Shop menü

ELECTRICIAN SIMULATOR – BIZTOS, HOGY EZ A FÁZIS?

Kezdő villanyszerelőként egyre jobban elmélyedhetünk a szakma rejtelmeiben.
Villányi Gergő
Villányi Gergő
Electrician Simulator – Biztos, hogy ez a fázis?

Szerzői értékelés

Olvasói értékelés

Fizika tankönyveket lapozgatva találkozhatunk a következő definícióval: A töltött részecskék rendezett áramlását elektromos áramnak nevezzük – azt nem sokan tudnánk megismételni, de árammal biztosan találkoztunk már. Az ide tartozó és az ehhez kapcsolódó munkákat villanyszerelő kezébe szoktuk adni és egy nem hivatalos felmérés szerint ehhez a szakmához kapcsolódik a legtöbb vicc. Arra nem tér ki a felmérés, hogy a veszélyessége, a vicces vagy éppen durva történetek és esetek miatt lehet-e ez, de az biztos, hogy elektromos dolgokhoz laikus – ha jót akar – nem gyakran nyúl hozzá bármiféle háttértudás nélkül. Ha mégis, akkor rossz esetben szénné égett kezdő villanyszerelőről szól a vicc, jobb esetben pedig:

- Hogy hívják az elbizonytalanodott kezdő villanyszerelőt?

- Kábel a rengetegben.

Az Electrician Simulator lépésről lépésre vezet be minket a villanyszerelés örömeibe és nehézségeibe, de még ők is megkérik a kedves játékost, hogy lehetőleg otthon ne kísérletezzen a játékban látottakkal. Ez azt is jelenti, hogy a játékban kapott munkák alapján a szimulátor világának lakói egy villanykörtét sem tudnak kicserélni, de az is nehezükre esik, hogy egy csavart meghúzzanak a házukban.

Galéria megnyitása

A játék kis alaptörténettel indul, fiatal kezdőként vágunk bele a villanyszerelésbe és édesapánk örökségét visszük ezáltal tovább. Az érdekesség, hogy a tutorial úgy lett beleépítve a játékmechanikába, hogy a kezdő alapfeladatokat (dugalj, konnektor bekötése, izzócsere) is VR sisakot igénylő virtuális képzés keretein belül kapjuk meg és a később, bonyolultabb manővereket is így sajátítjuk el.

Galéria megnyitása

A megkeresések pedig dőlni fognak, mert mint korábban is volt róla szó, a környék lakossága egészen konkrétan semmit nem hajlandó magától megcsinálni. Ez a tényleges villanyszerelői, kábeleket is magában foglaló munkáknál persze érthető, de hogy miért én keressem meg az idős bácsi elhagyott UV izzóját és miért nehéz kicserélni egy kiégett izzót az jó kérdés – vagy nagyon egyszerű a válasz, mert ebből lesz pénzünk, felszerelésünk és XP.

Galéria megnyitása

A különböző helyszíneken történő szerelés azonban csupán az egyik része az általunk nyújtott szolgáltatásoknak. Elromlott kütyüket, háztartási és szórakoztatóelektronikai eszközöket is kapunk, amiket nekünk kell ismét működőképessé varázsolnunk. Itt már elég hamar színes repertoár vár minket: konzol kontroller, hajszárító, fejhallgató. Persze a kísérő levélben leírt infókkal nem sokra megyünk. Az hogy a bácsi a füles mellé azt írja, hogy nem hallok a jobb vagy bal fülemre összességében nem nagy segítség. Az sem, hogy a serdülő srác bevallja, hogy egy elveszített meccs után földhöz vágta a kontrollert és hát azóta nem működik.

Galéria megnyitása

Itt az első lépés a szétszerelés lesz, ami néha az utolsó csavarig való szétkapást jelenti. Csavarlazítóra is szükségünk lesz és forrasztóra valamint egy olyan eszközre is ami az adott kis alkatrészek működését nézi. Gyakran elő fog fordulni, hogy cserélnünk kell kis alkatrészeket, ezeket szerencsére egy kattintással elintézhetjük. Ezután pedig a darabokat visszarakjuk, forrasztunk ahol kell, a kábeleket visszadugjuk, elemek, aksik a helyükre, fedelet rá, csavar és kész. Még leteszteljük az összerakott eszközt és ha minden oké, visszaküldjük, felmarkolva a díjunkat. Egészen izgalmas és érdekes „legózás” jellegű érzés főleg olyas valakinek, aki ilyesmikkel sosem foglalkozott.

Galéria megnyitása

A terepmunkákban a konnektorok és izzók az első szint de később komolyabb kihívásokat is meg kell oldanunk. Vezetékeket kell behúznunk, kapcsolótáblát telepítenünk, kiiktatnunk vagy épp újra húznunk egy szobát esetleg néhány lámpát (a fura hölgy azt mondta Romániából érkezett, nagyon zavarja a sok fény és a koporsó csupán dísztárgy otthonról), kismegszakítókat beállítanunk és így tovább. A végén akár egy egész házat is ránk bíznak az alapoktól kezdve, de még dekorációs szakemberként is kipróbálhatjuk magunkat, amikor új lámpatesteket, búrákat vagy színes égőket kérnek tőlünk.

Galéria megnyitása

Grafika és a többi szempontjából egyszerű, majdhogynem puritán megoldásokra számítsunk, a feladatok és a javítások az, amikbe inkább energiát fektettek a készítők. A Simsre hajazó zenét 10 perc alatt fogjuk kikapcsolni. a munkaajánlatok és kérések levelei viszont mókásak, néhol szarkasztikusak, de poénos kiegészítő mini történeteket kapunk belőlük a meló hátteréről.

Galéria megnyitása

Némi műszaki tudás vagy szemléletmód valószínűleg ragad ránk a játék alatt, de az biztos, hogy nem egy képzési vagy szakmai oklevéllel a zsebünkben ébredünk pár óra játék után. Arra viszont tényleg jó, hogy aki érdekesnek tartja ezt a világot, érdeklődik vagy belepillantana, az kipróbálhassa, egyfajta „mi lenne, ha?” játék keretén belül. Csavarhúzót a zsebbe, villanykörte mindig legyen nálunk és ne felejtsük el a kapcsolótáblát!

Galéria megnyitása

Összefoglalás

Szerzői értékelés

Villanyszerelőként nem csak terepen kell helyztállnunk de sok féle elromlott háztartási és szórakoztatóelektronikai eszköz is a kezünk közé kerül.
Egyre komplexebb feladatok mellé változatos és érdekes javítani valókat kapunk, valamint a felkérő levelek is mókásak.
Puritán külső, említésre se méltó zene és hangeffektek.

Az értékeléshez kérlek jelentkezz be!

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére