Shop menü

AZ ASUS ELKÉSZÍTETTE AZ ELSŐ ELMB ÉS VILLÓDZÁS-MENTES VRR TÁMOGATÁSSAL ELLÁTOTT OLED GAMER MONITORT

A RoG sorozatot erősítő XG27AQDMG modell kiváló tulajdonságokkal érkezik, elsőként vethet be csillogó OLED kijelzőt is, ennek fényében szinte biztos, hogy nem lesz olcsó.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az ASUS elkészítette az első ELMB és villódzás-mentes VRR támogatással ellátott OLED gamer monitort

Az ASUS RoG sorozata egy speciális gamer monitorral bővült, ami három szempontból is világelsőnek tekinthető az OLED panel köré épített gamer megjelenítők piacán. A RoG XG27AQDMG típusjelzéssel ellátott OLED monitor az LG legújabb, harmadik generációs WOLED paneljét alkalmazza, ami ezúttal 27 hüvelykes képátlóval, 1440p-s natív felbontással, illetve 240 Hz-es képfrissítési rátával áll a gamerek rendelkezésére.

Galéria megnyitása

Az új monitor három területen tekinthető világelsőnek a maga kategóriáján belül. Az új LG WOLED panel nem matt, nem is félig csillogó, hanem teljesen csillogó felületet kapott, amire eddig ennél a paneltípusnál nem igazán volt példa a gamer monitorok szegmensében. A másik érdekesség, hogy az újdonság elsőként kínál villódzás-mentes VRR felhasználói élményt, vagyis a dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta mellett nem fog villogni a panel, hála a fényerősség-fluktuációk kiküszöbölésének.

Azt nem árulták el, pontosan milyen technológiai megoldással érték el ezt az üdvözlendő állapotot, az viszont biztos, hogy az első tesztek majd megmondják, tényleg hatékonyan sikerült-e leszámolni a villódzással. A harmadik úttörő tulajdonság az ELMB, vagyis az Extreme Low Motion Blur technológia bevetése, ami segít a gyors mozgásoknál tapasztalható elmosódás és szellemképesedés csökkentésében, méghozzá úgy, hogy fekete képkockát illeszt be a kritikus pontokon, ezáltal javítva a kép láthatóságát.

Galéria megnyitása

Az új monitor alapját biztosító harmadik generációs LG OLED panel több fontos technológiát is bevet, amelyek között jelen van a Detail Enhancer, a Meta Multi-Booster, illetve a Micro Lens Array is. Utóbbi egy kifejezetten fontos összetevő a WOLED típusú panel esetén, ami úgy gondoskodik a színek megjelenítéséről, hogy a szubpixelek által biztosított fehér OLED fényt szűrők segítségével színezik be a kívánt színre (RGB), ám ez nem túl energiahatékony megoldás, ha konkrétan fehér fényt kell megjeleníteni, ugyanis a színszűrők nagyon sok fényt blokkolnak a fehér OLED fényforrás esetében. Gyakorlatilag ezt küszöböli ki a Micro Lens Array, ami így nemcsak a fényerősség értékét növeli, de az energiahatékonyságra is pozitív hatást gyakorol.

Galéria megnyitása

A fent említett változtatások hatására a harmadik generációs LG WOLED panelek esetében a fehér fény maximális fényerőssége 3000 nites értéket képviselhet, míg a színes fényerősség maximum 1500 nit lehet. Ezek az értékek persze a panelnek a maximális képességeit takarják, a konkrét monitorok esetében ennél alacsonyabb értékeket vetnek majd be annak érdekében, hogy az OLED pixele élettartamát növelni lehessen. Ez a monitorok terén azt jelenti, hogy a maximális fényerősséget 1000 nit szinten húzzák meg.

Galéria megnyitása

Az új ASUS monitor egyéb tulajdonságai között 0,03 ezredmásodperces válaszidő, DisplayHDR 400 True Black tanúsítvány, 99%-is DCI-P3 lefedettség, illetve egységes háttérvilágítást biztosító mód is jelen van. A szövegek megjelenítésének tisztaságáról a Clear Pixel Edge technológia gondoskodik, míg az OLED panel hűtését egy speciális hűtőtömb végzi, ami segít az alacsonyabb üzemi hőmérséklet elérésében, ezáltal növeli a panel várható élettartamát.

Az új ASUS monitor megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem árultak el részleteket az illetékesek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére