Elindult az Xbox Cloud böngészős béta

Mostantól Windows 10 és Apple eszközökről is elérhető az Xbox felhőalapú játék.

Elindult az Xbox Cloud böngészős béta

A Microsoft nem siette el, de egy Series X szerverpark frissítés után végre elérhetővé vált az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás böngészőn keresztül a Windows 10 és Apple mobile eszközöket használó felhasználók számára is.

Ahhoz, hogy kipróbálhassuk a béta állapotban lévő Cloud Gaming szolgáltatást, nem kell mást tennünk, mint előfizetni az Xbox Game Pass Ultimate-re (most 300 Ft-os akció van az első 3 hónapra), illetve ellátogatni egy támogatott böngészőből (Chrome, Edge vagy Safari) a hivatalos weboldalra. Ha ez megvan, akkor mivel alapvetően Xbox játékokhoz férhetünk a felhőn keresztül hozzá, ezért elengedhetetlen egy támogatott kontroller beszerzése, amit USB-vel vagy vezeték nélkül köthetünk a gépünkhöz.

Bár említettem, hogy Xbox játékokról van szó, a Cloud Gaming már a telefonos verziók óta támogat számtalan fajta kontrollert. A PlayStation 4-es Dualshock 4 pontosan ugyanolyan jól működik, mint az Xbox One-os.

Ennél fogva, ha van az otthonodban bármilyen típusú gamepad, érdemes lehet vele egy próbát tenni, valószínűleg nem okoz majd gondot a rendszernek kezelni azt. A Microsoft víziója szerint a felhőszolgáltatás révén 3 milliárd játékost érhetnek el szerte a világban és a most 22 országban elindult böngészős változat egy nagy lépés ezen jövőkép megvalósítása felé.

Az egyedi Series X konzolokat és az Azure hálózatot használó szolgáltatás egyelőre 1080p felbontással és 60 FPS-sel működik, de a segítéségével bármikor és bárhonnan elérheted a felhős játékokat. Ezek a címek szinkronizálódnak az Xbox konzolok mentéseivel, így mindegy, hogy fizikai konzolról vagy felhőből indítod el őket, a játékot ott folytathatod, ahol abbahagytad.

Béta verzióról lévén szó, egyelőre lehetnek technikai problémák. Kipróbálás után nálam a Forza Horizon 4 hangja akadozott, a kép pixelesedett, illetve a rendszer reakciója sem volt túl gyors. A River City Girls egy kétdimenziós, szinte állóképekkel operáló játék, ami első indításra jól működött, másodikra már hang nélkül futott, de mindkét esetben érezhető volt az input lag, vagyis a gomb lenyomása és a karakter reakciója közötti idő nem volt kielégítő.

Érdemes tehát az elkövetkezendő időszakban többször is kipróbálni a dolgot, a Microsoft valószínűleg sokat fog dolgozni a teljesítmény javításán, hogy minél hamarabb elérhessék a Google Stadia által kínál minőséget és gyorsaságot. 

Az Xbox Cloud Gaming kezdőlapja itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap