Az Nvidia hivatalosan elindította a GeForce Now-t

Sok éves béta állapot után indulhat hódító útra a játékosoknak szóló streaming szolgáltatás.

Az Nvidia hivatalosan elindította a GeForce Now-t

A GeForce Now szolgáltatásról valószínűleg minden olvasónk hallott már, pedig egészen mostanáig csak a bétatesztelése folyt ennek a megoldásnak. Az Nvidia most indította el végleg, és be is árazta a streaming „eszközt”.

Az Nvidia a GeForce Now esetében nem azt az utat választotta, mint a Google a Stadiával, nem első sorba konzolszerű élményt szeretne nyújtani a felhasználók számára saját játékkínálattal. Ez a szolgáltatás sokkal inkább Shadow-szerű, ha mindenképpen hasonlítani szeretnénk valamihez. Az Nvidia képes arra, hogy a Steam, Epic vagy éppen a Battle.net felhasználói fiókkokat összekapcsolja. Olyan játékokat lehet ezen keresztül streamelni, amiket más, harmadik féltől származó platformon szerzett meg az ember, vagy teljesen ingyenesen elérhetőek. És az Nvidia gondoskodik a megfelelően erős hardveres háttérről, így akár mobilon is tolhatóak majd a legszebb játékok.

Galéria megnyitása

A GeForce Now nem egy teljesen ingyenesen használható szolgáltatása lett az Nvidiának. A vállalat havi 5 dolláros összegért cserében biztosítja pillanatnyilag a szolgáltatást a Founders csomagban, amiben minden funkciót ki lehet élvezni korlátozás nélkül.

Persze ez valójában 60 dollárba kerül, mert egy teljes évet ki kell fizetni azonnal, viszont utána 12 hónapon át élvezhető a GeForce Now. A tartalom 1080p felbontásban, 60 FPS-sel fog megjelenni minden esetben.

Galéria megnyitása

Megjegyezendő, hogy az Nvidia most még lehetőséget nyújt a korlátlan ingyenes kipróbálásra is. Itt arról van szó egészen pontosan, hogy a felhasználók egy órán keresztül lehetnek belépve, ha nem fizetnek, szóval minden órában újra meg újra be kell lépni a szolgáltatásba, és úgy folytatható a játékmenet. És az ingyenes opció használata során nincs például Ray-Tracing támogatás sem.

Az előfizetők minden esetben elsőbbséget fognak élvezni az elérésben, szóval amennyiben esetleg nagyobb a terhelés egy-egy szerveren, akkor a bitek azokhoz fognak stabilan száguldani, akik kicsengették a havi 5 dollárt. Ilyenkor már 6 órás játékmenetet lehet lenyomni minden belépést követően, és be lesz kapcsolva az RTX is – ahogy az Nvidia fogalmaz – a lehető legszebb látványvilág érdekében.

Galéria megnyitása
Deliver Us The Moon (bekapcsolt Ray-Tracinggel)

Az Nvidia elmondta, hogy a GeForce Now esetében a felhasználóknak gondtalan játékélményt szeretne biztosítani. Itt nem kell azzal foglalkozni, hogy egy adott cím milyen gépigénnyel rendelkezik, nem kell folyamatosan szabad tárhelyet biztosítani a gigantikusra nőtt programoknak, de még csak a patch-elésre sem kell várni a szórakozás megkezdése előtt.

A GeForce Now-hoz csak egy minimum 15, ajánlottan 25 Mbsp-os internetkapcsolatot kell biztosítani, Wi-Fi-n érdemes az 5 GHz-et használni. A számítógéppel szemben csak annyi az elvárás, hogy legalább a Windows 7/macOS 10.10 legyen biztosított 4 GB RAM-mal, egy 2 GHz-es, kétmagos processzorral és bármilyen DX 11-es GPU-val, így szinte egy irodai gépen is elfut. Támogatott az Android is az 5.0-tól felfelé (2 GB RAM), így az Nvidia Shield készülékkel is alkalmazható. Hamarosan pedig a Chromebookok szupportja is meg lesz oldva.

Az Nvidia GeForce Now szolgáltatás ott érhető el, ahol van közeli adatközpont a megfelelő működéshez. Jelenleg az Egyesült Államokban kilenc központ van, Európában öt, Dél-Koreában egy, Japánban pedig kettő. Ezeknek a számát a vállalat folyamatosan tervezi bővíteni a növekvő igényekhez igazodva. Azzal kapcsolatban nem osztott meg információt az Nvidia, hogy milyen rendszer adja ennek a szolgáltatásnak a hátterét, de az biztos, hogy a vállalat grafikus egységei dolgoznak a szerverekben, és ha nem is teljes egészében, de vannak Ray-Tracing támogatást nyújtó klaszterek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap