Egyszerűbb lesz a játékzenék beszerzése Steamen

Végre nem kell a játék könyvtárában keresni a letöltött zenéket.

Egyszerűbb lesz a játékzenék beszerzése Steamen

A Steamen eddig nem volt külön kategóriája a játékzenéknek, hanem DLC-ként árulták őket a játékok mellett. Ez azzal járt, hogyha az egyszeri felhasználó megvette a játékot és hozzá a zenéket, akkor már az elején felmerült a kérdés, egyáltalán hol keresse azokat. Konkrétan a játék könyvtárában kellett ahhoz kutakodni, hogy megtaláljuk a külön megvásárolt vagy ajándékba kapott számokat.

Ennek fényében a Valve-nál kicsit fejlesztenek a rendszeren, hogy mindenki számára kényelmesebbé váljon.

Mostantól a játékzenék akkor is megvásárolhatók, ha nem rendelkezünk az alapjátékkal. Eddig a DLC rendszer miatt erre nem volt lehetőség. Ugyanez igaz a zenék letöltésére is, eddig csak akkor volt lehetőségünk erre, ha az alapjáték már telepítve volt. Mostantól a Steamen belül megjelenik egy Zenei anyagok könyvtár, ahova gyűjthetjük a zenéket és rendszerezhetjük is őket.

Galéria megnyitása

Ezen kívül a fejlesztők is könnyebben tölthetnek fel zenéket és adhatják el azt. Új funkciókat is kaptunk a frissítéssel együtt. Ezentúl a zenék többféle minőséget fognak tudni támogatni. Az MP3, mint általánosan elfogadott formátum marad, de ha a fejlesztő úgy akarja, akkor akár a sokkal jobb minőségű FLAC vagy raw WAV formátumot is használhat.

A második újítás, hogy új felhasználói felületet kapott a lejátszó. Itt a lényegen van a hangsúly, tehát minimalista, célratörő dizájn mellett tudunk lejátszani, böngészni és számokat menedzselni. A harmadik újítás, hogy már fel lehet tölteni albumborítókat és ez megjelenik a steam könyvtárban is.

A fejlesztőknek viszont a folyamat nem automatikus, a Valve viszont megpróbál segíteni nekik, hogy minél könnyebben megoldják a DLC-ről való átváltást. Egy eszközt készítettek, amivel a DLC-ként feltöltött zenéket könnyedén át tudják exportálni egyszerű zeneként. Ha fejlesztői oldalról vagy érdekelt a dologban, ezen a linken találsz hozzá leírást, hogyan kell végig menned a folyamaton. Ha teljes bejelentésre kíváncsi vagy, akkor ide kattints.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap