Shop menü

AZ IDEI COMPUTEXRE IS KÉSZÍTETT EGY EXTRAVAGÁNS SZÁMÍTÓGÉPHÁZAT AZ INWIN CSAPATA

Az Infinite egy igazi műalkotás, de a formavilág ezúttal is egy kissé megosztó lett, így ez a számítógépház sem tetszik majd mindenkinek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az idei Computexre is készített egy extravagáns számítógépházat az InWin csapata

Az InWin méltán híres extrém dizájnnal büszkélkedő számítógépházairól, amelyekkel már régóta szórakoztatja a vállalat a publikumot a nagy kiállításokon és vásárokon, és ez alól az aktuális Computex, a jelenleg is zajló Computex 2024 sem kivétel. A gyártó egy kifejezetten érdekes dizájnnal büszkélkedő számítógépházat mutatott be az Infinite formájában, ami természetesen a Signature sorozatot erősíti, annak 11. tagjaként.

Galéria megnyitása

Az Infinite első ránézésre egy hatalmas, szokatlan formavilággal megáldott számítógépház, amelynek legkülönlegesebb része egyértelműeb a 180 fokban hajlított üvegpanelje, ami főként a ház hátulját fedi, ha a klasszikus elrendezést vesszük alapul, és két oldalára is visszahajlik, igaz, egyik oldalon a felső, míg másik oldalon az alsó részleget takarja, még ha csak részben is. A speciális üveglappal az InWin illetékesei szerint azt szerették volna demonstrálni, hogy profik üveghajlításban, és azt sem felejtették megjegyezni, hogy a PC piacon ez a legnagyobb olyan üvegpanel, ami 180 fokos hajlítással büszkélkedik.

Galéria megnyitása

Az elegáns üveglap tökéletesen belesimul a ház formavilágába, amelynek többi részét alumíniumlemezek alkotják, és természetesen azok is különleges dizájnnal rendelkeznek, így az összkép meglehetősen szokatlan. Ennyivel persze még messze nem elégedtek meg a vállalat fejlesztői, egyéb ínyencségeket is tartogat a ház: a termék igazából egy elektromos motorral ellátott tengelyen pihen, amelynek köszönhetően egy gombnyomással elforgathatjuk a terméket, méghozzá 45 fokban, így könnyebb hozzáférni a komponensekhez. Az elforgatott pozíció persze nem túl szokványos, a komponensek szerelése is rendhagyó feladatnak ígérkezik ebben a módban.

Galéria megnyitása

A ház belsejében akár E-ATX formátumig férnek el az alaplapok, és természetesen arra is gondoltak, hogy a hátlapra száműzött csatlakozókkal ellátott alaplapok használatára is lehetőség legyen, így mint az MSI Project Zero, mint pedig az ASUS BTF modelljeit beszerelhetjük a termékbe. Az E-ATX mellett egyébként ATX, microATX, vagy Mini-ITX formátumú alaplap mellett is dönthetünk, természetesen vagy/vagy alapon, azaz csak egyféle alaplap fér el odabenn. A hátlap összesen 7 darab PCIe slotot kínál, a 2,5 hüvelykes adattárolókat két bővítőhely fogadja, 3,5 hüvelykes bővítőhelyekről viszont nem is tettek említést a források.

Galéria megnyitása

A ház előlapja mögött, vagyis a videokártya hátsó traktusánál, lefelé néző oldalon három darab 120 milliméteres ventilátort találunk, plusz a hátoldalra is elfér egy 120 milliméteres légkeverő. Az előlap mögött, ami 45 fokban lefelé néz a képeken, igény szerint akár 360 milliméter x 65 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, ha folyadékhűtő szettben gondolkodnánk.

Galéria megnyitása

Az előlapi portok között, amelyek most a bal oldalon helyezkednek el, két darab USB 3.2 Gen1 Type-A, egy USB 3.2 Gen2 x 2 Type-C, illetve egy kombinált HD audió csatlakozó sorakozik, és a szokásos visszajelzős LED-ek, valamint a bekapcsoló gomb is ebben a sorban található.

Az InWin csapata egyelőre nem árulta el, hogy az új számítógépház pontosan mikor kerülhet az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, mennyibe kerül majd. A Signature Series eddigi képviselői jellemzően több ezer dolláros áron váltak elérhetővé, így erősen valószínű, hogy az Infinite sem lesz olcsó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére