Shop menü

ELINDULT A WHATSAPP KÖZÖSSÉGEK FUNKCIÓJA, ÉS EZZEL EGYÜTT TÖBB VÁLTOZÁS IS TÖRTÉNT

A WhatsApp az idei évben nagyon szépen fejlődik, és most éppen egy olyan fejlesztéssel állt elő, mint a Slack és a Discord ihletett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elindult a WhatsApp Közösségek funkciója, és ezzel együtt több változás is történt

Miután a WhatsApp átesett néhány botrányon tavaly, elkezdtek a fejlesztők több energiát fektetni a szolgáltatás erősítésébe. Ennek eredményeként nagyon sokat fejlődött a platform, rengeteg funkcióval gazdagodott, és most is egyszerre több változás állt be, melyeknek köszönhetően még szélesebb tömegeket lesz képes kiszolgálni.

A WhatsApp az idei évben már beszélt arról, hogy jön a Közösségek, vagyis a közösségek, ami jelentős változást hoz a szolgáltatás üzemelésében. Ennek a keretében az embereket úgy lehet majd összehozni, hogy több, egymással összefüggő csoport alkothat egy nagyobb szervezetet a virtuális térben. Úgy, mint a nagyobb lakóközösségekben vagy irodaházakban. Eléggé hasonlítani fog ez a Slack, és még inkább a Discord rendszerére.

Adminok fogják felügyelni a Közösségek részlegen létrejövő csoportok működését. A csoportokban lehetőség lesz hirdetményeket kiadni, amik a fontos információkat eljuttatják az összes taghoz. A közösségek egy listába lesznek rendezve, és ezekből azonnal lehetőség lesz egy-egy Közösségek szobába ugrani, de csak a legnépszerűbb három szoba lesz kiemelve gyorselérésre minden esetben, a többihez már szükséges a megnyitás.

Galéria megnyitása

A közösségeknek egy új lapja lesz a WhatsApp felületén, ennek köszönhetően nem kell majd attól tartani, hogy a sok beszélgetések keveredni fognak. A szeparált felületek okán a Közösségek tökéletesen el fog különülni az eddigi szekcióktól. A lapok közötti váltás Androidon a képernyő tetején iOS-en pedig a kijelző alján fog menni. A különböző platformokon a fejlesztés természetesen ugyanúgy használható.

A Közösségek fejlesztése során több tucat vállalattal dolgozott együtt a WhatsApp rengeteg különböző országból, hogy minél szélesebb igényeknek feleljen meg. Az pedig, ahogyan jelenleg kinéz és működik, még egyáltalán nem végleges. Leszögezte a vállalat, hogy innentől folyamatosan fejlődik majd a részleg, és lesznek új funkciók ugyanúgy, ahogy a szolgáltatás többi részén. A felhasználói visszajelzéseket is figyelembe véve törekednek majd a fejlesztésre.

A csoportok maximális létszáma is tovább emelkedett, amire már számítani lehetett a korábbi hírek alapján. Immáron lehetőség van akár 1024 felhasználót összefogó csoportokat is létrehozni a WhatsAppon. Eddig 512 főnél volt meghúzva a felső korlát, de már ez is egy emelés eredménye volt, korábban legfeljebb 256 ember lehetett a tagja egy adott csoportnak. Az emberek gond nélkül cseveghetnek majd a hatalmas létszámú csoportokban.

Galéria megnyitása

Most indította el a WhatsApp azt az újítást is, hogy engedi a nagyobb csoportos videohívások bonyolítását. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy azért ezen a ponton továbbra is elmarad majd a riválisoktól a szolgáltatás. 32 fő számára lesz lehetőség egyidejűleg videohívást folytatni. Ez alapján digitális oktatásban például már nem feltétlenül tud helytállni, mert nem ritka az olyan hely, ahol 31-nél több diák van egy osztályban. És a digitális oktatás az egyik olyan terület, ahol az ilyen funkciós sűrűn kihasználják.

Galéria megnyitása

A csoportokon belül lehetősége lesz a felhasználóknak arra, hogy – jogköröktől függően – szavazásokat hozzanak létre különböző kérdésekben. Fel lehet majd tenni olyan kérdéseket, amikre előre megadott válaszok kiválasztásával lehet felelni. Ezekkel egyszerűen lehet majd tisztázni fontos kérdéseket, és mivel könnyen áttekinthető felület tartozik majd ehhez, így az eredményeket pillanatok alatt egyértelműen láthatja mindenki.

Fontos, hogy az alapértékekből a WhatsApp továbbra sem enged. Mit jelent ez? Minden olyan dolog, amiről fentebb szó esett, folyamatos titkosítás mellett fog üzemelni. Minden beszélgetés, hívás végponttól végpontig titkosítva lesz, szóval maximális megbízhatóság mellett fog üzemelni, függetlenül attól, hogy közösségi terek fenntartása és csoportos videóhívások bonyolítása sem fog akadályt jelenti a jövőben a számára.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére