Beismerte a G2A, hogy lopott kódokkal kereskedtek

De azt állítják, hogy most már megjavultak.

Beismerte a G2A, hogy lopott kódokkal kereskedtek

A világszerte népszerű G2A egy olyan videojátékos szürke-piac, ahol jellemzően olcsón lehet kódokat vásárolni különböző játékokhoz - pont ezért válhatott ennyire kedveltté. Fontos megemlíteni, hogy magukat a kódokat nem a G2A szerzi be és értékesíti, hanem csak platformként szolgálnak a kereskedésre, de régóta köztudott volt, hogy rengeteg illegálisan beszerzett kód található meg a piactéren, többek között ezért is tud ilyen olcsó lenni.

Hosszú ideig ezzel a G2A nem is foglalkozott, nem nagyon érdekelte őket, honnan is származnak az értékesített kódok. Azonban miután egyre több helyről érte őket támadás, elhatározták, hogy megpróbálják megvédeni magukat, és kitaláltak egy újfajta programot, hogy bizonyítsák, náluk bizony nincsenek is illegális kódok.

Konkrétan azt mondták, hogy ha egy fejlesztő be tudja bizonyítani az adott kódról, hogy lopott, akkor a kód költségének tízszeresét fizetik ki a fejlesztő számára.

A legtöbb fejlesztő azonban nem igazán foglalkozott ezzel, a Factorio készítője, a Wube Software azonban úgy döntött, hogy belevág a dologba. Azóta eltelt egy év, és a G2A kénytelen volt beismerni, hogy bizony akadtak lopott kódok a Factorioból, szám szerint pontosan 198 darab. A G2A pedig tartja a szavát, és 39 600 dollárt fizet ki a fejlesztőnek.

"Amikor elindítottuk ezt a kezdeményezést, egyértelmű üzenetet akartunk küldeni a játékos közösségnek, hogy ez a fajta csalás mindenkinek árt: a vásárlónak, aki illegális kulcsot szerez, a fejlesztőknek, és végső soron a G2A-nak is, hiszen piactérként mi fedezzük a tranzakcióval járó költségeket" - szól a vállalat közleménye.

"Felajánlottuk, hogy tízszeresen fizetjük vissza a fejlesztőknek, ha bebizonyosodik a csalás, ezzel akartuk megerősíteni az üzenetünket, és felhívni ezzel az emberek figyelmét a jelenségre. Még akkor is, ha nekünk egyáltalán nem volt közünk a kulcsok illegális beszerzéséhez" - folytatódik a magyarázat, amihez a G2A hozzátette, hogy az eredetileg csak limitált ideig tartó kezdeményezésüket meghosszabbítják, és továbbra is a teljes összeget visszafizetik a fejlesztőknek, ha azok bizonyítják, hogy az adott kód lopott volt.

Arról azonban már nem szólt a fáma, hogy tervez-e valamit kezdeni a G2A a jövőben, hogy illegitim kulcsok egyáltalán ne is kerülhessenek fel a piactérre. Később azonban újságírói kérdésre szerencsére megérkezett a kiegészítés:

"Elismerjük, hogy cégünk a korábbi években nem figyelt arra, hogy néhányan rossz célokra használják a piacterünket. Ugyanakkor a sok kritika hatására felébredtünk, és az utóbbi időben nagyon eltökélten harcolunk azért, hogy megszüntessük a csalásokat az oldalunkon. Mára már az egyik legkifinomultabb, saját fejlesztésű mesterséges intelligenciás rendszerrel védekezünk a hasonló negatív jelenségek ellen."

Tegyük hozzá, bocsánatkérés valójában nem hangzott el a vállalat részéről, leginkább csak magyarázkodás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap