Buborékosodásra hajlamos az LG G Flex kijelzője

Az LG homorú okostelefonjának hajlékonyságával nem érdemes játszani. Sok hajlítgatást követően apró dudorok keletkezhetnek a megjelenítőn.

Buborékosodásra hajlamos az LG G Flex kijelzője

Az LG és a Samsung is bemutatta a tavalyi év végén az első hajlított okostelefonját, ami az LG esetében rugalmas is egyben. A G Flex egyszerűen "kiegyenesíthető" úgy, hogy semmilyen kár nem keletkezik benne. Legalábbis eddig így gondoltuk.

Időközben azonban kiderült, hogy bizony, mint minden újításnak, ennek is vannak még gyermekbetegségei. Amennyiben egymást követően nagyon sokszor tesszük próbára a rugalmasságát a G Flexnek, apró buborékosodásra figyelhetünk fel. Korábban ilyennel még senki nem találkozott, így érhető lehet a felhasználók aggodalma. Mindazonáltal ez a jelenség csak elsőre ijesztő. Mostanra ugyanis az LG is nyilatkozott az ügyben, és mindenkit megnyugtattak, hogy nem maradandó károsodásról van szó.

Már több felhasználótól is érkeztek olyan panaszok, hogy a készülék kijelzőjének felületén apró dudorok tűntek fel. Ennek megelőzése végett pedig az LG hivatalos választ, illetve inkább figyelmeztetést adott ki. Ebből derült ki, hogy a szerkezet hajlékonysága a ludas, és egyszerűen elkerülhető, hogy problémánk adódjon belőle. "Kérjük, ne próbáljon meg gyakran, túlzott erőt kifejteni a készülékre vagy a képernyőre. Az ok, amiért a G Flex képernyője rugalmas lett, hogy megvédje a készüléket a sérülésektől és a hirtelen behatásoktól, mint például, ha ráülnek, vagy lenyomják valamivel."

Az LG mérnökei tehát a G Flexet nem azért tervezték teljesen hajlékonyra, hogy a jövendőbeli tulajdonosoknak jó játékszerrel szolgáljanak. Teljesen más célt, mégpedig a biztonságot szem előtt tartva volt erre szükség. A készüléknek így akkor sem lesz baja, ha adott esetben például a farzsebünkbe kifelé hajlítva tesszük bele, és egy óvatlan pillanatban így foglalunk helyet. Igencsak kellemetlen lenne, ha az újdonsült masinánk egy, a felvázolthoz hasonló pillanatot követően törött megjelenítővel fogadna minket.

Ha viszont már megtörtént a baj, akkor nincs mit tenni, mint várni kell. Akárcsak a hátlapon ejtett fizikai sérülések, ezek az apró buborékok, hólyagok is felszívódnak, önmaguktól "meggyógyulnak". Elősegíthető is az eltűnés folyamata, ilyenkor pont úgy kell eljárni, mint a hátlap esetében: apró, finom, masszírozó mozdulatokat kell tenni az ujjunkkal a kényes ponton. Sajnos ezzel a közleménnyel az LG a maga részéről vélhetően letudta ezt a problémát, garanciát erre nem fognak vállalni. Egyrészt, ha hihetünk nekik, elhárul a gond idővel, másrészt valószínűleg nincs rá speciális megoldás, minden modellt egyaránt érint.

Az LG különleges okostelefonja kapcsán rengeteg kérdésünk lenne, de a komoly piaci verseny miatt az LG továbbra sem szolgál pontos technológiai leírásokkal a G Flex különböző képességeit illetően, így akárcsak az öngyógyulással kecsegtető hátlapnak, a kijelzőt védő üvegnek is hosszú ideig megmaradhat még a titka. Sajnos arra sem kaptunk most választ, hogy pontosan mi váltja ki a buborékokat, és hogy valójában mennyire veszélyes ez a készülék élettartamára tekintve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward