Az ARM továbbra is szállítani fog a Huawei-nek

A cég úgy véli, semmiképpen sem vonatkozhat rá az Egyesült Államok korlátozása, mert angol eredetű.

Az ARM továbbra is szállítani fog a Huawei-nek

Ha az Egyesült Államok valóban úgy rendelkezik, hogy az amerikai technológiákhoz csak és kizárólag az USA külön engedélyével férhet majd hozzá a Huawei november 19-étől, az beláthatatlan következményekkel fog járni. Szó szerint nem lehet még biztosan tudni azt, hogy milyen fejlesztésektől esik el a cég.

Az már a kezdetek óta biztos, hogy a Google partnerségét például elbukja a vállalat, és erre már fel is készült, például a Mate 30 esetében, amin a Huawei Mobile Services van a Google Mobile Services helyett. De korábban még arról is szó esett, hogy az ARM megoldásait sem alkalmazhatja majd, ami pedig akár végzetes is lehetne a cég számára. A Huawei okostelefonokban és hálózati berendezésekben egyaránt alkalmaz olyan egységeket, amelyek az ARM-tól származnak közvetlenül vagy közvetve. És ugyan az ARM egy Egyesült Királyságban tevékenykedő cég, nagyon sok olyan megoldása van, aminek a létrejöttéhez amerikai partnerek is hozzájárultak. Most viszont az ARM határozottan kijelentette, hogy bármi történjen, marad a Huawei partnere.

Galéria megnyitása
Mate 30 Pro

Az ARM véleménye szerint nem vonatkozhat rá a korlátozás, ugyanis egyáltalán nem Egyesült Államokbeli cégként üzemel. Véleménye szerint a terméke angol, és ezáltal nem érvényesíthető rá az amerikai szabályozás. Amire egyébként is csak a Kína-Egyesült Államok kereskedelmi konfliktus eredményeként tekint. Hiszen az USA továbbra sem mutatott arra semmilyen nemű bizonyítékot, hogy valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelentő lenne a Huawei működése.

Érhető az ARM ambiciózussága ezen a téren, ugyanis a vállalatnak egészen nagy bevétele származik a Huawei fejlesztéseiből, és nem szeretné, ha az USA korlátozásai miatt kellene alacsonyabb nyereségre számítania. Az ARM ráadásul még nyerhet is azon, ha az Egyesült Államok hatályba lépteti a tiltást, mert talán lesznek olyan megoldások, amit a jövőben tőle fog igényelni a Huawei, mert elbukja a korábbi partnerét. Egészen pontosan a HiSilicon, a Huawei chiptervezésre szakosodott leányvállalata dolgozik egyébként az ARM komponensekkel, így például az ARM v8-A architektúrás megoldásokkal és az új generációs fejlesztésekkel. A Kirin rendszerchipek is a HiSilicon műhelyéből származnak, és az ARM nélkül ezek sem lennének.

Galéria megnyitása

Az ARM mellett még több ezer partnercég, beszállító vagy éppen vásárló érintett valamilyen formán az ügyben, és sokan vannak azok is, akik egyébként nem az Egyesült Államokban működnek, csak valamilyen formán kapcsolódnak az USA-hoz az ARM mintájára. És valószínűleg nem fog mindenki minden áron kiállni a Huawei mellett, szóval kíváncsian várjuk, hogy milyen további fejleményei lesznek ennek az ügynek.

Legközelebb november 19-én határoz majd az Egyesült Államok a Huawei sorsáról. Az elmúlt időszakban rengetegen kérvényezték, hogy engedély mellett továbbra is együtt működhessenek a Huawei-jel, de nem tudni, hogy kiknek fog zöld utat adni az USA, és kik lesznek, akik nem szállíthatnak a kínaiaknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap