Elképesztő harag zúdult a Blizzardra a mobilos Diablo miatt

Allan Adham, a stúdió társalapítója igyekszik magyarázni a bizonyítványt.

Elképesztő harag zúdult a Blizzardra a mobilos Diablo miatt

Lássuk be, egy új Diablo-bejelentés kapcsán senki nem egy mobilos játékra számított. A közönség haragja elképesztő, ilyen csendet bejelentés közben egy BlizzCon-előadáson talán még sosem lehetett hallani, majd a közönségből valaki azt is megkérdezte, hogy "akkor most ez egy előre hozott áprilisi tréfa-e". A bemutatkozó játékmenet előzetesen a cikk írásának pillanatában több mint 150 ezer leszavazás szerepel, a Blizzard pedig letiltotta a kommentelési lehetőséget.

Allan Adham, a Blizzard társalapítója pedig reagált is a helyzetre. Szerinte a negatív visszhang nem rossz szándékot tükröz, hanem egyszerűen azt mutatja meg, hogy a közönségük mennyire rajong a Diablo-sorozatért, ezt a rajongás pedig érdekes módokon tud megmutatkozni.

"Azt is tudjuk, hogy a közönségünk leginkább PC-re és konzolra koncentrál. Ennek ellenére láttunk már hasonló visszhangot, éppen akkor, amikor bejelentettük a konzolos Diablót, valamint amikor bejelentettük a Hearthstone-t" - mondta.

Szerinte a Blizzard teljesen átérzi ezt a fajta rajongást, hiszen ők maguk is rajongóként készítenek játékokat immár három évtizede. Azt is pontosa tudják, hogy a közönségük kifejezetten egy bejelentésre vágyott, egy igazi Diablo-folytatásra, és ezt most sajnos nem tudták elhozni, de Adham megerősítette, hogy továbbra is "több Diablo-projekt van készülőben" és a Diablo Immortal fejlesztése ezektől semmilyen erőforrást nem von el.

Végül pedig reagált azokra a vádakra is, melyek szerint a Diablo Immortal a NetEase korábbi játékainak egyszerű átskinezett változata - különösen a felhasználói felület hasonlít nagyon Crusaders of Lightra.

Adham elmondta, hogy a játékot az alapoktól építették fel, és a grafikai elemek is teljesen újak. Az irányítás és a kezelőfelület hasonlóságai egész egyszerűen abból erednek, hogy a keleti mobilos akció-szerepjátékoknál ez az irányítási módszer nagyon bevált, és nem véletlenül, hiszen kifejezetten természetes az egész, így felesleges lenne megváltoztatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap