Egy 240 Hz-es és egy 165 Hz-es AOC gamer monitor érkezik

A 24,5 hüvelykes változat 240 Hz-es TN+Film, míg a 27 hüvelykes 165 Hz-es Nano-IPS panelt kapott – felszereltségük elég jó.

Egy 240 Hz-es és egy 165 Hz-es AOC gamer monitor érkezik

Az AOC Agon sorozatában két új monitor jelent meg, amelyek közül az egyik egy 24,5 hüvelykes képátlójú, TN+Film típusú panelt használó megoldás, az AG251FZE2, míg a másik már egy 27 hüvelykes képátlójú, Nano-IPS típusú panellel ellátott termék, az AG273QXP, ami egyébként az első Nano-IPS technológiával felvértezett AOC monitor is egyben.

Közös tulajdonság, hogy mindketten kaptak FreeSync Premium támogatást, amihez LFC is jár, valamint mindketten próbálják kímélni nézőik szemeit, ebben villódzás-mentes háttérvilágítás és csökkentett kékfény-kibocsátás segíti őket. A játékosok számára készített monitorok hatféle presettel rendelkeznek, DialPoint célkereszteket kínálnak, képesek a sötét területek világosítására a különböző játékok alatt, van rajtuk FPS számláló funkció, valamint Game Colour beállításokat is kapunk melléjük.

AOC Agon AG251FZE2

Galéria megnyitása

Kezdjük a sort a kisebbik változattal, az AG251FZ utódjával, az AG251FZ2E-vel, amely egy 240 Hz-es Full HD TN+Film panel köré épül, mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik. A Motion Blur Reduction opció segítségével akár 0,5 ezredmásodperces MPRT értékre is lehetőség van. A W-LED háttérvilágítással ellátott panel 400 nit maximális fényerősséggel rendelkezik, tipikus kontrasztaránya 1000:1, az sRGB színteret pedig 102%-ban Képes lefedni.

Galéria megnyitása

Újítás a 48 és 240 Hz között működő FreeSync Premium támogatás, illetve az LFC támogatás is, a kijelző könnyű testreszabásához pedig egy masszív, jól állítható állványt is kapott a termék, ami a kijelző elforgatására (+/- 20 dfok), döntésére (-3,5/+21,5 fok), magasságának állítására (0-130 mm) és pivot/portré módba történő elforgatására ad módot, valamint VESA 100 támogatás is rendelkezésre áll. Hasznos extra, hogy a monitor házának jobb oldalán egy kihajtható fejhallgató-tartó is helyet kapott.

A két darab 3 W-os beépített hangszóróval, illetve négyportos USB 3.0-s hubbal felszerelt monitor fedélzetén van még 3,5 milliméteres Jack Audió fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet és vonalszintű audió bemenet is. A videó bemenetek közé elég sok minden került, ugyanis a D-Sub és a DVI csatlakozó mellett egy HDMI 1.4-es, egy HDMI 2.0-s, illetve két darab DisplayPort 1.2-es port is a kínálat részét képezi.

A külső tápegységgel ellátott újdonság várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 409 euró lesz.

AOC Agon AG273QXP

Érkezik még az AG273QXP is, ami azért is különleges, mert az AOC Agon sorozatában elsőként alkalmaz Nano-IPS technológiát. A 165 Hz-es maximális képfrissítési rátát támogató panel mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel üzemel, natív felbontása pedig QHD, vagyis 2560 x 1440 pixeles. A FreeSync Premium és az LFC támogatás előnyeit ebben az esetben is élvezhetjük, a színhűség pedig igen jónak mondható.

A Nano-IPS alapoknak köszönhetően az sRGB színteret 133%-ban, az Adobe RGB színteret 98,6%-ban, míg a DCI-P3 színteret 98,1%-ban képes lefedni a panel. A maximális fényerősség 350 nit, a tipikus kontrasztarány 1000:1, míg a betekintési szögek természetesen 178 fokosak.

Galéria megnyitása

Az állvány itt is remek testreszabhatóságot kínál, vagyis elforgatásra (+/- 30 fok), magasságállításra (0-110 mm), döntésre (-3,5/+21,5 fok), illetve pivot/portré módba történő forgatásra is lehetőség van; a monitor hátuljára azonban extraként némi RGB LED alapú világítás is került, felül pedig egy fogantyú segíti a termék hordozását, ha szükséges. A gyártói weboldal szerint VESA 100 helyett itt VESA 75 támogatás jár.

A kihajtható fejhallgató tartóból ezúttal nem egyet, hanem kettőt kapunk. A fejhallgató kimenettel, valamint USB 3.2 Gen1 Type-A portokkal ellátott kétportos hubbal ellátott monitor fedélzetén két darab HDMI 2.0-s és két darab DisplayPort 1.2-es videó bemenet található.

Galéria megnyitása

A belső tápegységgel ellátott Agon AG273QXP várhatóan szintén elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban augusztus folyamán, listaára 489 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap