Az áramszünet óta majdnem teljesen helyreállt a NAND Flash termelés a WD-nél

A Western Digital és a Toshiba által közösen üzemeltetett Yokkaichi iparterületen június 15-én rengeteg problémát okozott egy 13 perces áramkimaradás.

Az áramszünet óta majdnem teljesen helyreállt a NAND Flash termelés a WD-nél

A Toshiba Memory Corporation és a Western Digital által közösen üzemeltetett gyárban, amely Japánban, Yokkaichi területén foglal helyet, június 15-én egy igen komoly áramszünet következett be, ami 13 percig tartott, hatása pedig dollár százmilliókban mérhető károkat okozott. Akkoriban úgy tűnt, ez az incidens hozzájárul majd ahhoz, hogy a NAND Flash piacon csökkenjen a túltermelés mértéke, vagyis az árak emelkedését jósolták az elemzők, ám azt igazából nem lehetett tudni, pontosan mekkora áremelkedést okozhat valójában a kieső termelőkapacitás.

Galéria megnyitása A 13 perces áramszünet nagyjából 650 millió dolláros kárt okozhatott A Western Digital beszámolója szerint 6 EB (Exabájt), azaz nagyjából 6291456 TB mennyiségű tárhely ment tönkre a szilíciumostyák és a rajtuk található NAND Flash lapkák károsodása miatt, ami a Western Digital negyedéves termelésének nagyjából felét teszi ki.

Ezzel együtt a gyárban található eszközök is károsodtak az esemény során, azaz összességében elég komoly kár keletkezett. A Toshiba esetében hasonló mértékű kár következhetett be, ám mivel privát cégről van szó, konkrét tájékoztatást nem adtak, így egyelőre csak tippelni lehet a kár mértékét illetően.

Június 15. óta eltelt pár hét, amelyet az érintett felek a megrongálódott eszközök javításával, valamint a termelés újbóli elindításával töltöttek, így mostanra sikerült csaknem teljesen csatasorba állítani a szokásos gyártókapacitást.

És a Western Digital részéről az is kiderült, mekkora kárt okozott az incidens: a 2019-es év negyedik pénzügyi negyedévében – ami naptár szerint igazából a 2019-es év második negyedévét takarja – 145 millió dolláros veszteséget könyveltek el eszközök és kieső termelés tekintetében. A következő negyedévben újabb 170-190 millió dollárt írnak majd le veszteség címén, így összességében 315-339 millió dollár közötti kiesést okozott a 13 perces áramszünet.

A Toshiba esetében hasonló mértékű lehet a kár, igaz, ezt a vállalat egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Amennyiben egyébként helyes a tipp, úgy a két vállalatnak nagyjából 630-678 millió dollár közötti kárt okozott az áramszünet, ami igen tetemes összeg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap