Érkezik a Samsung bankkártyája is, egy új pénzügyi szolgáltatással

A Samsung Money a hozzá tartozó kártyával, meglévő megoldások támogatásával jön létre.

Érkezik a Samsung bankkártyája is, egy új pénzügyi szolgáltatással

Egy ideje már szóltak arról híresztelések, hogy a Samsung is elindulhat a kártyás biznisz irányába, és most nagy vonalakban megtudhattuk, hogy ez miként néz majd ki a dél-koreai alakulat esetében. Valószínűleg senkit nem fog meglepetésként érni, hogy jó néhány párhuzamot fel lehet fedezni az Apple Card és a Samsung megoldása között.

A Samsung újításával együtt a vállalat egy új pénzügyi szolgáltatást is elindít, de az egésznek az alapot a Samsung Pay biztosítja majd továbbra is. A Samsung Money névre keresztelt megoldásról azt kell tudni, hogy a MasterCard és a SoFi (Social Finance) fin-tech cég hozzájárulásával jön létre, szóval a technológiai háttér és tudás, valamint tapasztalat bőven van mögötte.

Lehetőséget nyújt majd a Samsung Money arra, hogy a felhasználók privát vagy akár megosztott számlákat hozzanak létre. A megosztott számlák esetében több kártya is tartozhat majd ugyanahhoz a pénzügyi fiókhoz. A kártyák első aktiválása az NFC chipen keresztül történik majd, így fog a rendszer meggyőződni arról, hogy jó kezekbe került.

Galéria megnyitása

A kártya minden használatáról folyamatosan lehet majd követni az információkat a Samsung Money rendszeren keresztül, láthatóak lesznek részletesen a kifizetések pontos és részletes adatokkal, hiszen a vállalat szerint az átláthatóság nagyon fontos. A felhasználó a legtöbb műveletet a mobilján egyszerűen el tudja majd végezni, nem kell bankba járkálni, telefonálgatni az ügyintézések miatt. A számlák díjmentesen hozhatók itt létre kezdetben, de ez talán idővel változik majd. És azt is kiemelte a Samsung, hogy az átlagosnál kedvezőbb „kamat”, bónusz lehetőségek lesznek majd itt.

A Samsung Rewards programon belül folyamatosan lehet majd pontokat gyűjteni a kártya rendszeres használatával. Minden egyes fizetést jutalmazni fog a vállalat, ami a Samsung Money használatával történik. A Rewards kapcsán még nem lehet minden részletet tudni, de azt például már elárult a a Samsung, hogy az 1000 jutalompont elérését követően be lehet majd a pontokat váltani pénzre. A beváltásból származó pénzt a Samsung nem meglepő módon a Money számlán írj majd jóvá, és onnan lehet azt elkölteni. Szóval biztosan lehet majd pénzt spórolni a szolgáltatással.

Galéria megnyitása

A fizikai kártya a felépítését tekintve hasonló lesz a hagyományos érintős bankkártyákhoz, de jóval letisztultabb felülettel rendelkezik majd. Van benne egy NFC chip, de kívülről szinte semmit nem lehet rajta látni, csak a tulajdonos neve szerepel rajta, más személyes információ nem. Nincs kártyaszám, sem pedig CVV/CVC kód. De még aláírás sem. Biztonsági szempontból ez rendkívül előnyös, hiszen így illetéktelenek nehezebben tudnak vele visszaélni. Minden ilyen jellegű információt a Samsung Pay alkalmazásból lehet majd elérni.

A vállalat a Samsung Knox szintjének megfelelő védettséget garantál a Money számla esetében. Ehhez nem lehet majd egyszerűen hozzáférni, ugyanis biometrikus vagy egyedi védelemmel lehet ezt ellátni. Plusz azt is kiemelte a Samsung, hogy nagyon magas összegű, 1,5 millió dolláros FDIC-biztosítás van a számlákra, ami jóval nagyobb, mint az átlagos bankszámláknál megszokott 250 ezer dollár.

Galéria megnyitása

Az Apple a jelek szerint valódi divatot teremtett azzal, hogy tavaly behozta az Apple Cardot, pedig nagyon sok kritika érte akkor. Mostanra azonban már a Huawei is bejelentett egy kártyát, az is kiderült, hogy a Google is bevetésre fog küldeni egy fizikai kártyát, és már a Samsung sem marad ki ebből. A kártyák mögött álló szolgáltatások kisebb-nagyobb eltéréseket persze mutatnak, de a lényeg általában ugyanaz.

A Samsung nagy terveket dédelget a Money szolgáltatással és az új kártyával, de egyelőre még csak szűk közrben lesz elérhető és várni is kell rá. Jelen állás szerint nyáron indulhat majd be a szolgáltatás, és kezdetben biztos, hogy csak az Egyesült Államokban fog működni, innen indulhat hódító útra siker esetén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap