Shop menü

EGY KORÁBBI IPHONE HACKER ÉRKEZIK A TWITTER FEJLESZTŐI CSAPATÁBA – INDUL A PLATFORM ÚJRAÉPÍTÉSE

Közös kódellenőrzéssel, tovább visszatartott Blue előfizetéssel, furcsa szakemberek érkezésével és korábbi funkciók átnevezésével indul a Twitter fejlesztése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egy korábbi iPhone hacker érkezik a Twitter fejlesztői csapatába – Indul a platform újraépítése

Elon Musk eddig leginkább azzal foglalkozott, hogy brutális leépítést hajtott végre, és rombolt, ahol csak hozzányúlt a platformhoz, de ez a folyamat szép lassan véget érhet, és kezdődhet a kemény fejlesztői munka. Azt korábban előre vetítette a szakember, hogy komoly elköteleződést vár mindenkitől, és meg is volt az első éjszakai műszak.

A napokban egy olyan képet osztott meg Elon Musk, melynek tanúsága szerint a Twitter kódját ellenőrizte együtt a (megmaradt) a fejlesztői csapattal bőven a munkaidő végét követően. A dolgozók a felvételek tanúsága szerint élvezték a hétköznapinak nem nevezhető programot. De nem tudni, hogy vajon hónapok múlva is ugyanilyen lelkesedéssel lesznek-e, de az borítékolható, hogy Musk elvárja majd, hogy hosszú távon is sok erőfeszítést tegyenek a platform fejlesztésébe.

Galéria megnyitása

Az üzletember közismerten munkamániás, és szereti ezt megkövetelni a dolgozóitól is. Azt nem tudjuk, hogy vajon a Twitternél is bent alszik-e, mint ahogy tette azt a Teslánál, mikor a Model 3 gyártásával gondok voltak. De az biztos, hogy a mikroblogra ráfér minden perc munka. Az utóbbi időben ugyanis főleg rombolni sikerült, egyebek mellett azzal, hogy a félkésznek is nehezen nevezhető új Twitter Blue előfizetést rászabadították a felhasználók egy részére.

Galéria megnyitása

A Twitter Blue kapcsán most már azt nyilatkozta Musk, hogy nem fogja bevezetni addig, ameddig nem sikerül azt rendbe tenni. Eredetileg azt mondta, hogy még ebben a hónapban mindenképpen elrajtol, de most már talán inkább arra fog fókuszálni, hogy ez tényleg megfelelően működjön, és nem az lesz az elsődleges, hogy minél előbb érkezzen ebből bevétel.

A csalás lehetőségét teljes mértékben fel kell számolni, mielőtt újra bevezetésre kerül a Blue. Ennek érdekében egy komoly döntés már született: senki nem tud előfizetni, akinek a fiókja nincs legalább 90 napos. Szóval a frissen regisztráló trollok lehetőségeit elvágta az üzletember. Egyelőre még nem világos, hogy milyen egyéb módosítások lesznek a Twitter Blue esetében, de mindent megtudunk majd időben, az biztos. Elképzelhető, hogy a hivatalos intézmények és vállalkozások például egy új színt kapnak majd a kék helyett, de ezt most még csak ötletként kezeli Musk.

Galéria megnyitása

A biztonságot új szintre akarja emelni az üzletember, ezt pedig úgy képzeli el, hogy például erőteljes titkosításba fog. Azt mondta az új tulajdonos a dolgozóknak egy megbeszélés keretében, hogy szeretné, ha a DM, vagyis a privát üzenetküldés titkosított lenne a jövőben. A titkosítás ma már a legtöbb csevegőnél előkerült, ha nem is alapesetben, de plusz funkcióként. Nem meglepő, hogy ezt a fejlesztést Elon Musk is fontosnak tartja.

Nem is állna meg a titkosítással az egyszerű üzenettovábbításnál, hanem szeretné azt is megvalósítani, hogy a videobeszélgetések és a hanghívások is végponttól végpontig titkosítva menjenek. Az nem titok, hogy Elon Musk a Signal egyik legnagyobb híve, és innen szeretne példát meríteni. Állítólag beszélt is a Signal megalkotójával, Moxie Marlinspike-kal, aki segítséget nyújthat a Twitternek ezen a területen. Megemlítette Musk, hogy kicsit ironikus, de a szakember korábban egyébként a Twitternél dolgozott, és már évekkel ezelőtt szerette volna a DM titkosítását megoldani, erre az ötletre viszont senki nem volt vevő annak idején.

Galéria megnyitása

Nem Moxie Marlinspike az egyedüli külsős, akinek a segítségét kéri Musk. Egyelőre egy 12 hetes átmeneti munkaszerződéssel a Twitterhez érkezik George Hotz, aki az utóbbi időben önvezetésen dolgozott, és eredetileg azzal szerzett magának ismertséget, hogy már a 2010-es éveket megelőzően iPhone-ok feltörésében utazott. Hotz állítólag azzal a kiemelt feladattal lett megbízva, hogy a fejlesztői csapattal hozza rendbe a kereső működését, illetve számolja fel azt a felületet, ami akadályozza a Twitter böngészését, mikor nem bejelentkezett felhasználó próbálja a tweeteket átpörgetni.

Hotz nyíltan támogatta Elon Muskot azokban a kijelentésekben, hogy most rendkívül kemény munkával kell a Twitter mögött állni, és hosszú órákat kell intenzív melóval tölteni, mivel így tudják előre mozdítani a platformot. Úgy látja, hogy ez az attitűd, amivel hihetetlen dolgokat lehet építeni.  Nem is vesztegette az időt, egy tweetben nyilvánosságra hozta, hogy olyan funkciókat terveznek. Ha minden jól megy, lehet majd a kedvelt és látott bejegyzések közötti keresni, módosulni fog a komplex keresési opciók sora, és nemcsak a pontos szövegekben fog már menni a keresés, hanem a beágyazott tartalmakban is. Szóval meg lehet majd találni hivatkozásokat a keresésekkel.

Végül arról is beszámolhatunk, hogy az eddigi Super Follows funkció nevet váltott, és ez mostantól Subscriptions néven fut tovább. Ez a funkció arra szolgál, hogy az emberek pénzt szerezhessenek azzal, hogy követőkre tesznek szert. A továbbiakban pedig már nem szuperkövetőket hanem feliratkozókat kell majd maga köré gyűjtenie az embereknek. Ennek túl nagy jelentősége egyelőre nincs, de elképzelhető, hogy a funkció működésében is lesznek változások.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére