Az ARM társalapítója szerint katasztrófa lenne, ha az Nvidia felvásárolná az ARM-et

Az ARM társalapítója a BBC-nek adott interjújában fejtette ki véleményét az aktuális helyzettel és a kívánatos jövővel kapcsolatban.

Az ARM társalapítója szerint katasztrófa lenne, ha az Nvidia felvásárolná az ARM-et

Az ARM körül eléggé nagy a pezsgés, mióta a japán SoftBank, a jelenlegi tulajdonos bejelentette, többféle opciót is vizsgálnak az ARM jövőjét illetően, amelyek között az esetleges értékesítés is szerepel. Erre a SoftBanknak azért van szüksége, mert pénzügyi nehézségek adódtak, amelyekre megoldást kell találni, a lehetséges lépéseket pedig még mindig vizsgálják.

Nemrégiben felröppent a pletyka, amely szerint az Nvidia már érdeklődik az ARM iránt, amelyet egyedül szeretne megszerezni, majd a napokban egy újabb híresztelésről számoltunk be, ami már előrehaladott tárgyalásokról szól. Újabb fejlemény, hogy a jelek szerint a Samsung is érdeklődést mutat, igaz, a vállalat egy konzorcium részeként szállna be a felvásárlásba, amelynek keretén belül mindössze 3-5%-nyi részesedésre tartana igényt.

Galéria megnyitásaKözben az ARM társalapítója, Dr. Hermann Hauser is megszólalt a témában, ugyanis a BBC munkatársai megkérdezték, mit gondol az éppen kibontakozó felvásárlással kapcsolatban. Szerinte az ARM üzleti modelljének egyik alapvető építőköve az, hogy licenceit mindenki számára értékesíti. Ezt az alapvetést az új tulajdonos, a SoftBank természetesen meg is tartotta, ezzel biztosítva az ARM semlegességét, ebben pedig nagy szerepet játszott a tény, hogy a vállalat nem egy chipgyártó. Amennyiben az ARM az Nvidia tulajdonába kerül, az ARM technológiáit licencelő partnerek többsége alternatíva után nézhet majd, hiszen ők javarészt az Nvidia vetélytársai. Szerinte az, ha az ARM az Nvidia részévé válna, katasztrofális lenne az ARM számára.

Ugyanakkor szerinte ez egy jó lehetőség is egyben, mármint a SoftBank értékesítési szándéka, ugyanis az Egyesült Királyság kormánya segítséget nyújthatna abban, hogy az ARM ismét hazai tulajdonba kerüljön. Az Egyesült Királyság kormányának segítségével és támogatásával az ARM-et haza kéne hozni és publikus vállalattá kéne alakítani, vagyis a tőzsdére kéne küldeni.

Egyelőre az elemzők nem látnak túl sok esélyt arra, hogy az ARM végül tényleg az Nvidia tulajdonába kerülhet, ugyanis a vállalatnak nincs elég pénzügyi tűzereje egy ekkora felvásárlás nyélbeütésére, de ha ezt a kihívást még le is küzdené, a trösztellenes hivatali szervek jóváhagyására még szükség lenne, ám ezt a jóváhagyást nem valószínű, hogy megkapná az akvizíció, legalábbis a jelenlegi vélekedések erről szólnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap