Code Vein – Dark Vámpír Souls

A világ romba dőlt és egy rejtélyes, halálos köd veszi körül - mikor magunkhoz térünk a helyzet reménytelennek tűnik, és ez később csak rosszabb lesz.

Code Vein – Dark Vámpír Souls

75 %
{{ average }} %
  • A vér hatalom, a vér minden.
Szerzői értékelés
Szerző
75
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

A nem túl távoli jövőben egy rejtélyes katasztrófa romba döntötte eddig ismert világunkat. Az ég felé ágaskodó felhőkarcolók, amik egykor a jólét jelképei voltak, most az emberiség múltjának élettelen síremlékei, amiket átsző a Thorn of Judgement. A pusztítás középpontjában egy titkos Revenant társaság rejlik, a Vein. Ez az utolsó erőd ad otthont az emlékeikért cserébe különleges erőre és folytonos vérszomjra szert tett néhány egyénnek, akik a túlélésért harcolnak. Ha azonban teljesen átadják magukat vérszomjuknak, azzal azt kockáztatják, hogy minden emberségtől mentes vámpírrá változnak.

Ebbe csöppenünk bele a Code Vein világában, de lássuk közelebbről mit találunk.

Ki vagyok én?

A főszereplők és közte mi is a Revenantok közé tartoznak. A Revenantok (vagy vámpírok) egy genetikai kísérlet eredményei. Az eljárás során egy parazita került a jelentkezők testébe, ami megváltoztatta vértípusukat és speciális képességekkel ajándékozta meg őket. Ezek az ajándékok azonban nem csak kiváló harcosokká tették az átalakult embereket, de vérszomjassá is, szó szerint. Mivel a vér legjobb forrásai az egyszerű emberek, ezért ők lettek a táplálék, ami nem a filmekből ismert vérengzést jelentette, hanem egyfajta táplálást, amibe a donor sem halt bele. Az emberiség maradékát azonban egy Silva nevű hadúr fogságba ejtette, úgymond az „oltalmába véve” őket.

Galéria megnyitása

A megmaradt Revenantok egyre kevesebb forrást találnak arra, hogy csillapítsák az éhüket és a katasztrófa után megjelenő vérgyöngyök (Blood Bead) is csak bizonyos misztikus növények ágain találhatóak meg – és egyre ritkábban, mert a növények kiszáradnak és egyre inkább elhalnak. Emellett a legnagyobb gondot a miazmának hívott vöröses köd jelenti. Nem csak mérgező, de agyatlan, őrjöngő lénnyé változtat bárkit, aki túl sok időt tölt el benne. Persze ugyanilyen hatása van annak is, ha valaki nem jut vérhez időnként a Revenantok közül. És ekkor jövünk mi és két olyan dologra is képesek vagyunk, amire mások nem. Először is fel tudjuk támasztani az elszáradt növényeket, amik ráadásul termést is hoznak, emellett pedig valamilyen módon el tudjuk oszlatni a miazmát, ezzel új területeket nyitva meg. Hát persze, főszereplőként kevesebbel nem is érhetjük be.

A karakteralkotás mélységei

A karakterkészítő egy MMO-nak is becsületére válna. Az alap dolgok, mint haj, szemöldök, testalkat mellett a szem, a ruházat, a kiegészítők nagy szerepet kaptak. aki szeret babázni, nulláról álmai anime hősét felépíteni és apró kis mütyürökkel finomítani a külalakot, az itt +3 órát nyugodtan számoljon rá, mire egyáltalán egy lépést is tesz a Code Vein világában. És ha esetleg ráunna a hős kinézetére, a főhadiszálláson bármikor újra nekieshet a kicsinosításnak.

Galéria megnyitása

Legalább ennyire fontos, hogy milyen játékstílust és harcmodort érzünk magunkénak. 3 Blood Code-dal vagyis kaszttal kezdünk, ezek a Fighter, Ranger, Caster. Nevükből adódóan erősségük az, hogy közel vagy távolsági harcra vannak kiképezve, jobban vagy rosszabbul bírják a pofonokat és sebzésre vagy támogatói szerepre alkalmasabbak inkább. Viszonylag hamar találkozunk olyanokkal, akik ellenségként vagy szövetségesként, de mintát adnak a vérükből – ez új kasztokat tesz elérhetővé. A teljesség igénye nélkül: Berserker, Prometheus, Hunter, Darkseer is lehet belőlünk, összesen pedig 34 Blood Codeot szerezhetünk meg. Ha pedig ez esetleg nem lenne elég, bármikor válthatunk közöttük játék közben, a feladatnak, a napi hangulatunknak vagy épp a kíváncsiságunknak megfelelően. Emellett skilleket fejleszthetünk és válogathatunk össze, ezt is a korábban emlegetett harcmodor és kaszt alapján.

Galéria megnyitása

Páncél, fegyver, ló

Felszerelésünk egyik alapját az úgynevezett Blood Veilek adják. Ez a testünket borító páncélzat neve, ami a bőrdzsekitől a szakadt rongyig és a tüskés nehéz páncélig bármit jelenthet. Kasztspecifikus darabokat, alap páncélok továbbfejlesztett verzióit és speciális, a térképeken szétszórt darabokból összerakott Blood Veilt is találhatunk a játékban. Feladatuk nem meglepően az, hogy a sok féle elementális és fizikai típusú sebzésre védelmet adjanak és rajtunk múlik mire helyezzük a hangsúlyt. A másik kulcsfontosságú darab az a gyilkolószerszám lesz, amivel ellenségeinket aprítjuk. 5 féle fegyver áll rendelkezésünkre, bár ez sem teljesen igaz, ugyanis a szálfegyverek 3 típusából is válogathatunk.

Galéria megnyitása

Kasztunk ugyanis a karakterünk fő képességeit is meghatározza (erő, ügyesség stb.) vagyis nem igazán fog előfordulni, hogy Casterként kétkezes óriási kalapácsot lóbálunk. Ebből is látszik, hogy mind a kaszt, mind a páncélzat, mind a fegyverek variálása hatalmas változatosságot jelent a játékon belül. Kérdés, hogy bírjuk-e cérnával azt, hogy ekkora választékból kimazsolázzuk magunknak a nekünk tetszőt. Részemről a harcos és a berserker között maradtam, ugyanis a nagy sebzésük és életerejük jól jött addig, amíg megszoktam és megtanultam a játék alapjait.

Szereted a Dark Soulst?

Minél többet teszteltem a Code Veint, annál nyilvánvalóbba vált, hogy a készítők rengeteget tanultak a Dark Souls sorozatból. Nem feltétlenül hívnám másolásnak, mert a játékelemek, akiket átvettek a The Surge és más játékok mechanikájában is megtalálható volt és arra látszott, hogy ügyelnek, hogy itt is egyedi, a világhoz illeszkedő színezetet kapjon minden. Lássuk mik ezek: Mistle – a pályákon előforduló mentési pontok, ahonnan újrakezdjük a harcot, ha elhullanánk.

Galéria megnyitása

Teleportálni tudunk közöttük, de ha pihenünk és gyógyulunk a segítségükkel, akkor minden addig legyőzött ellenség visszatér a térképre. Haze – legyőzött ellenségekből kapott pontok, amikből fejleszthetünk és szintet léphetünk, ha lecsapnak minket elejtjük, de visszaszerezhetjük, ha eljutunk halál nélkül ismét odáig. Ez bossoknál különösen vicces, hiszen amíg le nem vágjuk őket folyamatosan rohangálhatunk vissza, és amint megérkezünk hozzájuk az első dolgunk felkapni a Haze csomagunkat, hiszen, ha újra elhullunk, akkor elveszik.

Galéria megnyitása

Az biztos, hogy a Code Veinben minden megvan, amit az akcióra kihegyezett, sötét anime világban játszódó szerepjátéktól elvárnánk. A történetszál, a karakterek párbeszédei és jelleme azonban úgy tűnik áldozatul esett a fejlesztés során. Fa ék egyszerűségű a játék ezen része és látszik, hogy a felszerelés, a kasztok és a külcsín kapta legtöbb figyelmet. A pályákra amúgy kidolgozottságuk mellett elég komplexek tudnak lenni. Könnyen el lehet tévedni az egymásra épített kanyargós, mellékjáratokkal, létrákkal megtűzdelt szinteken, de igaz, hogy a nehezen megtalálható járatok, ösvények kincseket, ritkaságokat rejtenek gyakran. Összességében a Code Vein a Dark Souls és az anime akció szerepjátékok rajongóinak ajánlható leginkább. Aki a Devil May Cry hallatán összecsapja a kezeit, az itt is megtalálja a számítását, aki pedig egy borongós, sötét, reménytelen világba merülne el, nyugodtan követheti.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Összefoglalás

Code Vein – Dark Vámpír Souls

Code Vein – Dark Vámpír Souls

Code Vein – Dark Vámpír Souls
Szerzői értékelés
75
%
Vámpíroktól, rejtélyektől nyüzsgő sötét világban térünk magunkhoz, ahol rengeteg harcon át vezet az út a válaszokig és ezzel talán nem csak magunkat menthetjük meg végül.
A játékban a karakterek testre szabhatósága, valamint a szereplők és ellenségek kinézete, a kasztok és a fegyverek mennyisége lenyűgöző...
...azonban úgy tűnik ez el is vitte az erőforrások nagy részét, és a történetet, a szereplők jellemét és a párbeszédeket illetően kevés puskapor maradt.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap