Beolvadt a Blizzardba a Vicarious Visions, készülhet a Diablo 2 remake-je

Úgy látszik, nem készít több saját játékot a stúdió.

Beolvadt a Blizzardba a Vicarious Visions, készülhet a Diablo 2 remake-je

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy a körülbelül 200 főt foglalkoztató Vicarious Visions átkerül az Activision felügyelete alól a Blizzardhoz, és teljes mértékben beolvad a stúdióba.

A Vicarious Visions egyébként 2005 óta tartozik az Activision alá, és olyan játékokon dolgozott, mint a Skylanders, a Crash Bandicoot, vagy éppen a Tony Hawk remake-ek. A csapat eddigi vezetője, Jennifer Oneal egy egyelőre nem megnevezett vezetői pozíciót kap majd a Blizzardon belül.

A Vicarious Visions nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy innentől kezdve a stúdió megszűnik önállóan működni, és a továbbiakban a Blizzard különböző fejlesztéseit segíti.

"Miután egy ideje már együttműködünk a Vicarious Visionsszel, egyértelművé vált, hogy remek a kapcsolat a két csapat között, és a Blizzard úgy látta, hogy a Vicarious Visions hosszútávon is komoly támogatást tudna nyújtani a különböző projektekhez" - közölte a Blizzard, arról azonban már nem esett szó, hogy pontosan milyen projekteken működtek eddig együtt, és a jövőben miken fognak még.

Különböző szakértői vélemények szerint egyébként arról van szó, hogy az Activision tovább folytatja a Blizzard konszolidálását, ami a következő időszakban egyre inkább megszűnik majd önálló entitásként működni az Activision Blizzardon belül. Eredetileg ugye a Blizzard szinte teljes autonómiát kapott a cégcsoporton belül, ez azonban az utóbbi években láthatóan egyre inkább szűkül, és az egykor legendás stúdió egyre inkább kiszolgálja az Activisiont.

Mindenesetre a Bloomberg arról ír, hogy a Vicarious Visions valójában a Diablóval kapcsolatban működött eddig együtt a Blizzarddal, és az egyesülést követően az ő feladatuk lesz a Diablo 2 remake-jének a tető alá hozása.

A Diablo 2 remake-je régóta terítéken van a stúdión belül, azonban azt lehetett tudni, hogy a Blizzard egyik belsős csapata dolgozik majd rajta - egyébként az a brigád, akiknek eddig a közepesen sikerült remake-eket köszönhettük a stúdión belül. Valószínűleg a Warcraft 3: Reforged rettenetes kritikai visszhangja győzhette meg a Blizzardot arról, hogy ez így nem működik, és inkább külső segítséget kell kérni.

A belsős információk szerint a Warcraft 3: Reforged azért sikerült ilyen rosszul, mert nagyon gyengén tervezték meg a projektet, rettenetes kommunikációs káosz alakult ki a cégen belül, illetve a menedzsment ragaszkodott hozzá, hogy idő előtt megjelenjen, ugyanis az aktuális negyedévben valamit fel kellett mutatni a befektetőknek.

Úgy tudni, hogy a Diablo 2 remake-jét már elkezdte fejleszteni a Diablo 4-ért is felelős csapat, azonban a munka jelentős részét innentől kezdve a Vicarious Visions végzi majd, hiszen a fő csapat inkább az új epizódra koncentrálna. Az is kiszivárgott, hogy a játék Diablo 2: Resurrected cím alatt készül. Ezzel párhuzamosan a Warcraft 3: Reforged elkészítéséért felelős csapatot megpróbálták feloszlatni: az alkalmazottaknak lehetőséget kínáltak, hogy más pozíciókra jelentkezzenek a cégen belül, aki pedig nem járt sikerrel, azt szélnek eresztették. A Blizzard ígéretet tett arra, hogy ettől függetlenül folyamatosan javítják majd a Warcraft 3: Reforged-ot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap