12 esetén be kell érni egy 32 megapixeles szenzorral szerelt fontkamerával, de panaszra valószínűleg itt sem lesz ok. Videózni mind a kettő szerkezet 4K Ultra HD minőségben tud.

Galéria megnyitása

Az Oppo három főkamerával látta el a mobilokat, és ezek között kettő azonos. A főkamera megegyezik, ennek az alapját a Sony LYT-600 szenzor adja, ami 1/1,95 hüvelykes és 50 megapixeles. A lencserendszer optikai stabilizátoros, és F/1.8-as rekesznyílással rendelkezik. Az ultraszéles látószögű kamera is azonos, erről azt kell tudni, hogy 8 MPixeles érzékelőt alkalmaz (Sony IMX355).

Galéria megnyitása

A harmadik kamera a Reno12-nél szinte csak egy helykitöltő, makrózásra szolgál 2 MPixeles érzékelővel. A Reno12 Pro viszont egy kétszeres zoomra felkészített portrékamerát nyújt az 50 MPixeles Samsung JN5 szenzort bevetve, és digitálisan akár 20-szoros zoomot is képes elérni.

Galéria megnyitása

Videózni már egyaránt 4K30 minőségben képesek a gépek, és fontos azt hozzátenni, hogy támogatott a szuperlassítás is, 960 FPS-sel 720p mellett, és 480 FPS-sel 1080p-ben. A képszerkesztésben több mesterséges intelligenciára épülő lehetőséget is nyújtanak az eszközök, hogy a fényképekből még többet tudjanak kihozni az emberek. A felesleges dolgokat pillanatok alatt el lehet majd távolítani hibátlanul, az AI Clear Face kiemeli az emberek arcát a fotókon, és van olyan opció is, ami több csoportképből összeállít egy olyat, amin mindenkinek a legjobb arca szerepel. Az AI Studióval pedig már egészen különleges képeket lehet létrehozni.

Galéria megnyitása

Érdekessége a Reno12 modelleknek, hogy a MediaTek Dimensity 7300-Energy rendszerchip dolgozik bennük, amivel korábban még nem találkoztunk. Ez elvileg egy olyan variánsa a lapkának, ami alacsonyabb fogyasztás mellett képes jó teljesítményt nyújtani – a paramétereiben nem különbözik a szimpla Dimentity 7300-tól. 2,5 GHz-es órajel elérésére képes, Cortex-A78 és Cortex-A55 magok találhatóak benne 4-4 db-ra bontva, az IGP szerepét egy Mali-G615 MP2 kapta és 4 nm-en készül a chip.

Galéria megnyitása

A rendszermemória minden esetben 12 GB-os méretet öltött, és a Reno12-nél 256 GB tárhely kerül a RAM mellé, miközben a Reno12 Pro már 512 gigás konfigurációban jön. A bővíthetőség meglepő módon minden esetben biztosított, akár 1 TB-os kapacitású microSD kártyát is be lehet majd tolni a mobiltelefonokba.

5G-s szerkezetekről beszélünk, de csak a Sub-6 tartományt támogatják SA és NSA környezetben egyaránt. A kapcsolati lehetőségek listáján szerepel Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4 modul, fejlett A-GPS vevő egyebek mellett Galileo támogatással, és persze az NFC chip sem hiányzik a fedélzetről. Extraként még infrát is lehet itt említeni, képes lesz távirányítóként üzemelni az okostelefon. Természetesen Dual-SIM-esek is, mint az Oppo legtöbb eszköze.

Galéria megnyitása

Különleges mintázatú hátlapokkal is elérhetőek lesznek a készülékek, és az anyaghasználatban is van választék, üveges és bőrhatású is lehet a hátlap. Nem szabad a gépeket vízbe meríteni, de aránylag jól viselik a nedvességet, mert IP65 tanúsítvánnyal rendelkeznek. Csak egy USB-C csatlakozó található a kereten, Jack nincs. Sztereóban szólalhat meg a Reno12 páros. Az ujjlenyomat-olvasójukat a képernyőjük mögött hordozzák a termékek.

Galéria megnyitása

A Reno 12 Pro csak 7,4 mm vastag, és a társa sem több 7,57 mm-nél, ráadásul a tömegük is alacsony, 180 és 177 grammot nyomnak. Ez alapján azt lehetne gondolni, hogy elspórolta a telepet az Oppo, de szerencsére nem ez a helyzet. Az akkumulátor 5000 milliamperórás kapacitással szolgál a gépekben. Tölteni 80 wattos teljesítménnyel lehet majd az újdonságokat, az Oppo SuperVOOC eljárását használják. Elvileg kifejezetten hosszú lesz az akkumulátor élettartama a rendszeres gyorstöltés mellett is, persze ez csak az évek múltán fog kiderülni.

Galéria megnyitása

Az Oppo Reno12 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel 500 euróba fog kerülni jelen állás szerint, és a Reno12 Pro még inkább megéri, ugyanis 600 eurós összegért cserébe már 12/512 GB-os kivitelben lesz megvásárolható. A következő napokban indulhat a forgalmazása Európa több országában – reményeink szerint hozzánk is eljut majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére