Shop menü

ELINDULT A TWITTER SZERKESZTÉSI FUNKCIÓJA

Innentől találkozhatnak a felhasználók utólag módosított bejegyzésekkel, de pontosan tudni fogják, hogy melyek ezek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elindult a Twitter szerkesztési funkciója

A Twitter hónapokkal ezelőtt, még tavasszal jelentette be, hogy elhozza a felhasználóknak a régóta várt szerkesztési lehetőséget. Nem éppen önálló döntés alapján határozott így a vállalat, sokkal inkább Elon Musk nyomására, de igazából nem ez a fontos, hanem az, hogy a lehetőség most már adott. Legalábbis bizonyos körülmények között.

Több korlátozással indította el a Twitter a szerkesztési funkciót. Egyrészt szolgáltatás szintjén korlátozott a szerkesztési opció hozzáférése, ha pedig ez nem lenne éppen elég, egyelőre még regionális megkötés is van. Kanadában. Ausztráliában és Új-Zélandon került bevetésre az újítás, az USA kimarad belőle most még. Nem indokolta a Twitter, hogy az Egyesült Államokba miért kell várni, de azt közölte a cég, hogy hamarosan menni fog a funkció a hazai pályán is.

Fontos, hogy csak azok használhatják egyelőre a szerkesztést, akik fizetnek. Ugyanis az előzetes információknak megfelelően akkor lehet majd utólag módosítani tartalmilag a különböző bejegyzéseket, ha a felhasználónak van Twitter Blue tagsága. Tehát havi díj megfizetése mellett használja a mikroblogot, és ezzel jelentősen hozzájárul a mikroblog támogatásához. Ez önmagában még nem lenne rossz dolog, sőt, minél több extra biztosítása az előfizetőknek csak jó dolog lehet. A probléma az, hogy a Blue nagyon korlátozott.

Galéria megnyitása

Európában egyáltalán nem működik egyelőre a Twitter Blue rendszer, korábban volt arról szó, hogy az Egyesült Királyságban jelenhet meg először, de erre mostanáig nem került sor. Szóval ebben a régióban sajnos azok sem tudják majd elérni a szerkesztési lehetőséget, akik egyébként szívesen kiadnák azt az összeget a platform használatára. Egy ideje már terítéken van, hogy szeretné bővíteni a Blue támogatási körét a vállalat, de nem igazán tud ezen a téren előre jutni.

A Twitter évek óta tudta, hogy a felhasználók szeretnének szerkesztési lehetőséget, de arra hivatkozva nem valósította ezt meg, hogy túl sok visszaélésre adna lehetőséget. Végül az vezetett a fejlesztés elindításához, hogy már nemcsak egy maroknyi felhasználó, hanem egészen komoly IT vállalati szereplők is beálltak a szerkesztési opció mögé.

Igazából a legtöbb közösségi felületen úgy van megvalósítva a bejegyzések módosításának lehetősége, hogy lehet látni, mit írtak át utólag. Legalábbis az jelölve van, hogy mikor lett szerkesztve a tartalom. A Twitter esetében az lett a megoldás, hogy a bejegyzés közzétételének időpontja mellett lesz egy jól látható toll piktogram. Ezt pedig meg is lehet majd érinteni, és ezáltal elérhető lesz a szerkesztési előzmény.

Galéria megnyitása

Megkötés az is, hogy nem lehet a végtelenségig módosítani a megosztott dolgokat. Az embereknek 30 perce lesz arra, hogy korrigálják, amit szeretnének javítani a tweetek szövegében. Továbbá annak a száma is limitált, hogy mennyi alkalommal lehet átírni a szöveget. Összesen öt alkalommal tudja a felhasználó módosítani a posztok tartalmát.

Ilyen formában már elfogadhatónak tartja a Twitter is a szerkesztési opciót, bár ettől függetlenül valószínűleg továbbra is azt fogják vallani, hogy nincs erre szükség, és vannak kockázatai annak, hogy át lehet írni a posztokat. Ha nincs Elon Musk és a mögé felsorakozó tömeg, akkor egészen biztos, hogy ez a hír most nem születhetett volna meg. Magától a Twitter nem adná meg a felhasználók számára a módosítási funkciót.

Galéria megnyitása

A Twitter Blue egyébként eredetileg 3 dollár volt, de ezt emelte a vállalat, és jelenleg 5 dollárt kell érte fizetni havi szinten. Ezért a pénzért viszont a szerkesztési opción felül más extra lehetőségeket is kap az ember.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére