Elérhető a Galaxy Watch Active2 vérnyomásmérő funkciója

Egy gyors kalibrációt követően a felhasználó minden nap kényelmesen mérheti a vérnyomását, és az adatokat az orvosával is megoszthatja.

Elérhető a Galaxy Watch Active2 vérnyomásmérő funkciója

A Samsung már korábban jelezte, hogy dolgozik azon, hogy megoldja az okosórájánál a vérnyomás mérési lehetőséget, és felhasználói visszajelzések szerint elkészült ez a funkció. Elsőként Dél-Koreában tehetik ezt próbára a felhasználók, és rövidesen más régiókban is működni fog.

A Samsung Galaxy Watch Active2 az egyik legjobb választás azok számára, akik egy egészségügyi szempontból magas színvonalat nyújtó okosórára vágynak. A Samsung Health remek lehetőségeket biztosít a felhasználók számára, és a vállalat első olyan okosórája, amivel már a vérnyomás mérését is elfogadható pontosság mellett lehet abszolválni. Dél-Koreában az Élelmezési és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium is zöld utat adott a funkciónak.

Galéria megnyitása

A Samsung Health Monitor applikációt használva a felhasználók bárhol megmérhetik majd a vérnyomásukat. Persze ahhoz, hogy az eredmény elfogadható legyen, nem árt megfelelő pózba helyezkedni, ez ugyanis nem megy olyan egyszerűen, mint a szimpla pulzusmérés, ami aktív testmozgás közben is működhet. A Samsung Health szolgáltatás közbenjárásával a rendszeres vérnyomásmérés adatait pillanatok alatt megoszthatják a felhasználók az orvosukkal.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a Galaxy Watch Active2 nem tudja magától mérni a vérnyomást, szükség van némi iránymutatásra ahhoz, hogy pontosan képes legyen tenni a dolgát. Kalibrálni kell a funkciót az első alkalommal, és ehhez egy megfelelő felkaros kialakítású vérnyomásmérőt érdemes használni. Lehetőleg olyat, amit egy szakorvos is hitelesnek ítélt.

Galéria megnyitása

A kalibrációt érdemes lesz rendszeres időközönként újra megcsinálni, mert bármi történhet, ami miatt a készülék idővel pontatlanná válik. Amikor pedig szélsőséges értékeket mér az eszköz, mindenképpen ajánlott lesz egy hitelesített vérnyomásmérővel is utána járni annak, hogy milyen problémáról lehet szó. Hiszen a vérnyomás nagy ingadozása akár rendkívül komoly egészségügyi gondokhoz is fűződhet.

Galéria megnyitása

A modern viselhető kiegészítők valóban képesek lehetne akár olyan emberek esetében is jelezni az egészségügyi gondokat, akik egyébként nem tapasztalják, hogy bármilyen problémával küzdenek. Sok ilyen dokumentált eset van már. Ugyanakkor azt is mindig el kell mondani, hogy nem szabad készpénznek venni az apró kütyük által mért dolgokat.

Ezért is van az, hogy az olyan komolyabb egészségügyi funkciókat, mint a vérnyomásmérés és az EKG (amit szintén támogat a Galaxy Watch Active2), sokszor nem is lehet addig engedélyezni egy-egy országban, amíg arra a hatóságok nem bólintanak rá megfelelő mennyiségű és mélységű vizsgálat elvégzését követően. Dél-Koreában például a Samsung okosórája minden engedélyt megszerzett arra, hogy hivatalosan lehessen használni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap