Elérhető az iOS 12 publikus bétája

Az új rendszer komoly gyorsulást ígér, és bárki telepítheti, akinek az eszközén az iOS 11 fut. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy ez még csak egy béta, és az új funkciók mellett hibák is bőven akadnak.

Elérhető az iOS 12 publikus bétája

Az Apple a hónap elején a Worldwide Developers Conference keretében leplezte le az iOS 12 operációs rendszert és annak legfontosabb újításait. A rendezvényt követően az iOS 12 első bétája is elérhetővé vált, de csak a fejlesztők számára. A publikus béta mostanáig váratott magára, de már bárki letöltheti és telepítheti az újdonságot néhány egyszerű lépést követően.

Az iOS 12 egyik legfontosabb változásaként az lett kiemelve, hogy sokkal gyorsabb lehet, ami annak köszönhető, hogy elvileg már agresszívabban pörög fel a processzor az ideális tempóra. Rövidebb idő alatt fognak elindulni az alkalmazások, és így természetesen jobb felhasználói élményben részesülnek majd az eszköztulajdonosok. Ez a rendszer már az ARKit 2-vel jön, és támogatja az új USDZ formátumot, aminek nagy jelentősége lehet majd a kiterjesztett valósággal kapcsolatos tartalmak térnyerésében. A Fotók alkalmazás is átesett néhány változáson, itt a legfontosabb, hogy megjelent a Önnek lap, ahol már akár megosztási javaslatokkal is szolgálhat a rendszer. De a galériában való keresés is kényelmesebbé vált, mert már egyszerűbben lehet a kulcsszavakat alkalmazni, és a RAW támogatást is kiemelte itt az Apple.

Galéria megnyitása

A Siri esetében pedig azt kell kiemelni, hogy már vannak gyorsparancsok, amikkel műveletek láncolatát lehet elindítani, illetve ez figyel arra, hogy éppen mit csinálhat a felhasználó, és szükség esetén például fel tudja ajánlani a „ne zavarj” mód bekapcsolását. Az Apple az iOS 12 esetében több alkalmazást is felújított. Átalakult a friss információkat kezelő Hírek, a tőzsdei adatokkal, tájékoztatásokkal szolgáló Részvények, a Hangjegyzetek és az iBooks is, ami ettől kezdve már Apple Könyvek néven fut. Nagyon fontos elmondani az új rendszer kapcsán, hogy a CarPlay végre képes együttműködni harmadik féltől származó navigációs alkalmazásokkal is, így el lehet felejteni az Apple Térkép használatát, és bátran be lehet üzemelni a Waze-t vagy mondjuk a Google Térképet. A kamera kapott egy jobb portrémódot, valamint egy továbbfejlesztett QR-kód olvasót is.

Az iOS 12-nél már lehet felügyelni az eszköz használati idejét, és korlátozások is bevezethetőek szükség esetén. Ez a funkció már az Android P-ben is ott van, és az alkalmazások szintjén is egyre több helyen jelenik meg. A biztonságra is ügyel a vállalat, a Safariban például már nem követhetik a honlapok a felhasználókat a beleegyezésük nélkül. Az SMS-ben kapott jelszavakat az iOS 12-nél már egy gombnyomással be lehet majd illeszteni a helyükre, ami jól fog jönni például bankok oldalának használata közben, de sok más esetben is. Változott az értesítési felület is, ahol a különböző értesítések már csoportosítva jelenhetnek majd meg. És a „ne zavarj” mód működése is módosult valamelyest, ez már lehetőséget nyújt például arra, hogy előre meghatározott időben kapcsoljon be, illetve ki is, szóval ütemezhető, így nincs olyan gond, hogy lemarad az ember valamiről, mert nem hallja az értesítéseket, hívásoknál pedig a csörgést. Megjelentek a Memojik, ezek olyan Animojik, amiket testre lehet szabni változatos módokon. És ami még (valóban) fontos, hogy a FaceTime már képes a csoportos beszélgetések kezelésére, és akár 32 személy is meginvitálható egy videokonferenciára.

Az iOS 12 telepítést egyszerűen el lehet végezni, ha kompatibilis eszköze van a felhasználónak. Ezt a rendszert minden Apple termék támogatja, amire az iOS 11 is elérhető volt korábban. Az adott készülékről a böngészőn keresztül meg kell nyitni a beta.apple.com honlapot, itt be kell jelentkezni az Apple ID segítségével, és innen már csak annyi van hátra, hogy el kell menteni a bétaprofilt. Az eszköz újraindítását követően máris telepíthető az iOS 12 első publikus bétája. Mielőtt azonban ebbe valaki belefog, érdemes jól végig gondolni a dolgot, ugyanis még fejlesztés alatt álló kiadásról van szó, és bizony a beszámolók alapján vannak problémák, amik egyelőre javításra várnak. Olyan szerkezeten érdemes próbára tenni az iOS 12-t, ami nincs elsődleges használatban.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward