Az érkező OASIS demóval népszerűsítené a FreeSync-et az AMD

Az új demótól azt remélik, egyértelműen megmutatja az egyes technológiák valós előnyeit, így több potenciális vásárlót is meggyőzhet az áruházakban.

Az érkező OASIS demóval népszerűsítené a FreeSync-et az AMD

Az AMD hamarosan egy új demót tesz elérhetővé, amelynek elsődleges célja az lesz, hogy megmutassa, milyen előnyöket kínál a FreeSync a normál üzemmódhoz képest, valamint azt is szeretnék egyértelműen megmutatni, mennyivel jobb vizuális élményt nyújt a FreeSync 2. Utóbbi technológia kapcsán sok észrevétel érkezett az AMD-hez, amelyekben azt nehezményezik a felhasználók és a partnerek, hogy a FreeSync 2 jelölés nem árulja el egyértelműen, mivel tud többet az új technológia az eredeti FreeSync-hez képest, így a FreeSync 2 a jövőben FreeSync 2 HDR néven folytathatja tovább pályafutását. Utóbbiról mondjuk már 2018 közepén döntött a vállalat, ahogy arról akkoriban be is számoltunk. Sőt, anno igazából már az OASIS demót is megmutattuk, igaz, akkoriban még nem tudhattuk, hogy így hívják majd, csak azt, hogy érkezik.

Galéria megnyitása

A vállalat szerint az adaptív szinkronizációs technológiákat támogató monitorok között toronymagasan vezet a FreeSync, hiszen 10-ből 9 ilyen monitoron ez a technológia teljesít szolgálatot. A FreeSync 2 esetében még nem ennyire pozitív a kép, hiszen egyelőre csak 11 monitor támaszkodik az új, HDR támogatással kiegészített megoldásra, így az AMD-nél úgy döntöttek, ideje egy népszerűsítő programot indítani, amelynek keretén belül meg lehet mutatni a potenciális vásárlóknak, milyen előnyökre számíthatnak, ha a FreeSync valamelyik verziója mellett teszik le a voksukat.

Galéria megnyitása

A népszerűsítésben az Unreal Engine 4 motorra épülő, HDR10 támogatással is rendeklező OASIS demó nyújt segítő jobbot, amellyel összehasonlítható lesz a normál, a FreeSync és a FreeSync 2 HDR üzemmód, sőt, a demó felbontása, grafikai részletessége és egyéb beállításai is szabadon módosíthatók lesznek, így többféle tesztre is használhatják az érdeklődők a szoftvert. Meg lehet nézni például, hogy milyen vizuális különbségek mutatkoznak az egyes üzemmódok között, valamint azt is meg lehet majd vizsgálni, hogyan viselkedik az adott monitor, ha a támogatott FreeSync frekvenciatartományból kiesik a GPU renderelési sebessége felfelé vagy éppen lefelé. A demó segítségével a HDR és SDR módok közötti vizuális különbségeket is remekül ki lehet emelni, valamint előre-hátra lehet ugrálni a különböző helyszíneken is, tehát a vizsgálódás elég tág keretek között folyhat.

Az OASIS demó egyelőre még készül, de egy videót már kiadott a vállalat, amelyből kiderül, nagyjából milyen látványvilágra, illetve funkcionalitásra számíthatunk a gyakorlatban. A kész demó később válik elérhetővé, méghozzá egy 6 GB körüli letölthető telepítő formájában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap