Az olcsó mobilokat is jelentősen érintő kamerás fejlesztésre készül a Samsung

A vállalat állítólag azon dolgozik, hogy általánossá tegye az OIS használatát a Galaxy A készülékek keretei között.

Az olcsó mobilokat is jelentősen érintő kamerás fejlesztésre készül a Samsung

A Samsung az elmúlt években a Galaxy A szériának a fejlesztésére elkezdett a korábbiaknál lényegesen több erőforrást fordítani, miután felismerte, hogy más módon nem képes a kínai riválisokkal versenyre kelni. Mostanra igazán korrekt palettát alakított ki a vállalat, ami abszolút versenyképes a funkcionalitás szempontjából, és lehet is látni a komoly munka eredményét, éppen ezért a cég ezen az úton haladhat tovább jövőre is.

Egy dél-koreai információforrás most arról számolt be, hogy a Samsung a jelenleginél is általánosabbá teheti majd a kamerák esetében az optikai képstabilizátornak a használatát. A vállalat jelenleg is eléggé jól áll ebből a szempontból, mert a felsőkategóriás készüléken túl több közepes modellje is rendelkezik már OIS támogatással. Az viszont eléggé érdekes hír, hogy akár a Galaxy A kínálat java részesülhet majd ebből 2022-ben.

Galéria megnyitása

Most a Galaxy A72, valamint a Galaxy A52 modellek azok, amelyek biztosítanak optikai stabilizálást. És bizony ezzel ki is emelkednek a tömegből, mert a kínai gyártók előszeretettel feledkeznek meg erről a fejlesztésről – még akár a drágább okostelefonjaik esetében is. Márpedig az OIS, amennyiben jól működik, nagyon sokat tud hozzáadni a fotózás élményéhez.

Az optikai stabilizálás nincs negatív hatással a képminőségre, nem kell például levágni a képből, hogy hatékony munkát tudjon végezni, ha pedig mégis használnak mellett valamilyen digitális stabilizálást is, akkor pedig már gimbalhoz hasonló hatást lehet elérni. Az OIS fényképezésnél jobb élességet tehet lehetővé, leginkább rossz fényviszonyok mellett, ahol a hosszú záridő miatt a felvételek könnyebben bemozdulhatnak.

Galéria megnyitása

Szóval az optikai stabilizálás egy olyan dolog, amivel lényegesen kézzelfoghatóbb fejlődést lehet elérni, mint a megapixelek halmozásával. És amennyiben ez tényleg el fog jutni még a középkategória alsóbb szegleteibe is, az még érdekesebb lehet. Ha pedig a Samsung erőteljesen elindul ebbe az irányba, az reményeink szerint ösztönzőleg hathat majd a kínai konkurencia számára is, hogy hasonlóan gondolkodjon.

Galéria megnyitása

A beszámoló szerint egy olyan kameramodul, aminek az elsődleges képalkotója rendelkezik optikai képstabilizátorral is, igazából nem kerül túl sokkal többe, mint egy mezei lencserendszerrel szerelt megoldás. Becslések szerint 15 százalékkal emelheti meg az OIS a költségeket. És a komplett okostelefonnak az előállításához képest pedig tényleg eltörpül a dolog.

Mindössze 3%-kal kerülhet többe egy olyan készüléknek a legyártása, ami használ optikai stabilizálást, mint aminél erről le kell mondani.

Kíváncsian várjuk, hogy a Samsung tényleg szinte a teljes Galaxy A széria esetében elkötelezi-e magát az optikai képstabilizátor használata mellett, és bízunk benne, hogy így lesz. Ahogy az 5G támogatás kiterjesztésére is számítani lehet a következő Galaxy A széria esetében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap