Az iparág legjobb szenzorjával érkezik a Razer DeathAdder V2 és a Basilisk V2

A Focus+ névre keresztelt optikai szenzor maximális felbontása 20 000 DPI, de nem ez az egyetlen adat, amellyel kiemelkedik a tömegből.

Az iparág legjobb szenzorjával érkezik a Razer DeathAdder V2 és a Basilisk V2

A Razer frissítette két népszerű gamer egerét, a DeathAdder és a Basilisk névre keresztelt modelleket, amelyek számos téren kínálnak újításokat az előző generációs modellekhez képest, így mindkettő nevében megjelent a „V2” jelölés, ami mögött igen fejlett hardver bújik meg.

A DeathAdder V2 megkapta az eddigi legfejlettebb optikai érzékelőt, ami jelenleg a piacon létezik, ez pedig nem más, mint a Focus+. A Razer szuperlatívuszokban beszél a friss szenzorról, ami valamilyen szinten érthető is, hiszen tényleg igen figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkezik. A maximum 20 000 DPI-s felbontás mellett dolgozó szenzor képes 50G-s gyorsulás lekövetésére, másodpercenként pedig 16 500 milliméternyi mozgást tud feldolgozni.

A gyártó ezekre az adatokra is büszke, ám azt külön kiemeli, hogy az új szenzor felbontás-pontossága piacvezetőnek tekinthető, hiszen ez az érték 99,6%-os, ami a trónra emeli a szenzort – legalábbis papíron. Az első független tesztek majd úgyis elárulják, mit tud az új szenzor a rivális megoldásokhoz képest, így könnyebb lesz elhelyezni a képzeletbeli ranglétrán. A nagyméretű PTFE talpakon sikló egér kényelmes, ergonomikus dizájnnal érkezik, oldalait pedig gumiborítással látták el a még biztosabb fogás érdekében. A minőségi görgővel ellátott egér speciális, optikai kapcsolókat használ, amelyek 70 millió lenyomásra tehető élettartammal bírnak, azaz strapabíróbbak, mint normál társaik, valamint pontosak és nagyon gyorsak is.

A kapcsolók esetében infravörös fénynyalábot szakít meg egy-egy gomblenyomás, ami gyorsabb érzékelést tesz lehetővé, valamint az élettartamra is jótékony hatást gyakorol. A gombok programozása mellett a lift-off distance is igény mellett módosítható, valamint a szenzor érzékenységét is saját igényeinkre szabhatjuk – az előre beállított érzékenységek között a DPI váltó kapcsoló segítségével lehet váltogatni. Az új egér 127 milliméter hosszú, 61,7 milliméter széles és 42,7 milliméter magas, kábel nélküli tömege pedig mindössze 82 gramm. 

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 8 programozható gombbal ellátott DeathAdder V2 fedélzeti memóriája összesen 5 profil eltárolására ad lehetőséget, de a Chroma RGB világítás sem hiányzik a fedélzetről, ahogy azt ebben a kategóriában már megszokhattuk. Különleges és hasznos újítás az új, SpeedFlex névre keresztelt kábel, ami nem hajlamos a tekeredésre és a megtörésre sem, így kényelmesen használhatjuk az egeret. Az újdonság egyébként az Xbox One játékkonzollal is kompatibilis, igaz, ekkor csak alapvető beviteli eszközként lehet használni.

A másik új egér, vagyis a Razer Basilisk V2 lényegében ugyanazokat az újításokat kapta, mint fentebb említett társa, azaz a Focus+ optikai érzékelő mellett az optikai kapcsolók, valamint a SpeedFlex kábel is jelen van a kínálatban. Ez az egér viszont jobban testreszabható, mint a DeathAdder V2, ugyanis nyolc helyett már tizenegy programozható gombbal vértezték fel. Ahogy a DeathAdder V2 esetében, úgy a Basilisk V2-nél is lehetőség van makrók, illetve másodlagos funkciók eltárolására minden egyes gomb esetében, konfigurálásra pedig a Razer Synapse 3 alkalmazást használhatjuk, ahogy azt már megszokhattuk. Extraként azonban itt már a görgő ellenállását is lehet módosítani.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Basilisk V2 szintén ergonomikus kialakításban érkezik, ám már teljes egészében a jobbkezesekre fókuszál, ahogy az a fotókon is látszik. A fedélzeti memória itt is 5 profil eltárolására ad lehetőséget, a SpeedFlex kábel pedig itt is 210 centiméter hosszú. Az új egér 130 milliméter hosszú, 60 milliméter széles és 42 milliméter magas, kábel nélküli tömege pedig 92 gramm, azaz 10 grammal nehezebb fentebb bemutatott társánál – és néhány milliméterrel hosszabb is.

A DeathAdder V2 és a Basilisk V2 már elérhető kereskedelmi forgalomban: előbbi 79,99 euróba, utóbbi pedig 89,99 euróba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap