Befutott az iOS 13 publikus bétája, és frissült az iOS 12.4 béta

Befutott az iOS 13 publikus bétája, és frissült az iOS 12.4 béta

Megjelent az iOS 12.4-nek az ötödik béta kiadása, és mellette az iOS 13-ból pedig befutott az első olyan verzió, ami már a publikus béta jelzőt viseli. Ezt a bétát már bárki feltelepítheti, ha szeretné próbára tenni az okostelefonján a WWDC keretében bejelentett újításokat, a táblagépekre pedig már elérhető az iPadOS-nek a publikus variánsa.

Az iOS 13/iPadOS esetében mostanáig csak fejlesztői előzeteseket adott ki az Apple, ezekből kettő látott eddig napvilágot, most azonban végre megérkezett a publikus változat is, így néhány egyszerű lépést követően feltelepítheti, aki kíváncsi az újításokra. Az operációs rendszer telepítését követően a felhasználók már próbára tehetik a rendszerszintű sötét módot, ami az OLED paneles gépeknél nemcsak a szemet, hanem az akkumulátort is tudja kímélni. Az Apple itt az eddiginél is nagyobb figyelmet szentel a biztonságra, és teljesítménybeli előrelépésben is lehet reménykedni, ami mindenképpen jó hír. Itt már egy komplex Find My alkalmazás tűnik fel, ami kivált több korábbi programot, új lehetőségekkel bővül a kamera applikációja, a térkép teljesen át lesz szabva, és egyebek mellett az értesítéskezelő is nagyon megváltozott. Akadnak szövegszerkesztős újdonságok, van itt tovább fejlesztett Siri, és a digitális jólét terén is módosított ezt-azt az Apple.

Galéria megnyitása

A publikus béta már minden bizonnyal stabilabban fog mozogni a támogatott okostelefonokon és más eszközökön, mint a fejlesztői előzetesek, kevesebb hibával szembesülhetnek majd az eszköztulajdonosok; viszont az továbbra sem javasolt, hogy olyan masinára tegyék fel az ember, ami mindennapos használatban van, és bármikor szükség lehet rá. A kellemetlenségek elkerülése érdekében inkább csak azokra a készülékekre érdemes ezt feltenni, amin belefér a kísérletezés, és nem veszhetnek el fontos adatok.

Az iOS 12.4 ötödik bétájáról az Apple nem igazán árult el fontos információt, mint ahogy az ezt megelőző változatokról sem. Még azt sem mondta el a vállalat, hogy mi lesz ennek a jelentős újítása, de szinte mindenki az Apple Card támogatás érkezésére számít. Ennek kapcsán korábban azt jelezte előre a cupertinói osztag, hogy nyáron fog indulni, és az már szinte borítékolható, hogy júniusban nem fog debütálni, hanem valamikor júliusban kerülhet erre a sor.

Mindkét béta kiadásra igaz, hogy onnantól kezdve, mikor a felhasználó először telepíti manuálisan – a megfelelő lépések végrehajtásával – az egyik bétát, a következő kiadások már OTA is elérhetőek lesznek. Szóval onnantól, hogy a bétát használja, ugyanolyan pofonegyszerűvé válik az operációs rendszer frissítése, mint a végleges kiadások esetében, csak itt a béták fogják egymást követni a végleges kiadás érkezéséig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap