Egész jól teljesít a RYZEN 7 4700U

Legalábbis a kiszivárgott GeekBench eredmények alapján egész jó kép rajzolódik ki, ám ebből még nem érdemes komoly következtetéseket levonni, hiszen ahhoz sokkal részletesebb tesztelésre van szükség.

Egész jól teljesít a RYZEN 7 4700U

Az AMD RYZEN 4000-es sorozatú mobil APU egységei a CES 2020 folyamán mutatkoztak be, a kínálat pedig igen ütőképesnek tűnt, legalábbis a nyers adatok alapján, ám a végső verdiktet természetesen az első független tesztek mondják majd ki. Ezekre még egy picit várni kell, ám előzetes információk már vannak, ugyanis a GeekBench adatbázisában feltűnt egy Renoir alapú noteszgép, amelyről természetesen teljesítményadatok is rendelkezésre állnak, igaz, ezek a teljes kép megítéléséhez kevesek, a processzorteljesítményről azonban lerántják a leplet.

A RYZEN 7 4700U egy nyolc maggal és nyolc szállal rendelkező megoldás, amelynél a ZEN 2-es processzormagok 2 GHz-es alap- és 4,1 GHz-es maximális boost órajelen ketyegnek. A 15 W-os TDP kerettel rendelkező APU összesen 12 MB-nyi gyorsítótárat kapott, az iGPU szerepét pedig egy 7 CU tömbbel rendelkező VEGA alapú megoldás tölti be, amely 1600 MHz-es boost órajelet használhat.

Galéria megnyitása

A GeekBench eredmények alapján az egyszálas tesztben 4910, a többszálasban pedig 21693 pontot ért el az új APU egység, így magabiztosan veri az Ice Lake generációba tartozó Core i7-1065G7-es Intel processzort, hiszen utóbbi csak 4400 pont körüli teljesítményre képes egyszálas terhelésnél, míg többszálas terhelés alkalmával átlagban 17000 pont körüli eredményt tud felmutatni.

Ehhez képest egy 8 maggal és 16 szállal ellátott asztali RYZEN 7 3700X nagyjából 20%-kal jobb egyszálas, illetve nagyjából 60%-kal jobb többszálas teljesítmény elérésére képes, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy mindezt 65 W-os TDP keret mellett teszi, így a RXYZEN 7 4700U teljesítménye egyáltalán nem tűnik rossznak. Ráadásul az asztali verzió négyszer több harmadszintű megosztott gyorsítótárat kapott, ami bizonyos feladatok alkalmával szintén szerephez jut.

Ennél egy fokkal érdekesebb lesz, hogyan teljesít az új APU generáció az Intel aktuális mobilprocesszoraival szemben a különböző terhelésformák alatt, így például az iGPU-k összehasonlítását is érdekes lesz látni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap